bannerbolsale
Baby

9 Redenen waarom baby’s geweldig zijn!

“Voor je het weet zijn ze groot”. En hoe cliché het ook klinkt, niets is minder waar. Hoe heftig de beginperiode met een pasgeboren baby ook kan zijn, heel klein zijn ze echt maar even. Na een paar weken is dat ieniminie babytje al zo gegroeid, zijn de kleinste kleertjes alweer te klein en komen de eerste vetrolletjes in zicht. Ook leuk, en weer een nieuwe fase. Ik geef je 9 redenen waarom kleine baby’s geweldig zijn!

cheezzbaby banner

9 Redenen waarom baby’s geweldig zijn!

 1. De melk-coma

  Dat je die kleine pasgeboren baby aan het voeden bent en ziet dat de oogjes steeds zwaarder worden. Dat het drinken steeds langzamer gaat en dat kleine lieve mondje uiteindelijk de speen of tepel loslaat, half open blijft hangen en de baby totaal van de wereld is. De melk-coma. Heerlijk! Zo’n klein mensje in totale rust, die bovenop je ligt en waardoor je zelf geen kant meer op kunt. Of wilt 😉

 2. De nachten

  En nee, dan doel ik niet op het slaapgebrek. Op de nachtelijke huilsessies, het eeuwig rondjes lopen.

  Maar soms heb je van die momenten, dat de baby heerlijk ligt te drinken, en je samen in het donker zit. Je staart wat voor je uit en beseft dat de hele wereld nu slaapt. Jij zit hier, met je eigen kleine wondertje. In de donkere, stille nacht. Samen.
 3. De babygeluidjes

  Geluidjes die steeds iets harder worden. Het begint met een echt babyhuiltje, soms hoor je het wel eens. Loop je in de winkel en hoor je zo’n typisch huiltje, waarvan je weet dat dit echt nog een hele kleine baby is.

  En het smakken als je baby honger krijgt, ook zoiets liefs. Dat kleine smakkende mondje, of het sabbelen op die kleine knuistjes. Als de baby wat groter wordt, groeien de geluidjes mee en ga je steeds meer nieuwe dingen horen.

 4. banner vitamine-D kind
 5. Dat hele kleine

  Dat maakt dat baby’s geweldig zijn. Je zult het terugzien op de foto’s, ze zijn echt maar heel kort klein. Die dunne armpjes en beentjes, kleine neusje, mini vingertjes. Na een maand is het allemaal al een stuk minder klein, en na twee maanden is er van dat breekbare poppetje weinig over. Baby’s groeien als kool.

 6. Lees ook: 6 Redenen om kinderen te willen!

  redenen waarom een baby geweldig is

 7. Babypakjes

  Het eerste babypakje, met zorg uitgezocht. Twee keer met je ogen knipperen en het is alweer te klein. Met het opruimen van de kast kan je weemoedig die kleine pakjes door je handen laten gaan. “Was mijn baby ooit echt zo klein dat ze hier in paste?” Ja. Echt!

 8. Na de ochtendvoeding weer verder slapen

  Heerlijk, die momenten dat je baby om 6 uur een voeding krijgt, maar daarna weer gewoon lekker verder gaat slapen. En dat je dan zelf weer tot 9 uur in je bed kan kruipen. Met, of zonder baby natuurlijk.

 9. Samen douchen

  Met je kleintje onder de douche. Misschien wat onwennig en eng de eerste keer. Maar dat kleine lijfje tegen je aan, dat helemaal ontspant door die warme douchestraal. Genieten! Lees ook onze tips over douchen met een baby.

 10. beste babyfoon bol.com
 11. Dat ze nog overal slapen

  Nou ja, als je geluk hebt natuurlijk. Maar over het algemeen slapen die kleintjes nog heerlijk overal. Terwijl jullie borrelen met vrienden ligt de kleine lekker te tukken in de kinderwagenbak. Heb je meteen een steuntje tijdens het naar huis lopen, als de borreltjes na al die alcoholloze maanden iets harder aankwamen dan verwacht.

 12. Dat je alles weer mag!

  Zeker qua eten, en als je geen borstvoeding geeft ook qua drinken. Dat bord carpaccio waar je maanden naar verlangde, of die schaal met sushi. En dat glas wijn, die eerste slok. Heer-lijk!

Het is een wonder, zo’n kleine baby. Vaak kijken we meer vooruit dan dat we echt genieten van het moment. Verheugen we ons op de keer dat de baby voor het eerst lacht, dat ze gaan draaien, staan, lopen, praten. Maar geniet ervan dat ze zo klein zijn, het duurt maar zo kort.

Als ze eenmaal lachen, praten en lopen denk je weemoedig terug aan die tijd dat ze nog klein en hulpeloos in je armen lagen. Dat ze bovenop je in slaap vielen en, niet onbelangrijk, nog niet weg liepen of een weerwoord gaven.
Geniet ervan zolang het kan, van je geweldige kleine baby!

Lees ook: Redenen waarom een baby makkelijker is dan een peuter!Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019