“banner
Baby

Waarom het gevaarlijk kan zijn om een baby te kussen!

Baby’s hebben een hele hoge knuffelfactor. Ze zijn klein en schattig, met die grote ogen en die kleine neusjes. Die lieve kleine handjes en voetjes. Als je een baby hebt, zal je al snel merken dat dit een grote aantrekkingskracht heeft op mensen. Zowel jong als oud wil graag jouw baby kussen. Maar wist je dat het gevaarlijk kan zijn en je niet zomaar iedereen je baby moet laten kussen! Lees waarom je hiermee moet oppassen!

luiers met korting banner

Laat je baby niet zomaar door iedereen kussen!

Natuurlijk ben je trots op je kindje. Hij is natuurlijk de mooiste en knapste baby van de hele wereld en dat mag iedereen zien. Toch is het heel erg onverstandig om iedereen zomaar je baby te laten knuffelen of nog gevaarlijker je baby een kus geven. Zeker als de persoon in kwestie een (beginnende) koortslip heeft.
Op internet zijn verschillende dramatische voorbeelden te vinden van kinderen die levenslang getekend zijn door een kus van iemand anders dankzij het herpes virus.
Dit kan er gebeuren als iedereen je baby mag kussen!

Het internet staat vol met vreselijke verhalen. Foto’s van baby’s die volledig onder de rode blaren zitten bijvoorbeeld. Ook is er een schrijnend verhaal van een vierjarig jongetje. Hij liep als jonge baby het herpesvirus op en heeft nu levenslang last van pijnlijke uitbraken aan zijn oor. Het oor verdubbelt op zo’n moment in grootte, wordt warm, begint te bloeden en krijgt blaren. Dit kan zelfs leiden tot bloedvergiftiging.

En dat allemaal door een kus van iemand met een koortslip, waarvan zijn moeder tot op de dag van vandaag niet weet wie het was. Maar er zijn nog veel meer dramatische verhalen te vinden online. Bijvoorbeeld over de 11 dagen oude Olivier. Toen hij niet meer wilde drinken bracht zijn moeder hem naar het ziekenhuis. Waar hij direct aan de beademing moest en uiteindelijk overleed.

Het gevaar van een baby kussen heet Herpes Simplex virus!

Het Herpes virus is het virus wat een koortslip veroorzaakt. Die vervelende rode ontstoken blaasjes op je lip. Als je eenmaal een koortslip hebt gehad, is het een virus wat je voor altijd bij je blijft dragen. Als je weerstand lager is laait het weer op.

Voordeeldrogist Pampers banner

Maar je hebt het virus dus ook bij je als het niet zichtbaar is! Voor volwassenen is het vervelend, maar voor baby’s kan het dus levensgevaarlijk zijn. Lees hier alle informatie waarom een koortslip bij een baby gevaarlijk is. Het immuunsysteem van je baby is de eerste maanden niet sterk genoeg om dit virus af te kunnen weren. In het ergste geval kan het virus zich bij een jonge baby verspreiden naar de hersenen, of andere organen. Hier kan het bijvoorbeeld hersenvliesontsteking veroorzaken, waaraan je baby kan overlijden.

Hoe vertel je dat je niet wilt dat iemand je baby kust?

Misschien heb je het gevoel dat je als een overbezorgde moeder over komt, als je eerst wil dat je visite zijn handen wast. Het kan zijn dat je het moeilijk vindt om te zeggen dat je liever niet wilt dat iemand je baby kust.

Niet doen! Het is jouw baby en dus ook jouw verantwoordelijkheid. Als je visite dat niet wil begrijpen hebben ze lekker pech. Doen andere mensen er een beetje lacherig over en wuiven ze het weg als onzin? Laat ze dan even een van de gevallen zien op internet, dan piepen ze wel anders. Een kus van iemand met koortslip wordt niet voor niets ‘kiss of death‘ genoemd.

Wees er dus echt voorzichtig mee. Het kan levensgevaarlijk zijn als je iedereen zomaar je baby laat kussen! Natuurlijk moet je zelf ook voorzichtig zijn als je wel eens last hebt van een koortslip. Ook bij kinderen van anderen. Je wil het zelf ook niet op je geweten hebben dat een baby ernstig ziek wordt door jou!

Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder about you
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!