“waterwipes
Zwangerschap

Cosmetica tijdens de zwangerschap. Wat mag je wel en niet doen?

Mag je alle cosmetica tijdens de zwangerschap gebruiken? Ja, in principe wel! Want je kan in Nederland geen cosmetica kopen die absoluut niet mag tijdens de zwangerschap. Mocht een product schadelijk zijn, dan staat dat expliciet vermeld op de verpakking. Voor cosmetica geldt namelijk een strenge wetgeving, alles moet ook veilig zijn voor zwangere vrouwen. Daarom zit er in de cosmetica die je kunt kopen bij drogisterijen geen stoffen die schadelijk kunnen zijn voor moeder of ongeboren baby. In principe is alles dus veilig, maar of alles ook even goed voor je huid is, is een tweede. Lees hier waarop je kunt letten als je cosmetica koopt tijdens de zwangerschap!

hema rompers

Make-up tijdens zwangerschap

Make-up is prima te gebruiken tijdens de zwangerschap. In Europa zijn er hele strenge regels als het gaat om gevaarlijke stoffen in producten. De make-up die je koopt in de meeste winkels, is dus gewoon veilig. Een kleine kanttekening: make-up kan geurstoffen en meerdere conserveringsmiddelen bevatten, wat niet heel gezond is voor je huid.

Als je jouw huid optimaal wilt verzorgen, kan je misschien overstappen naar make-up die vrij is van conserveringsmiddelen. Als je hierop Googled, kan je diverse make-up merken vinden die bestaan uit natuurlijke ingrediënten. Denk aan de producten van The Body Shop, Yves Rocher, MILD cosmetics of Moonminerals.
Welke dagcrème tijdens zwangerschap?

Tijdens de zwangerschap kan je huid wat gevoeliger worden. Dit komt (uiteraard) door de hormonen. Onder andere de hormonen zorgen ervoor dat je doorbloeding beter is. Zo krijg je heerlijke blosjes op je wangen en soms een meer egale en stralende huid: de zogenoemde zwangerschapsgloed. Maar deze fijne zwangerschapshormonen kunnen ook een minder goed effect hebben op je huid. Denk aan rode vlekken of acne.

nutricia actie banner

Het kan zijn dat je huid tijdens de zwangerschap kwetsbaarder is en daarom extra goed verzorgd moet worden. Daarnaast heeft je huid goede bescherming nodig en dan met name tegen de zon. Vanaf het tweede trimester van de zwangerschap kan je een zwangerschapsmasker ontwikkelen. Dit zijn pigmentvlekken in je gezicht. Je kunt dit voorkomen door uit de zon te blijven en daarnaast ervoor te zorgen dat je zonnebrand draagt of een dagcrème met een factor erin.

makeup zwangerschap

Cosmetica tijdens de zwangerschap? Welke producten zijn veilig voor zwangere vrouwen?

Je kunt de huid goed verzorgen door een dagcrème te kiezen die gemaakt is van natuurlijke en zachte verzorgingsproducten. Deze producten zijn heel mild voor de huid, maar verzorgen wel heel goed. De meeste dagcrèmes die je kunt kopen bij de drogist bevatten parfum en conserveringsmiddelen.
Ga dus echt op zoek naar milde producten. Denk bijvoorbeeld aan producten van Dr van der Hoog.

Huidverzorging tijdens zwangerschap

Huidverzorging tijdens zwangerschap

Een goede huidverzorging begint met de juiste dagcrème, maar er zijn meer handelingen die je kunt doen om je huid optimaal te verzorgen en te laten stralen:

  1. Reinig altijd je gezicht goed voordat je gaat slapen en ´s ochtends.
  2. Zorg voor een milde reiniging zonder agressieve ingrediënten zoals alcohol. Reinig je gezicht bijvoorbeeld met een hypoallergeen reinigingsmelk.
  3. Kies bij voorkeur voor make-up die vrij is van conserveringsmiddelen.
  4. Zorg dat je voldoende vocht binnenkrijgt. Per dag, minimaal 1,5 liter.
  5. Eet gezond en gevarieerd zoals volkorenproducten, plantaardige oliën, onverzadigd vet en eiwitten. Vermijd suiker en verzadigd vet.
mooi en gezond banner

Nagellak tijdens de zwangerschap

Nagellak is ook een cosmetica tijdens de zwangerschap die vrouwen nog veel gebruiken, maar die ook chemische stoffen bevat. Dat merk je al meteen als je de dop van de nagellak schroeft. In veel nagellakken zit onder andere trifenylfosfaat. Dit is een stof die ervoor zorgt dat de nagellak hard wordt, maar flexibel blijft. Het wordt ook wel gebruikt om plastic weer hard, maar flexibel te maken.

Sommige mensen beweren dat trifenylfosfaat onze geslachtshormonen uit balans kan brengen. Hoewel de stof maar in hele kleine hoeveelheden in nagellak zit, kan het toch in je lichaam terecht komen. Wil je jouw hele lichaam hormoonvrij houden, dan kun je nagellak kopen die geen trifenylfosfaat bevat. Bijvoorbeeld nagellak van het merk Acquarella.

Kunstnagels en zwangerschap?

Kunstnagels kunnen prima tijdens de zwangerschap, zowel gelnagels als acrylnagels. Soms kan het voorkomen dat de nagels eerder loslaten door de hormonen. Tevens zijn sommige vrouwen allergisch of gevoeliger voor acryl, maar dat verschilt per vrouw. Het is in ieder geval niet schadelijk voor jou of de baby.

mascara tijdens zwangerschap

Mascara tijdens zwangerschap

Behoort mascara ook standaard tot de cosmetica tijdens de zwangerschap die je gebruikt? Let dan of je mascara geen allergische reactie bij je veroorzaakt. In sommige mascara´s kunnen vrij heftige middelen zitten zoals nikkel waar je huid niet goed tegen kan. Toch is dit niet heel schadelijk hoor, maar mocht je het op save willen spelen, dan kan je ook voor je mascara kiezen die bestaat uit natuurlijke ingrediënten. Kies daarnaast nooit voor waterproof mascara, die is vrij agressief en niet goed voor je wimpers.

De laatste tijd zijn wimperserums heel populair. Dit zijn serums die je wimpers sterker maken en beter laten groeien. Veel vrouwen zijn er hilarisch over. Als je een serum gebruikt als cosmetica tijdens de zwangerschap, zorg er dan voor dat je een veilige variant gebruikt die geen grote bijwerkingen heeft. Kijk hier voor meer informatie voor een goed wimperserum voor lange wimpers.Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!