“header
Baby

Waarom het zo geweldig is om een lentebaby te krijgen!

Alle moeders die in de lente een baby krijgen opgelet! In deze blog ga ik je vertellen waarom het geweldig is om een lentebaby te krijgen. Niet alleen voor je baby zelf is het fantastisch om een lentekindje te zijn, maar ook voor jou als kersverse moeder is een lentebaby ontzettend fijn. Denk maar eens aan het gevoel dat je krijgt bij het woordje ‘lente’. Heerlijk toch?!

beste babyfoon bol.com

Hoera! Een lentebaby!

Om heel eerlijk te zijn is de lente één van mijn favoriete seizoenen (naast de herfst). Ik hou zo van het idee dat de winter voorbij is en alles opnieuw tot leven komt. Dat speciale lentegevoel kan bijna geen enkel seizoen evenaren. Helaas ben ik zelf geen lentekindje en is mijn baby ook geen lentebaby. Dus ik schrijf dit niet omdat het op mij van toepassing is.

Ik vind namelijk elk seizoen bijzonder, maar ja die lente… die is toch wel heel speciaal omdat iedereen opleeft, niet alleen de natuur. En dat merk je aan alles. Je ziet, ruikt, voelt en ademt de lente en je doet alles op zijn ‘lentes’ en dat maakt een lentebaby zo bijzonder. Want alles wat ik hieronder ga noemen, komt voort uit dat heerlijke lentegevoel.

12 Redenen waarom een lentebaby krijgen geweldig is!

 1. Je krijgt weer energie

  Die eerste lentedagen zijn misschien wel de mooiste dagen van het jaar. Iedereen krijgt er energie van en heeft zin om naar buiten te gaan of om iets te gaan doen. Zelfs de hoogzwangere vrouwen of de dames die net bevallen zijn en middenin de gebroken nachten zitten, krijgen weer even energie. Tijd om uit je winterslaap (of -depressie) te ontwaken!

 2. Iedereen is vrolijk

  Zodra de eerste 5 lente zonnestralen er weer zijn zit half Nederland op het terras en de andere helft zit in de tuin. We kunnen weer naar buiten! We kunnen onze dikke jassen opbergen en we kunnen genieten van de zon en extra vitamine D.
  Iedereen droomt van de koude witbiertjes, radlers, rosé, frisse salades en natuurlijk de barbecue. Het leven is toch mooi en in al die vreugde wordt jouw lentebaby geboren. Dan moet het toch wel een vrolijk kind worden?!

 3. lAlles voor je baby banner
 4. Een lentebaby is écht heel happy

  Zoals ik net al zei: als een kind geboren wordt in al die lentevreugde, dan kan het toch niet anders dat die baby een heel vrolijk en gelukkig leven gaat krijgen?

  Volgens een experiment bij de ´Edinburgh International Science Festival´ waaraan 40.000 mensen deelnamen, geldt dit vooral voor mensen die in mei geboren zijn. Deze mei-kinderen voelden zichzelf vaker gelukkig in het leven dan mensen die in andere maanden waren geboren. Zomerbaby´s waren ook vaker gelukkig en mensen die in oktober zijn geboren (zoals ik) die zijn meestal wat ongelukkiger. Uiteraard klopt dat laatste totaal niet 😉

 5. Ideaal weer om te wandelen en winkelen!

  Met een kleine baby kun je nog niet heel veel, maar wat je wel eindeloos kunt doen (mits je lichaam het toelaat) is wandelen. Lenteweer is het meest ideale weer om in te wandelen. Je baby heeft het niet te heet en je hoeft je niet druk te maken dat je baby het te koud heeft.

  Ook winkelen gaat stukken makkelijker omdat het temperatuurverschil minder groot is. In de winter zijn de winkels veel warmer (lees: jasje weer uit) en in de zomer zijn sommige winkels (vooral supermarkten) weer te koud voor je kind in zomerpakje (jasje aan?). In de lente heb je dat niet.

 6. Lekker weer naar buiten

  Na maanden van regen, storm, sneeuw en kou is het eindelijk weer tijd om naar buiten te gaan. Die opgezwollen voeten of gebroken nachten zijn toch een stuk minder erg als je buiten in het lentezonnetje even kunt nippen aan je koffie.

 7. voordelen lentebaby krijgen

 8. Tijd voor luchtige jurkjes!

  Of je nu hoog zwanger bent, of net bent bevallen: jezelf in een luchtig lentejurkje hijsen is altijd fijn. Je voelt jezelf minder lomp en je hoeft niet meer je buik in te houden. Koop een mooi getailleerd A-lijn jurkje en je figuur is mooi en vrolijk verhuld.

 9. Iedereen is vrolijk

  Iedereen is vrolijk en blij en loopt net nog niet huppelend over straat. De buurman zwaait, de buschauffeur is extra aardig en er staan zomaar mensen voor je op in de tram. Wat een fijne sfeer!

 10. Fijn seizoen voor de laatste loodjes

  Moeders van een lentebaby kunnen die laatste loodjes van de zwangerschap vaak beter handelen in de lente dan in die koude en donkere wintermaanden. Trouwens, hoogzwanger zijn in de zomer waarbij de mussen van het dak vallen is ook allesbehalve een pretje. Daarom: zwanger zijn in de lente is geweldig.

 11. Geen griep meer

  De meeste griepepidemieën zijn in de herfst en winter. Jij en je lentebaby zijn daar dus mooi vanaf tegen de tijd dat je kleintje het levenslicht ziet. Scheelt weer een hoop zorgen!

 12. Minder kosten

  Lentebaby’s en zomerbaby’s kosten in het begin ietsje minder geld. Je hoeft als eerste niet te stoken in huis, want laten we eerlijk zijn: met een kleine baby ben je eerder geneigd om die verwarming een tikkeltje hoger te zetten.

  Ten tweede heb je minder kleertjes nodig. Je hoeft geen dikke truitjes, vestjes, broekjes, sokjes, mutsjes of winterjasjes te kopen. Gewoon een romper met een speelpakje is genoeg en als je naar buiten gaat leg je gewoon een dekentje over je kleine. Klaar! Uiteindelijk maakt het natuurlijk niks uit, maar goed: het voelt natuurlijk wel heerlijk.

 13. hema rompertje

 14. Je hoeft je baby geen romper met lange mouwen aan te doen

  Als er iets is wat kleine baby’s niet leuk vinden, is het aan- en uitkleden. En waar heb je het meeste moeite mee met aankleden? Inderdaad, met die strakke rompers met lange mouwen. Het wordt al helemaal een ramp als je voor de eerste keer over dat rompertje met lange mouw, nog een ander shirt met lange mouwen moet aantrekken. En daaroverheen nog een vest of winterjas.

  Bij mij brak het zweet me uit en bij mijn dochter de tranen. Dat gedoe heb je gelukkig niet bij een lentebaby. En tegen de tijd dat je jouw baby wel een rompertje met lange mouwen moet aantrekken is hij of zij al een stuk ouder en minder kwetsbaar. Meestal vinden baby’s het aan- en uitkleden dan wat minder vervelend (dat was in ieder geval bij mij wel het geval).

Heb jij een lentebaby?

top 5 beste babyfoons banner

Meer lezen

Reageer

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!