bannerbolsale
Zwanger wat nu?

Tips bij het kiezen van de bruidsjurk als je zwanger bent!

Trouwen, voor veel vrouwen een lang gekoesterde meisjesdroom. Een prinsessenjurk, mooi bruidsboeket en allemaal familie en vrienden. De hele dag in het middelpunt van de belangstelling staan. Als je een baby verwacht is trouwen erg praktisch. De baby krijgt namelijk automatisch de achternaam van de vader (tenzij jullie anders hebben beslist) en je hoeft niet een hele papierwinkel door te worstelen om de erkenning te regelen. Maar, wat voor veel bruidjes to be het belangrijkste is is de jurk. Maar hoe kom je aan een bruidsjurk als je zwanger bent? En waar moet je allemaal aan denken bij het passen en uitkiezen van de jurk?

Trouwen als je zwanger bent! Waar moet je aan denken?

 • Plan je dag niet te vol

  Het ligt er natuurlijk ook aan hoe lang je al zwanger bent. Als je hoogzwanger bent zit je vast niet te wachten op een drukke, lange dag, vol activiteiten en poespas. Ben je nog maar net zwanger dan kan je nog wat meer hebben en wil je misschien wel alles erop en eraan. Maar je weet van tevoren niet hoe je je voelt, en dat maakt het lastig.

  Het belangrijkste is dat je de dag invult zoals jij het graag wilt, maar dat geldt natuurlijk niet alleen voor zwangere bruiden. Ben je snel moe door je zwangerschap? Houdt het dan rustig en klein, met je favoriete mensen als gezelschap. Maak er geen lange dag van. Bijvoorbeeld na de ceremonie alleen een diner, en geen langlopend avondfeest. Of kies er voor om een ‘pauze’ in te lassen, zodat je even je rust kunt nemen tussen bijvoorbeeld de ceremonie en het feest.

 • Houd rekening met het menu

  Als je zwanger bent mag je niet alles eten. Carpaccio, rauwe zalm, biefstuk, tiramisu, een glaasje champagne. Allemaal een no go. Hoe ga je daarmee om? Pas je het menu erop aan zodat je niet in de verleiding komt en niet hoeft op te letten? Of ga je bijvoorbeeld voor alcoholvrije champagne om mee te proosten?

 • Let op het plannen van je trouwdatum

  Plan je ver van tevoren? Zorg dan dat je de trouwdatum niet te ver in de laatste maanden van je zwangerschap plant. Je hebt altijd kans dat de baby te vroeg komt. En in de laatste weken van je zwangerschap heb je misschien wel heel veel klachten. Vocht vasthouden, bekkenproblemen, duizeligheid, vermoeidheid. Allemaal dingen die je niet wilt op je trouwdag.

  Artsen raden dan ook aan om te trouwen in de 4e tot 7e maand van je zwangerschap. Vaak zijn de klachten dan het minst, is je misselijkheid verdwenen en je buik nog niet heel dik.

Wat kies je als bruidsjurk nu je zwanger bent

Wat kies je voor bruidsjurk als je zwanger bent?

Bruidsjurken zijn er in veel soorten en maten. En in allerlei vormen, maar niet alle jurken zijn geschikt voor een zwanger lichaam. Simpelweg omdat het je figuur niet ten goede komt. In een bruidswinkel kunnen ze je haarfijn laten zien wat het beste bij je past, waarin je buik mooi uitkomt en waarin jij nog meer straalt dan je al doet door die zwangerschapsgloed.

Het mooiste is een jurk die tot net onder de borsten strak zit en daarna wijder uit loopt met een los vallende rok. Dit is bij zowel een A-lijn als een Empire jurk het geval. Wil je juist een rok die heel wijd valt? Dan is het een idee om voor een hoepelrok te gaan. Hiermee creëer je een echte prinsessenjurk met meer volume.
Wat een extra voordeel is is dat een jurk met hoepelrok veel fijner draagt, het loopt gemakkelijker wat natuurlijk fijn is als je zwanger bent. Ook is het minder warm, wat het nog comfortabeler maakt.

Lees ook: Ga je trouwen met een baby? Lees onze tips!

Tips bij het uitzoeken en passen van de bruidsjurk als je zwanger bent!

Je lichaam verandert constant als je zwanger bent. Bij de een groeit alleen de buik, en zie je van de achterkant geen verschil. Maar een ander is ‘overal’ zwanger. Je borsten worden groter, je gezicht wordt dikker, zelfs je benen en armen misschien wel. Je weet het van tevoren simpelweg niet. Gelukkig houden bruidsboetieken hier rekening mee, en zijn er tegenwoordig genoeg positie bruidsjurken te vinden waarin je zwangere buik prachtig tot zijn recht komt.

Het is verstandig om behalve de vorm van je jurk ook rekening te houden met de stof. Kies voor stretch stof, niet voor een stugge variant. Een soepele stof is gemakkelijk te vermaken en valt mooier naarmate je buik dikker wordt. Coupeuses van een bruidsboetiek kunnen jurken goed vermaken zodat je buik er op de dag zelf prima in past. Probeer de laatste passing dan ook niet te vroeg te plannen, het liefst nog vlak voor de bruiloft. Dan ben je in ieder geval zeker van het feit dat hij goed zit.

Het kopen van een bruidsjurk als je zwanger bent is hartstikke leuk en je bent echt niet beperkt in je keuzes. Met een mooie sluier maak je het geheel helemaal af en ben je klaar om te stralen op die bijzondere dag. Jouw dag, jullie dag!

prenatal banner weekaanbiedingen

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019