“header
Mamma

Wanneer mag je weer in bad na de bevalling?

De periode vlak na de geboorte van jouw mooie baby kan behoorlijk heftig zijn. Hoe lekker zou het dan wel niet zijn om even te kunnen ontspannen in bad? Misschien zelfs met je kleine newborn! Maar wacht even voordat je een plonsje gaat maken, want je mag niet meteen in bad na de bevalling. Wanneer je wel weer in bad mag na de bevalling lees je hier.

luiers met korting banner

Waarom mag je niet gelijk in bad?

Je zal merken dat je na de bevalling nog behoorlijk wat bloed verliest. Op de plek waar voorheen de placenta zat, zit nu een wond en die nog moet helen. Daarnaast verlies je ook nog baarmoederslijmvlies en stolsels. Zolang de boel nog aan het bloeden en helen is, is het beter nog niet in bad te gaan. In water kunnen namelijk bacteriën zitten die infecties kunnen veroorzaken.
Wanneer mag je weer in bad na de bevalling?

Je kun weer in bad na de bevalling als het vloeien een paar dagen is gestopt. Gemiddeld stopt het vloeien 6 weken na de bevalling, maar het kan al eerder gestopt zijn. Bij sommige dames stopt het vloeien na 3 weken. Dus misschien hoef je niet eens 6 weken te wachten.

wehkamp sale damesmode banner

Waarom kan je beter niet te snel gaan zwemmen in een zwembad?

De regels voor wanneer je weer in bad mag na de bevalling gelden ook voor het zwembad: ga pas als je een paar dagen bent gestopt met vloeien. Voor de zekerheid is het ook goed om nog even te wachten op de nacontrole bij de verloskundige. Als die jou een vrijbrief geeft, kan je jezelf weer in een bikini of badpak wurmen.

Waarom je beter niet kunt zwemmen is omdat er in zwembaden bacteriën in het water zitten die de boel bij jouw behoorlijk kunnen infecteren. In zwembaden zitten vaak nog meer bacteriën dan in jouw eigen bad. Dompelbaden in sauna’s zijn al helemaal een broedplaats voor deze kleine vieze beestjes. Ga daar dus al helemaal niet in!Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder about you
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!