header banner hema
Mamma

Tien redenen waarom moeders altijd moe zijn!

Als jij je kindloze collega op maandagochtend hoort zeggen dat ze zo moe is, gniffel je even. Moe, ha. Wacht jij maar! Pas sinds je kinderen hebt, weet je echt wat het is om moe te zijn. Sterker nog, je weet niet meer hoe het is om NIET moe te zijn. Moeder is nu eenmaal de overtreffende trap van moe. Zijn moeders altijd moe? En waarom is dat?

libido banner

Tien redenen waarom moeders altijd moe zijn!

 1. Omdat de vaders nooit wat horen!

  “Ja, ik hoorde het wel hoor, maar jij was er al uit”. Elke keer weer. De meeste mannen horen de kinderen ’s nachts niet. En als ze de baby wel horen, zijn ze inderdaad te laat. Dan ben jij al lang uit bed gesprongen om je kind te voorzien van een knuffel of een slokje water. Of om een monster weg te halen onder het bed.
 2. Slapeloze nachten

  De eerste tijd met een baby ben je er op ingesteld. En zo lang je zwangerschapsverlof hebt (en niet nog meer kinderen) kan je die nachten een beetje opvangen door overdag een tukje te doen. Maar als jij gewoon weer moet werken en je baby ’s nachts slapen nog niet onder de knie heeft? Slopend!

  Ook als de kinderen groter worden is de nachtrust vaak ver te zoeken. Oorontsteking, groeipijn of gewoon kinder drama’s. De tijd dat je 10 uur achter elkaar sliep is definitief voorbij.

 3. Doorslapen

  Slaapt je baby wel door? Dan ben jij wakker. Want slaapt hij niet te lang? Moet je toch niet even gaan kijken of alles goed is?

 4. Lees ook: Redenen waarom een baby makkelijker is dan een peuter!

  kleertjes sale 70
 5. ”Niet wakker worden, niet wakker worden”

  Je hoort een kik uit de babykamer en bent klaarwakker. Lig je dan “niet wakker worden, niet wakker worden, slaap door, slaap als-je-blieft door” te prevelen. Je nieuwe mantra. En als je baby weer gaat slapen? Dan ben jij nog wel even wakker.

 6. Domino-effect

  Je baby huilt om de fles. Snel zorg je ervoor dat je kindje kan drinken en het weer stil is in huis. En op het moment dat je baby weer in bed ligt en jij nog een uurtje je ogen dicht wil doen? Dan wordt je kleuter wakker. En is de dag begonnen. Ook al was jij om 5 uur al wakker.

 7. Lees ook: Wat mensen zonder kinderen niet altijd begrijpen!

 8. Constant zorgen

  En dan niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk. Je hoofd draait overuren. Qua praktische dingen zoals broodtrommels en gymtassen. Maar ook op emotioneel vlak. “Vindt ze het wel leuk op school? Wordt ze niet gepest? Drinkt mijn baby wel genoeg? Doe ik het wel goed?” Je hoofd draait over-uren.

 9. Je staat nooit uit

  Mama ben je altijd. Ook als je geen zin hebt of moe bent. Je staat dan ook nooit uit. Zelfs niet als je het zou willen. Als ’s avonds iedereen in bed ligt en je eindelijk kunt Netflixen heb je toch je oog op de babyfoon. En als je ziek bent willen je kinderen nog steeds je aandacht.

 10. beste babyfoon bol.com
 11. Niks doen kan niet meer!

  Je zult het merken. Zo lang jij bezig bent vermaken de kinderen zich wel. Maar zodra je gaat zitten gaat hun sensor af. Zodra jij even op je telefoon scrollt, zijn ze ineens bij je. “Mama, wat doe je? Wil je een spelletje doen?” Even rustig niksen is er niet meer bij.

 12. ”Mama mama mama” keer 80

  Wist jij dat je per kind gemiddeld 80 keer per dag “mama” hoort? Alleen daarvan zou je al moe worden.

 13. Je bent nooit klaar

  Er is al-tijd iets te doen. De wasmachine piept, er moet een kind naar voetbal. Het eten moet worden gekookt, maar er moeten eerst boodschappen worden gedaan. Er ligt altijd wel een klusje op je te wachten. En dat buiten je werk om, waar ook van alles van je gevraagd wordt.

Natuurlijk zijn niet alle moeders altijd moe. Er zijn heus hele fitte mama’s die nergens last van hebben. Altijd prima slapen, er tip top verzorgd uit zien, nooit iets vergeten en helemaal perfect mama zijn. En misschien is altijd moe ook wel een beetje overdreven, maar bijna altijd? Dat is best een beetje waarheid volgens mij.

Lees ook: Hoe lang duurt het herstellen van de bevalling eigenlijk?Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019