header banner hema
Zwanger wat nu?

Uitgerekende datum berekenen

Wanneer je ontdekt dat je zwanger bent, heb je vaak veel vragen. Misschien is een van de eerste vragen wel hoeveel weken zwanger ben ik? Ook wil je dan graag de uitgerekende datum berekenen om te weten wanneer je ongeveer gaat bevallen. Andere vragen die je wellicht hebt zijn: Hoe groot is mijn baby en hoeveel weken duurt een zwangerschap?
In deze blog vind je antwoord op deze vragen en kan je direct berekenen hoe lang je zwanger bent op een bepaalde datum.

kleertjes sale 70

Uitgerekende datum berekenen

Met onze zwangerschapscalculator kan je niet alleen de uitgerekende datum berekenen. Onze handige tool vertelt je ook hoeveel weken zwanger je nu bent en je krijgt direct informatie over de periode van de zwangerschap waar je nu in zit.

Zo kom je te weten wanneer de bevruchting was en wanneer je een positieve zwangerschapstest kan doen. Ook vertellen we je het sterrenbeeld van je baby.

Bereken hier je uitgerekende datum

Wil je weten hoe lang je zwanger bent en meer weten over jouw kindje? Vul dan hier de eerste dag van jouw laatste menstruatie in en we vertellen je alles over je baby!

		
		
		
		
		

Jouw cyclus lengte in dagen:

Vul jouw mailadres in om wekelijks op de hoogte te blijven van de voortgang van jouw zwangerschap

Ik geef toestemming aan zozwanger om wekelijks een mail met informatie over de voortgang van mijn zwangerschap te sturen.

Wil je wekelijks op de hoogte blijven van de ontwikkeling van de zwangerschap en jouw baby? Schrijf je dan na de berekening in voor de wekelijkse nieuwsbrief en ontvang elke week de informatie uit de zwangerschapskalender zo in jouw mailbox!

In deze email staat per week omschreven hoe de ontwikkeling van jouw baby en van jouw eigen lichaam verloopt. Deze zwangerschapskalender nieuwsbrief is een wekelijkse gratis mail boordevol informatie en tips.

lAlles voor je baby banner

Hoeveel weken duurt een zwangerschap?

Je kan natuurlijk niet wachten tot je jouw baby in de armen kunt sluiten. Echter zal je toch nog wat geduld moeten hebben want een zwangerschap duurt 9 maanden of is het nou 40 weken of wacht… 10 maanden?

Nu je zwanger bent ga je in weken tellen omdat het tellen in maanden minder betrouwbaar is, want niet elke maand heeft evenveel dagen. Daarom duurt een zwangerschap 40 weken.

Om het iets ingewikkelder te maken hoor je ook wel eens 38 weken voorbij komen, maar dat komt omdat je eigenlijk maar 38 weken zwanger bent.
Die eerste twee weken krijg je cadeau. Waarom? Omdat ze bij het berekenen van de uitgerekende datum van jouw zwangerschap beginnen met tellen op de laatste dag van jouw laatste menstruatie. Vrouwen kunnen zich vaak wel herinneren wanneer de laatste dag van de menstruatie was en niet wanneer de eisprong is geweest (twee weken later).
Een zwangerschap duurt daarom dus 40 weken.

Lees ook: Hoeveel vrouwen bevallen op de uitgerekende datum? Het zal je verbazen!

Hoe groot is mijn baby?

Als je met onze tool de uitgerekende datum berekent kan je in de uitslag lezen hoe groot jouw baby op dit moment is. Ook kan je per week van de zwangerschap in onze zwangerschapskalender opzoeken hoe het met de ontwikkeling van de baby gaat. Naast de standaard ontwikkeling van de zwangerschap staat er in deze kalender ook praktische informatie beschreven en wordt antwoord gegeven op vragen als:

Wil je de uitgerekende datum berekenen, maak dan ook gebruik van onze gratis zwangerschapskalender service door je mailadres in te vullen in de uitslag van bovenstaande zwangerschapscalculator. Je ontvangt dan wekelijks informatie over jouw baby met handige tips!

Informatie over de zwangerschap van week tot week

Op de website Zozwanger vind je meer dan 1900 teksten met achtergrond informatie over jouw zwangerschap. Zo kan je meer lezen over de veranderingen in jouw lichaam en de klachten tijdens de zwangerschap, maar ook over de controles nu je in verwachting bent en wat je allemaal wilt weten over de bevalling.

Zozwanger.nl wordt al sinds 2007 vertrouwd door (aanstaande) ouders die meer willen weten over zwanger worden, zwangerschap en de baby.

blije doos banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019