header banner hema
Peuter

Redenen waarom een baby makkelijker is dan een peuter!

Sommige ouders worden helemaal blij van de newborn fase. Het hele kleine, onschuldige, hulpeloze en pure van zo’n klein baby’tje. Maar veel ouders vinden het ouderschap pas echt leuk worden naarmate de kinderen groter worden. Zeker vaders geven aan meer lol te hebben met een dreumes of peuter. De interactie is anders en je baby wordt ineens echt een mensje. Maar soms ga je echt terug verlangen naar die ieni minie baby. Want dat een baby makkelijker is dan een peuter, dat is in veel gevallen wel waar.

cheezzbaby banner

10 Redenen waarom een baby makkelijker is dan een peuter!

  1. Discussie

    Met een baby hoef je niet in discussie. Als je beslist dat hij nu een fles krijgt dan heeft hij het daar maar mee te doen. Oké, de kans is groot dat hij dan gewoon niet drinkt. Of de fles na een kwartier weer uit spuugt. Maar je hebt niet eerst een half uur hoeven discussiëren over wel of geen melk. De roze of de blauwe fles en welke slabber hij om wilt.

  2. Geen ge-mama!

    Als je een peuter in huis hebt hoor je de hele dag “Mama!” En als je pech hebt en niet snel genoeg reageert, noemen ze je gewoon bij je voornaam. Bij een baby heb je dat nog niet. Ja, hij huilt misschien de hele dag, maar je zal nog niet gestoord worden na het “mama, mama, mama, mamaaa” uur in uur uit.




  3. Eten wat de pot schaft

    Een baby drinkt melk en als hij wat groter is krijgt hij groente en fruit. Maar je kunt lekker zelf beslissen wat je hem aanbiedt en wanneer. Als je peuter geen zin heeft, houdt hij gewoon zijn mond dicht of mept hij de lepel uit je handen. Da is een baby toch makkelijker!

  4. Op pad en onderweg

    Als je met een baby de deur uit wilt, vergt dat heel wat voorbereiding. Voeding, schone kleding, luiers, een speentje, speelgoed, kinderwagen, draagdoek. Noem maar op.
    Als je met een peuter de deur uit wilt is dat aanzienlijk minder.

    Het nadeel is alleen dat die peuter ook mee moet. Die peuter die toch echt zijn zomerjas aan wil terwijl het winter is. Je peuter die na een halve dag zeuren om naar de kinderboerderij te gaan na 10 minuten weer naar huis wil. Of die juist niet mee naar huis wil en al krijsend in het pad blijft liggen. Terwijl je baby gewoon in de maxi-cosi zit. In de kleren die jij hebt uitgezocht, zonder gezeur. Misschien wel een van de meest herkenbare reden waarom een baby makkelijker is dan een peuter!

  5. luiers met korting banner
  6. Luiers

    Een baby die van boven tot beneden onder de hele poep zit. Dan ben je heel blij dat je weet dat een romper ook naar beneden uit kan, in plaats van over het hoofd. Maar, hoe groter je kind, hoe smeriger de luier. Succes, met de peuter luiers. En succes met de zindelijkheidstraining. En met de momenten dat je kindje net zindelijk is en altijd moet plassen als er geen toilet in de buurt is.

  7. Lees ook: Hoe moet je een rompertje uittrekken bij het luier verschonen!

  8. Driftbuien

    Dat huiluurtje van je baby ging door merg en been. Maar een driftbui van je peuter is ook geen feestje. Je buren zullen nog net niet de hulpdiensten bellen. En als je met een slaande en schoppende peuter de supermarkt uit rent, zal je soms even terugverlangen naar dat onschuldige huiltje van je newborn.

  9. extreme driftbuien peuter

  10. Tanden

    Je baby heeft je waarschijnlijk nachten wakker gehouden door het tandendrama. Doorkomende tandjes kunnen echt pijnlijk zijn voor zo’n kleintje. Maar die tanden, dat blijft een ding. Twee keer per dag tanden poetsen met je peuter is namelijk ook een uitdaging. Want zo interessant als ze dat de eerste keer vinden, zo’n strijd wordt het meestal op den duur. Om over de bezoekjes aan de tandarts nog maar te zwijgen.

  11. Lees ook: Tips als je voor het eerst naar de tandarts gaat met een peuter!




  12. Slapen

    Toen je baby nog een kleine newborn was kon je overdag stiekem misschien wel eens een slaapje meepikken. Of legde je hem na de ochtendvoeding nog even terug in bed en kon je op vrije dagen nog even blijven liggen.

    Met een peuter kan je dat wel schudden. Zodra ze wakker worden staan ze aan. Praten ze tegen je, springen ze op je bed en laten ze je niet meer met rust. Als dan ook nog het middagslaapje einde verhaal is, wordt het echt feest. Want hoewel ze zichzelf te groot vinden om te slapen, ze zijn echt kapot aan het eind van de middag. Wat resulteert in een chagrijnige peuter die om alles boos wordt en gaat huilen.

  13. Boodschappen doen

    Je baby zit in de maxi-cosi. Ja, hij neemt de halve kar in beslag, maar hij zit. Of hij past in het zitje van de kar. Kirt een paar keer vrolijk en zwaait naar iedereen.

    Dan je peuter, die met dat kleine rot wagentje de hele winkel door crosst en iedereen van achteren aan rijdt. Of die perse wil ‘helpen’ met de zelfscanner. Met als gevolg dat je bij de steekproef voor gek staat omdat de helft niet gescand is. Diezelfde peuter die ook een surprise ei wilde bij de kassa en een driftbui kreeg toen hij hem niet mocht.

  14. Autorijden

    De meeste baby’s vallen in slaap zodra je de eerste bocht genomen hebt. Misschien worden ze even wakker als je stil staat voor het rode stoplicht. Maar daarna dommelen ze weer weg, als je geluk hebt natuurlijk.

    Een peuter is meestal een iets ander verhaal. Die wil de hele weg weten of we er al zijn. Hoe lang het nog duurt, en nog eens, en nog eens. Of hij wil een snoepje, moet plassen, gooit zijn speelgoed op de grond en kan er niet meer bij. Vind de muziek te hard, of te zacht. Heeft het warm, of koud. De gordel zit te strak en zijn raam wil wel open, maar nu het ineens regent toch niet meer dicht.

Ben jij het met mij eens dat een baby makkelijker is dan een peuter? Of kan jij je baby niet snel genoeg groot kijken om van dat gepriegel en gehuil af te zijn? Natuurlijk is het handig dat een peuter je beter kan vertellen wat er aan de hand is, als hij moet huilen. Maar ja, dan moet hij daar wel zin in hebben natuurlijk 😉



Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019