header banner hema
Gewichtstoename

Gewicht bij 1 tot 3 weken zwanger

Dit is een heel vreemd begin, we gaan het hebben over het gewicht bij 1 tot 3 weken zwanger van je kindje en jezelf. Maar in de eerste weken van je zwangerschap ben je eigenlijk nog helemaal niet zwanger! De eerste dag van je laatste menstruatie wordt gerekend als de eerste dag van je zwangerschap. Vanaf hier tellen we 40 weken verder naar de uitgerekende datum. De eerste week telt dus al wel, terwijl je nog gewoon ongesteld bent en het echte werk nog moet gebeuren. Er moet een eitje worden bevrucht en die moet zich gaan innestelen. Pas vanaf een week of 4 kan je weten dat je zwanger bent!

davitamon mamavitaal banner

Gewicht baby bij 1 tot 3 weken zwanger

Omdat je nog niet zwanger bent kunnen we hier dus nog niets over zeggen.
Gewicht moeder bij 1 tot 3 weken zwanger

Je gewicht is nu nog ‘gewoon’ je gewicht. En in de eerste weken zal hier nog weinig aan veranderen, in ieder geval niet door je zwangerschap.

libido banner

Kwaaltjes in de eerste drie weken van de zwangerschap

Ongesteld zijn is nooit leuk. Helemaal niet als je al een tijdje probeert om zwanger te worden. Maar, het is voorlopig de laatste keer! Al weet je dat zelf natuurlijk nog niet. In week 3 kan je nog een keer wat bloed verliezen tijdens de innesteling. Dat kan al een eerste teken van je zwangerschap zijn.

Wil je weten wat je allemaal te wachten staat de komende maanden? Bekijk dan dit overzicht van alle zwangerschapskwaaltjes per week.

Gewichtstoename per week Gewicht 4 weken zwangerbanner autogordel zwangere vrouwen

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019