“waterwipes
Mamma

Slecht geslapen? 12 Beauty tips om er weer fris uit te zien!

Slapen en het moederschap is helaas vaak niet de allerbeste combinatie. Zeker de eerste weken met een kleine baby is slapen een uitzondering. Maar ook als die kleine wat groter wordt, kan het best zijn dat je nachtrust eraan moet geloven. Helaas (of gelukkig, het is maar net hoe je het bekijkt) moeten veel moeders de volgende dag gewoon weer werken. Dan wil je er wel een klein beetje uit zien alsof het goed met je gaat. Hoe doe je dat? Hieronder vind je een aantal beauty tips om er weer fris uit te zien na een slechte nacht 😉

beste babyfoon bol.com

Waarom zie je er na een slechte nacht zo moe uit?

Vaak zie je het meteen na een slechte nacht, diepliggende ogen met kringen er omheen. Maar hoe dat kan is de grote vraag. De wetenschap heeft nooit echt bewezen dat slecht slapen zorgt voor wallen. Wallen komen meer door vochtgebrek, overmatig zonnen, roken, stress en een tekort aan vitamine C.
Toch is het een feit dat de spiegel niet liegt na een slechte nacht. De wallen zijn dan echt meer aanwezig. Gelukkig kun je ze gemakkelijk iets verminderen. Bijvoorbeeld door komkommerschijfjes op je ogen te leggen, of koude lepels. Ook gebruikte (afgekoelde!) theezakjes werken prima, gebruik dan wel het liefst kamillethee. Dit heeft een kalmerend effect op je huid.

Lees ook deze tips als je last hebt van een onrustige huid na de zwangerschap!

beauty tips bij slechte nacht baby

Beauty tips om er weer fris uit te zien zonder make-up

Make-up doet natuurlijk wonderen. Maar wil je er zonder make-up ook fris en fruitig uit zien? Dat kan!

 1. Douche!
  Na een verfrissende douche zie je er echt een stuk beter uit, je kunt als het aandurft zelfs even een wisseldouche nemen.
 2. Gezichtsverzorging
  Er zijn genoeg producten op de markt om je huid ‘wakker’ te maken. Van oogrollers om wallen te verminderen tot verfrissende tonics om je huid te doen stralen.
 3. Wenkbrauwen
  De basis van je gezicht. Als je wenkbrauwen mooi en strak geëpileerd zijn lift dit je blik. Je kunt de haartjes ook iets omhoog borstelen, zo gaan je ogen optisch verder open en heb je dus een meer open blik.
 4. mooi en gezond banner
 5. Wimpers
  Het schijnt dat je zelf je wimpers voller en donkerder kunt maken. Smeer elke avond voor je gaat slapen een klein beetje vaseline op je wimpers, met behulp van een wattenstaafje. Haal dit de volgende ochtend weer weg met water.

  Heb je minder geduld, gebruik dan een wimperserum! Na een paar weken zou je resultaat moeten zien. Krul met een wimperkrultang je wimpers voor een mooie open blik.

 6. Lippen
  Verzorg je lippen goed. Als je af en toe met een zachte tandenborstel je lippen masseert verwijder je de droge velletjes en stimuleer je de doorbloeding. Hierdoor worden je lippen voller en donkerder. Insmeren met vaseline zocht ervoor dat ze lekker zacht blijven.
 7. Drink water
  Slapen kun je niet afdwingen, drinken wel. Zorg dat je elke dag minstens anderhalve liter water drinkt, hierdoor hydrateer je je huid en straal je. Om afvalstoffen uit je huid te verwijderen is het aan te raden de dag te beginnen met een glas warm water met citroen.
 8. Kleding
  Kies kleding waarin je je zelfverzekerd voelt, waarin je straalt. Misschien een opvallend item dat de aandacht afleidt van je iets vermoeide gezicht?

Moeite met in slaap vallen? Probeer deze techniek om in 30 seconden in slaap te vallen!

meegroeiromper banner

5 Make-up tips om er wakkerder uit te zien.

 1. Concealer
  Met concealer kun je er voor zorgen dat je er weer stralend uit ziet. Het is wel belangrijk om dit met een kloppende beweging op te brengen, en niet vegend. Onder je ogen teken je een “X”, dit doe je kloppend met je ringvinger. Ook in beide ooghoeken en mondhoeken breng je een beetje aan. Werk dit uit richting je jukbeenderen. Doe een klein drupje op het gebied rondom je neus als dit een beetje roodgekleurd is.
 2. Lichte kleuren
  Ga je voor oogschaduw? Kies dan lichte kleuren, dit zorgt voor een meer open blik. Een klein beetje glans zorgt voor een frisse oogopslag.
 3. Wenkbrauwen
  Borstel ze een beetje omhoog, dit zorgt ervoor dat je ogen een beetje gelift worden.
 4. Oogpotlood
  Ga niet voor zwart, dit maakt de ogen kleiner, zeker als je het onder je ogen aanbrengt. Wil je wel zwarte eyeliner gebruiken? Doe dit dan langs je bovenste wimperrand, bij voorkeur met een wing (boogje).
 5. Mascara
  Veel mascara! Natuurlijk niet van die dikke klonter wimpers, maar zeker de bovenste wimpers mogen best een likje hebben. Nadat je ze gekruld hebt natuurlijk.

Er zijn dus best wel wat manieren om nog een beetje wakker voor de dag te komen, na weer een slapeloze nacht. Of je nu wel of niet met make-up aan de gang wil. Met bovenstaande beauty tips om er weer fris uit te zien kun je vast wel iets.

Lees ook: Cosmetica tijdens de zwangerschap! Wat mag wel en wat niet?tips baby fotoboek maken eerste jaar albelli

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!