header banner hema
Mamma

Grote borsten gekregen door zwangerschap? Zo lijken ze kleiner!

Zijn jouw borsten flink wat cupmaatjes gegroeid tijdens de zwangerschap? Tja, helaas hoort dat erbij, ik kan erover meepraten. In principe hoef je jezelf trouwens nergens voor te schamen, want borsten zijn altijd prachtig. Maar goed, ik snap wel dat je niet altijd zit te wachten op starende blikken. Dus heb je grote borsten gekregen door de zwangerschap en ben je ontevreden, dan heb ik hier een paar tips om ze optisch kleiner te laten lijken.

luiers met korting banner

Grote borsten gekregen door zwangerschap, met deze tips lijken ze kleiner!

Ik schrijf deze blog omdat ik uit ervaring weet dat het niet altijd prettig is om grote borsten te hebben. Mijn ’twee vriendinnen’ groeiden tijdens de zwangerschap van een kleine D naar een forse F. Vriendinnen van mij gingen nog wat verder, tot cup H. Je kunt er niets aan doen en het komt door de zwangerschap, maar toch hoeft dat niet te betekenen dat je er niet een beetje van mag balen.
Grote borsten zijn soms vervelend omdat kleding niet altijd mooi zit en daarnaast is het helaas een feit dat het andere mensen ook meteen opvalt. Hoe vaak ik er wel geen opmerkingen over heb gehad of mezelf heb gestoord aan het gestaar. Vermoeiend! Gelukkig zijn er een paar dingen die je kunt doen om je grote borsten iets kleiner te laten kijken!

banner billendoekjes waterwipes
 1. Houd de bovenkleding rustig

  Shirtjes in felle kleuren en vrolijke prints zijn leuk, maar leggen wel extra de nadruk op je voorgevel. Wil je dat ze iets minder in het zicht zijn, dan kan je de bovenkleding beter wat basic houden in neutrale kleuren zoals grijs, zwart, donker blauw, donker groen of bruin.

  Als je toch een print wilt, kies dan voor dunne verticale strepen, dat kleedt mooi af. Of ga los met de printjes in je broeken. Dan leg je het accent op je benen.

 2. Kies niet voor wijde kleding

  Veel vrouwen denken dat ze wijde kleding moeten dragen als ze grote borsten hebben, maar het tegendeel is waar! Mocht je nog een taille hebben, probeer hier dan het accent op te leggen door aansluitende kleding te kiezen.

 3. Geen hoge halslijn

  Een hoge halslijn is echt not done als je grote borsten hebt, dan lijken ze namelijk alleen nog groter.

  Kies liever voor een lagere halslijn zoals een v-hals of vierkante hals, maar let er dan wel op dat deze niet té laag is waardoor een mega decolleté krijgt, want dan vraag je erom…

 4. Bh keuzestress banner

  Lees ook: Tips over het vinden van de juiste bh na de zwangerschap!

 5. Juiste beha

  Dit is eigenlijk de belangrijkste tip voor vrouwen die grote borsten hebben gekregen door de zwangerschap: koop de juiste beha! Door een te grote of erger nog: te kleine beha lijken je borsten alleen maar groter.

  Het is essentieel dat je boezem mooi in de beha zit en er niet uitpuilt. Daarnaast is goede ondersteuning ook belangrijk zodat ze niet alle kanten opvliegen als je loopt. Want ook dat is een echte aandachtstrekker. Lees hier meer lingerie tips voor na de bevalling.

 6. Goede blazer of vest

  Een mooie getailleerde blazer of vest helpt ook om je voorgevel iets te verhullen. Tijdens de zwangerschap kan je de blazer open dragen. Mocht je weer back in shape zijn, dan kun je hem dicht doen.

  Zorg er wel voor dat je de juiste blazer koopt, want er zijn ook veel modellen die je borsten juist accentueren. Dat zijn de korte jasjes met een knoop die recht onder je of op je borsten zit (en dus altijd onder spanning staat).
  Kies voor een langer stijlvol en getailleerd jasje dat je silhouet langer maakt en geen knopen bij je borsten heeft.

 7. Geen franjes, glitters of wat dan ook

  Geen franjes, bloemen, glitters of andere tierelantijnen bij de meiden, want dat vraagt om aandacht.
 8. Kortere subtiele kettingen en accent op de oorbellen

  Zelfs sieraden kunnen helpen grote borsten door de zwangerschap kleiner te laten lijken. Een ketting die plat op de borst tot op de hoogte van het sleutelbeen valt is perfect voor vrouwen met grotere borsten. Op zich mag de ketting best opvallen.

  Lange kettingen zijn niet zo geschikt omdat ze juist de aandacht op je borsten vestigen, doordat ze er nooit mooi overheen vallen. Qua oorbellen mag je helemaal los gaan, want hoe sprankelender je oorbellen, hoe minder interessant je borsten.

 9. Kies voor driekwart of lange mouw

  Een mouwtje dat precies op de hoogte van je borsten zit, trekt hier de aandacht naar. Beter is dus om te kiezen voor mouwloos (zorg dan voor brede bandjes, geen dunne), driekwart mouw of lange mouw.

 10. Overslagvest of -jurkjes

  Nog een kledingadvies voor vrouwen met grote borsten: kies voor overslag shirtjes, jurkjes of vesten. Gelukkig is dit vaak wel te vinden bij de positiekleding!

 11. Let op de stof van de kleding

  Er zijn stoffen die je borsten groter laten lijken, dat zijn: grof gebreide kleding, kleding met kabels, fluweel, satijn en stugge stoffen.
  Kies daarvoor in de plaats liever voor fijne, soepel vallende stoffen zoals katoen, bamboe, fijne wol of jersey.

libido banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019