sale kleertjes header
Verzorging

10 Tips over rompertjes!

Elke baby ligt lekker de hele dag in een rompertje. Dat is natuurlijk niet voor niets want rompertjes zijn ontzettend makkelijk, comfortabel en praktisch. Als je leuke rompertjes wilt kopen, zal je er al snel achter komen dat deze piepkleine kledingstukjes in vele soorten en maten verkrijgbaar zijn. Welke zijn nu geschikt voor de baby, welke maat moet je hebben en wanneer gebruik je een rompertje met lange mouw? Ik zal je de 10 belangrijke tips over rompertjes geven zodat je een echte kenner wordt!

lAlles voor je baby banner

10 Tips over rompertjes! Doe er je voordeel mee!

 1. Trek een kleine baby altijd een rompertje aan in plaats van normaal ondergoed

  Voor baby’s is het echt beter om ze een rompertje aan te doen dan een onderbroekje met hemdje. Grote voordelen van rompertjes zijn dat ze uit één stuk bestaan zodat je baby nooit een blote rug of buik heeft. Zo blijft je kindje lekker warm.

  Andere voordelen zijn dat ze makkelijk zijn bij het verschonen van de luier door de handige drukknopjes aan de onderkant en zo de luier op zijn plaats houden.




 2. Weet je al waarom een rompertje er zo uit ziet bij de schouders? Lees dan deze tip over een rompertje uitrekken

 3. Zo zal je altijd de juiste maat rompertjes kopen

  De babymaat staat gelijk aan het aantal centimeter van je baby. Pasgeboren baby’s hebben maat 50 tot 56. Een langere en grotere baby past dus eerder in een maatje 56 dan een kleine baby.

  Is jouw baby heel klein omdat hij of zij vroeggeboren is? Dan heeft je baby waarschijnlijk een maat tussen de 44 tot 48. Je kunt bij twijfel altijd proberen je kindje op te meten! Lees hier meer over babymaten met welke leeftijd?

 4. baby kleertjes banner
 5. Overslag rompertje is het makkelijkste om aan te trekken

  Een rompertje aantrekken kan soms een heel gedoe zijn. Kies daarom voor overslagrompertjes als je baby nog erg klein is.

  Een overslag rompertje is niet helemaal gesloten. Je kunt het dus aantrekken als een soort van jasje. Steek eerst één armpje in het gat van de mouw, trek vervolgens het rompertje onder het lichaam door en steek het andere armpje door het gat. Vervolgens knoop je het dicht en ben je klaar.

 6. wanneer rompertje met lange mouw

 7. Makkelijk het rompertje aantrekken over het hoofd

  Leg je baby neer op een commode. Zorg er eerst voor dat de knoopjes aan de onderkant open zijn. Daarna rol je het op vanaf de bovenkant. Vervolgens volg je de volgende stappen op:

  1. Leg het rompertje op het voorhoofd.
  2. Houd met je vingers het achterhoofdje vast.
  3. Duw de romper door tot het nekje.
  4. Haal het over het gezichtje heen.
  5. Pak 1 armpje vast en duw deze (voorzichtig) door het armsgat heen.
  6. Pak aan de buitenkant het handje en trek zo het hele armpje erdoor tot de elleboog.
  7. Til je baby op en trek de achterkant naar beneden, pak de voorkant en maak de knoopjes vast.

  Het rompertje uittrekken doe je eigenlijk op dezelfde manier, maar dan begin je onderaan bij de stappen!

 8. vragen over baby rompertjes

 9. Kies voor katoenen rompertjes

  Katoenen versies zijn het beste materiaal voor de romper van je baby. Dit materiaal ademt en zit comfortabel. Polyester is geen goed materiaal omdat het niet ademt en vaak ook wat schuurt.

 10. luiers met korting banner
 11. Stretch materiaal gaat langer mee!

  Wil je dat je baby iets langer dan een paar weken met een romper kan doen? Kies dan voor stretch materiaal! Dit kan iets langer mee en behoud beter de pasvorm.

 12. Wanneer rompertje met lange mouw?

  Wanneer een rompertje met lange mouw gebruiken? Dat is eigenlijk afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur. In de winter gaat er altijd nog een trui over de romper dus hoef je niet per se een romper met lange mouwen te kopen. Sterker nog, sommige ouders vinden in dat geval een korte mouw makkelijker.

  In de zomer kun je bijvoorbeeld wel kiezen voor een romper met lange mouw omdat er dan niets over de romper heengetrokken wordt. Met een lange mouw is je baby toch beschermd tegen de zon terwijl hij of zij wel lekker luchtig gekleed is.

 13. tips over rompertjes kopen

 14. Kwalitatieve en goedkope rompertjes Hema

  De rompertjes van Hema zijn als jaren favoriet bij moeders en redelijk goedkoop, maar wel van goede kwaliteit én van katoen. Daarnaast hebben ze ontzettend leuke printjes en veel verschillende modellen. Maar je kunt eigenlijk op heel veel plekken rompertjes kopen, in principe maakt het niet uit waar je ze aanschaft, als ze maar van katoen zijn!

 15. meegroeiromper banner
 16. Gaat je baby kruipen? Kies voor een kruippakje

  Een kruippakje ziet er bijna hetzelfde uit als een rompertje maar dit pakje heeft lange pijpen en is daarom goed geschikt om in te kruipen! Een kruippakje kun je ook prima als bovenkleding gebruiken. Een rompertje daarentegen is meer onderkleding.

 17. cadeau voor vaders

  Rompertje kopen speciaal voor vaders!

 18. 4 rompertjes zijn voldoende voor de eerste weken!

  De laatste van de 10 tips over rompertjes kopen, maar zeker niet de minst belangrijke!
  Ga nu niet 10 rompertjes kopen voor je baby. Binnen een paar weken zijn deze weer te klein. Je baby kan meestal prima 2 dagen in hetzelfde rompertje liggen. Aan 3 tot 4 stuks van maat 50/56 heb je dus voldoende. Koop er daarnaast nog 3 in maat 56/62.

Heb je onze baby uitzetlijst al gezien? Je kunt hem gratis downloaden.

Heb je zelf nog tips over rompertjes, laat het ons weten en dan zetten we hem erbij in deze blog!



Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019