header luiers van pampers met 50% korting
Mamma

9 Tips om zonder problemen boodschappen te doen met je kind!

Wil je zonder problemen boodschappen doen met je kind? Ik heb wat tips die misschien kunnen helpen. Helaas kan ik niets garanderen, want soms vinden kinderen het gewoon echt niet leuk. Maar goed: wil je het toch proberen? Gebruik dan deze tips om boodschappen te doen met kleine kinderen!

beste babyfoon bol.com

Mijn beste tip? Boodschappen doen zonder je kind!

Ik moet eerlijk zeggen: ik doe mijn boodschappen het liefst zonder mijn peuter. Elke zaterdag trek ik hier ongeveer 2 uur voor uit, terwijl mijn man met onze dochter thuis is.

Ik vind het heerlijk om er zelf even uit te zijn en alle winkels af te gaan. Maar soms kom je er niet onderuit om boodschappen te doen met je kind. En dat kan nogal eens uitlopen op een drama!
Je peuter werkt niet mee, je raakt hem kwijt, hij hangt in de rekken met chocolade of is alleen maar aan het huilen. Zucht…

Wat kan je doen om zonder problemen boodschappen te doen met kleine kinderen? Ik heb wat tips voor je verzameld om de kans op problemen te verkleinen. Sommige kinderen vinden het gewoon niet leuk om boodschappen te doen, terwijl andere zich prima vermaken en het heerlijk vinden om alles goed te observeren.

Tips om zonder problemen boodschappen doen met je peuter of kind

 1. Maak van te voren samen het boodschappenlijstje

  Het is sowieso verstandig om altijd van te voren een boodschappenlijstje te maken. Zo vergeet je niets, gaat het boodschappen doen sneller en ben je minder geneigd om extra dingen te kopen. Ik maak de avond ervoor altijd mijn boodschappenlijst tot in de puntjes.

  Ja, hier ben ik wel even mee bezig, maar dan weet ik wel dat ik alles heb voor een hele week. Net voor het boodschappen doen, kan je de boodschappenlijst met je kind nalopen en aanvullen. Spreek dan ook duidelijk af wat er sowieso niet in het winkelwagentje gaat belanden en dat je daar absoluut geen drama over wilt in de supermarkt. Laat je peuter 1 of 2 lekkere snacks kiezen en daar blijft het bij.

 2. meegroeiromper banner
 3. Houd je strikt aan het boodschappenlijstje

  Maak je altijd een boodschappenlijstje (nogmaals: echt een aanrader) houd jezelf hier dan altijd strikt aan. Zodra je een keer gaat afwijken, voor bijvoorbeeld toch die ene zak met snoepjes, is het hek van de dam.

  Je kind weet dan dat als hij of zij maar lang genoeg zeurt, er een kans is dat hij het toch kan krijgen. Van te voren spreek je af welk lekkers je kind krijgt en dat is het dan. Niets meer. Punt.

 4. Maak van te voren duidelijke afspraken

  Spreek van te voren duidelijk af wat de regels in de supermarkt zijn zodat je kunt proberen zonder problemen boodschappen te doen met je kind. Spreek af dat er niet wordt gerend, je kind bij je in de buurt blijft en niet in schappen gaat graaien.

 5. Toch gemopper? Zorg voor afleiding

  Als kleine kinderen gaan jammeren of mopperen in het openbaar, is de enige (tijdelijke) remedie: afleiden. Geef een speeltje (neem dus speeltjes mee), praat of zing tegen je peuter of doe samen een spelletje (bijvoorbeeld ik zie ik zie of pak iets uit de kar en laat je kind met de ogen dicht raden wat het is).

 6. Geef ‘m een banaan

  Nee, het niet goed om je kind eten te geven als hij gaat mopperen of om gemopper te voorkomen, maar vele ouders zweren er toch bij. Je kunt ook een stukje broodkorst geven.

 7. Kies het goede tijdstip

  Een belangrijke tip om zonder problemen boodschappen te doen met je kind? Kies een goed tijdstip. En dit tijdstip is vlak na het eten (zodat het buikje vol zit) en na een slaapje (zodat je kind niet moe is).

 8. Maak het gezellig en leuk

  Als je kind iets ouder is, kun je het boodschappen doen steeds leuker maken. Blijf sowieso altijd gezellig tegen je kind kletsen en vertel wat je gaat pakken en wat je gaat doen.

  Oudere kinderen kunnen je helpen door een deel van de boodschappenlijst zelf te pakken. Zo worden ze betrokken bij het boodschappen doen. Je kind kan waarschijnlijk nog niet lezen, je kun dan een apart lijstje maken met afbeeldingen van bepaalde boodschappen zodat ze weten wat ze moeten zoeken.

 9. Geef complimenten

  Gedraagt je kind zich goed in de winkel, geef je kind dan uitgebreid een compliment en vertel hoe trots je bent. Is het gelukt om zonder problemen boodschappen te doen met je kind, dan kan je jouw kind achteraf nog even bedanken voor het goede gedrag.

 10. Accepteer dat je peuter niet wilt

  Sommige kinderen vinden het gewoon verschrikkelijk om naar de supermarkt te gaan, het is dan ondanks alle tips onmogelijk om zonder problemen boodschappen te doen met je kind.

  En waarom zou je het jezelf moeilijk maken? Ga boodschappen doen op het moment dat je partner thuis is of spreek met de buren af om even op te passen. Je kunt ook je boodschappen gewoon online bestellen. Nog makkelijker!

Heb jij nog tips om zonder problemen boodschappen te doen met je peuter of kind?Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019