cheezzbaby blackfriday sale
Zwangerschap

8 Voordelen van zwanger zijn in de lente!

Het is lente! Vandaag was de eerste dag dat bij ons de deuren open stonden en het zonder jas gewoon lekker was buiten. Wat hebben we hier lang op gewacht hè. Wat duurde die winter toch mega lang! Maar nu kunnen we weer naar buiten! Ben je ook zwanger op dit moment? Ik heb hier een paar voordelen van zwanger zijn in de lente, waardoor je nóg meer van dit seizoen (en je zwangerschap) kan genieten! Heb jij nog andere voordelen?

zwitsal box banner

Lentekriebels

Iedereen krijgt op de eerste mooie dagen van het jaar de lentekriebels. De ramen en deuren gaan open en het leven ziet er even wat fijner uit. Lichter, luchtiger, zonniger en frisser. We ontwaken uit een zware winterslaap en voelen nieuwe energie in ons lichaam stromen. Het is lente. De kou maakt ruimte voor de lentezon en de sneeuw en bevroren plassen water veranderen in krokussen en narcissen. Het grauwe gras kleurt weer groen en de vogels zingen ons weer toe in de ochtend. Wat is het leven toch fijn, en zeker als je zwanger bent in de lente!

Voordelen van zwanger zijn in de lente

Momenteel ben ik 23 weken zwanger. Ons kleine meisje komt hartje zomer. Als je zwanger bent besla je ongeveer 3 seizoenen. Zwanger zijn in de winter vond ik maar niks. Zeker niet omdat ik ook zwanger was tijdens de feestdagen. Maar daarnaast is het gewoon geen lolletje. De winter versterkt negatieve gevoelens en zorgt er soms alleen maar voor dat je binnen wilt blijven. Zwanger zijn in de lente is veel leuker en dit is waarom:

 1. Je hoeft minder zwangerschapskleding aan

  In de winter heb ik doorgaans 3 tot 4 lagen aan. Hempje, nog een hempje, shirtje, vestje. In de lente hoef je niet zoveel lagen aan en kun je dus fijn besparen! Niet alleen op de kosten van nieuwe zwangerschapskleding, maar het scheelt ook was!

 2. Je kunt relaxte jurkjes aan

  Als we het over kosten besparen hebben: als je jurkjes kunt dragen bespaar je ook geld. En tevens zitten deze toch wel echt het fijnste. Ik draag eigenlijk vooral zwangerschapsbroeken, maar ik merk nu dat ik ’s avonds soms erg blij ben als ze weer uit mogen. In jurkjes heb je geen last van een broekband die aan het einde van de dag een vervelende rode streep onder je buik achterlaat. Het is lekker luchtig en soepel!

 3. Kleertjes.com korting banner
 4. De hele natuur wordt moeder

  Mocht je nog niet zoveel moedergevoelens hebben ontwikkeld, dan krijg je dat misschien in de lente wel. In de natuur worden bijna alle beesten moeder. De kuikentjes van de ganzen en eenden, kleine vogeltjes die tjirpen in de nestjes, kalfjes en veulens in de wei. Overal is er nieuw leven. Ik kijk ook al een paar weken tegen de onwijs schattige lammetjes aan van onze buren. Telkens als ik ze zie dan smelt ik en wrijf ik even over mijn buik. Nog 4 maanden…

 5. zwanger lente

 6. Je kunt lekker naar buiten en bewegen

  Ik snap best dat je in de winter het liefst Netflix aanzet en op de bank blijft hangen, terwijl de kilo’s er stiekem best snel aankomen. In de lente is dat anders. Als het mooi weer is buiten, gaan we sneller naar buiten. Ga eens lekker wandelen, begin met de lenteschoonmaak (vooral handig voor de moeders met nesteldrang!) was de ramen en pak eens de fiets. Zo kom je lekker in beweging en dat is super goed voor je lijf, gemoedstoestand en ultiem lentegevoel.

 7. Je bent vrolijker. Ja echt!

  Iedereen is vrolijker in de lente, het is echt zo. Vooral op de dagen dat het rond de 20 graden is buiten, het zonnetje schijnt en we heerlijk op het terras kunnen zitten of de BBQ kunnen aansteken. En deze vrolijkheid van iedereen om je heen, helpt je om de vervelende zwangerschapskwaaltjes even te vergeten.

 8. Het is ideaal weer om zwanger te zijn

  In de lente is het warm genoeg om lekker makkelijke en luchtige kleding aan te doen, maar niet zo warm dat je hele lichaam opzwelt als een ballon. Door warm weer kun je namelijk meer vocht gaan vasthouden, een bekend ‘probleem’ tijdens de zomer. Tevens kun je ook nog gewoon bewegen zonder meteen in het zweet uit te breken en voel je jezelf nog lekker energiek. Niet sloom of juist te krampachtig door de kou. Ik zeg het je: het beste weer om zwanger te zijn!

 9. Lekker lang licht

  Het is buiten lekker lang licht, waardoor je nog meer energie overhoudt om die laatste babyklusjes te doen voordat je kleintje komt. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de babykamer op tijd af is en je alle spullen in huis hebt.

 10. Veel feestdagen!

  Werk je nog? In de lente krijg je gratis en voor niks een paar fijne feestdagen waardoor je weer een paar daagjes vrij bent. Dat verlicht de werkweek en geeft je extra tijd om leuke dingen te doen, jezelf voor te bereiden op de kleine en nog even wat klusjes uit te voeren. Maar natuurlijk kun je ook gewoon met een heerlijke Radler op het terras zitten. Heb ik gisteren ook gedaan!

Word je ook zo blij van de lente? Lees ook onze blog over de voordelen van een lentebaby

Zwangerschapskleding mamalicious banner

Reageer

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!