header banner hema
Peuter

De leukste educatieve apps voor je peuter voor de iPad!

We weten allemaal al lang dat teveel ‘schermtijd’ voor onze kinderen niet goed is. Ze moeten bewegen, buiten spelen, rennen en vliegen. Maar om je peuter zo af en toe een kwartiertje achter de tablet te zetten daar is helemaal niks mis mee. Ze kunnen er veel van leren en voor jezelf is het gemakkelijk om even je handen vrij te hebben. Maar welke educatieve apps voor je peuter moet je echt installeren?

banner vitamine-D kind

Tips hoe je je iPad kan beschermen als je peuter hem gebruikt!

Een iPad is een behoorlijk kostbaar apparaat. Je hebt er dan ook weinig zin in dat je peuter hem kapot maakt. Gelukkig zijn er veel iPad hoezen te koop. Hiermee bescherm je de iPad voor als hij een keer op de grond valt en het ziet er nog leuk uit ook!

Maar naast het beschermen van de iPad met een hoesje, moet je nog meer doen voordat je de iPad aan je peuter geeft. Zo moet je ook bepaalde apps afschermen of beperkingen inschakelen op de iPad. Zo voorkom je dat je peuter de instellingen verandert of apps opent die niet voor hem bedoeld zijn. Dit doe je door een code in te stellen bij beperkingen en ouderlijk toezicht. Hier lees je hoe je dat doet. Zo kan je kind niet voor heel veel euro’s aan apps installeren zonder dat je het in de gaten hebt.

Natuurlijk is het ook heel belangrijk om zelf ouderlijk toezicht te houden. Ook als je kind met een educatieve app aan het spelen is. Want hij kan altijd via een bepaalde reclame ergens anders terecht komen.

baby kleertjes banner

De leukste educatieve apps voor je peuter voor de iPad!

 1. Baby puzzles

  Een soort ‘houten’ legpuzzel-app voor op de tablet. Hij is gratis, maar bevat wel advertenties. Er is ook een betaalde advertentievrije versie te koop. Je kunt puzzels doen in negen verschillende categorieën: ballonnen, beroepen, cijfers, dieren, fruit, letters, instrumenten, voertuigen en vormen.

 2. Bimi Boo Kids

  Er zijn veel verschillende apps te vinden van Bimi Boo. Veel van deze apps leggen de focus op bijvoorbeeld kleuren of cijfers. Maar “Peuterspellen voor 2 tot 5 jarigen” scherpt alle basisvaardigheden aan. Bijvoorbeeld de hand- oogcoördinatie en fijne motoriek van je kind.

 3. Lees ook: Belangrijke tips voor wat meer tijd voor jezelf!

 4. Borre Leesclub

  Misschien ken je de boekjes van Borre al wel. Hier is dus ook een app van te vinden. In de app kan je twee boekjes lezen (zowel met als zonder audio), een taalspel spelen en kleurplaten kleuren. Simpel, maar leuk.

 5. De wereld van Nijntje

  Deze leuke educatieve app voor je peuter voor de iPad is niet gratis als je er volledig gebruik van wilt maken. Hij kost drie en halve euro. Maar: dan heb je ook wat. Je kindje kan Nijntje wakker maken, aan kleden en in bad doen. En heel veel leuke spelletjes spelen.

 6. Dr. Panda Stad

  Van de Dr. Panda serie zijn een heleboel verschillende varianten, zoals ‘winkelcentrum’ en ‘vakantie’. In de stad kan je kindje boodschappen doen of eten in het restaurant. Ook bij deze app is maar een gedeelte gratis te spelen.

 7. educatieve apps voor peuters

 8. Duplo trein

  Maak een treintje, leg een spoor aan en laat je trein rijden! Je kunt verschillende accounts aanmaken zodat iedereen zijn eigen speelomgeving heeft. Zo kan je later weer rustig verder spelen. De app is vrij ingewikkeld, dus je peuter gaat wel wat hulp nodig hebben.

 9. Fundels

  Prentenboeken komen tot leven in deze app.

 10. Hair Salon 3

  Kappertje spelen, haren knippen, inzepen en uitspoelen. Een hele leuke app voor alle kleine kappertjes in spe.

 11. Nederlands leren met Emma

  Spelenderwijs woordjes leren, dat is het idee van deze educatieve app. Je kunt verschillende talen instellen als moedertaal. Van de 13 thema’s is er maar eentje volledig gratis. Dat is het dierentuin thema.

 12. Nijntje Educatieve Spelletjes

  Een educatieve app voor de peuter die echt goed is voor uren speelplezier! Hij kost bijna 6 euro, maar er zijn dan ook 28 verschillende spelletjes te doen. Bijvoorbeeld doolhoven of memory.

 13. RTL Telekids

  Deze app is wel helemaal gratis. Je kunt verhalen voor laten lezen door BN-ers, liedjes van 2 Kleine Kleutertjes luisteren en allerlei video’s bekijken.

 14. Ssst! De tijger slaapt

  Ook bij deze app kun je maar een klein gedeelte gratis doen. Voor de rest moet je betalen. Deze app hoort bij het gelijknamige boek “De tijger slaapt, maar hij ligt in de weg”. Alle dieren moeten er langs zonder de tijger wakker te maken. Hier moet je kind dus bij helpen. Door te blazen bijvoorbeeld, of slaapliedjes te zingen.

 15. Tiny Hands

  Deze Engelstalige app kost vijf euro als je hem helemaal wilt ontgrendelen. De spelletjes spreken voor zich, daar hoeft je peuter geen Engels voor te kunnen. Sorteren van klein naar groot, kleuren herkennen, noem maar op.

 16. Zappelin App

  Deze educatieve app heeft vijf onderdelen. Je kunt er filmpjes kijken, kleuren, spelletjes spelen (zoals puzzels en memory), muziek maken en verhaaltjes laten voorlezen.

Er zijn dus heel veel leuke en educatieve apps voor je peuter. Wil je geen gepruts met reclame? Dan is het verstandig om een paar betaalde apps aan te schaffen. Zo kan je rustig je peuter laten spelen.

Lees ook: Tips voor de leukste en leerzaamste YouTube kanalen!

Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!