“waterwipes
Baby

Uitvaartverzekering voor de baby

Heb je wel eens nagedacht over een uitvaartverzekering voor de baby? Want een zwangerschap kan misgaan of je baby kan komen te overlijden. Vaak heb je zelf een uitvaartverzekering afgesloten maar vergeet je om hetzelfde voor jullie pasgeboren baby te doen. Want kan je jouw baby meeverzekeren op jouw eigen polis? In deze blog lees je alle informatie over deze verzekering en waarop je kunt letten.

baby kleertjes banner

Wat is een uitvaartverzekering?

Een uitvaartverzekering is een verzekering die (deels) de kosten dekt voor een uitvaart (een begrafenis of crematie). Zo voorkom je dat jouw nabestaande alle kosten moeten ophoesten, want een uitvaart kan al snel tussen de €4.000,- tot €10.000 kosten.
De kosten van de uitvaart kunnen op verschillende manieren worden vergoed. Zo kan je kiezen dat er een vast bedrag wordt uitgekeerd of je neemt een dienstenpakket af. Dan wordt de uitvaart vergoed aan de hand van de diensten die je in pakket hebt.
Er bestaat ook een combinatieverzekering waarbij je bepaalde diensten afneemt plus nog een aanvullend bedrag voor extra’s zoals bijvoorbeeld bloemen.

Tip: Lees ook de blog “Een overlijdensrisico verzekering afsluiten bij de geboorte van een kind

Uitvaartverzekering voor de ongeboren baby

Sommige mensen nemen graag het zekere voor het onzekere en willen een uitvaartverzekering voor hun (ongeboren) baby. Dit is mogelijk als je zelf al een uitvaartverzekering hebt. Je ongeboren kindje is bij de meeste verzekeraars vanaf de 20ste week van je zwangerschap gratis meeverzekerd. Meestal gaat dit automatisch en hoef je dit niet door te geven, maar je kunt het natuurlijk voor de zekerheid altijd aangeven dat je zwanger bent.

monuta banner sponsored

De dekking voor de uitvaart van een doodgeboren baby is vaak niet maximaal, in de meeste gevallen is dit een percentage van de maximale uitkering die voor jou van toepassing is. Dit geldt overigens niet voor elke verzekeraar. Ze hebben allemaal hun eigen voorwaarden. Het beste is dus om even te checken hoe dit bij jouw uitvaartverzekering geregeld is.

Als je ongeboren kindje overlijdt na de 24ste week van de zwangerschap dan is een uitvaart verplicht en ben je als ouder ook verplicht om geboorteaangifte te doen bij de gemeente. Overlijdt jouw baby eerder in de zwangerschap, dan hoef je in principe geen uitvaart te regelen, maar dat mag je natuurlijk altijd doen.

Mocht je geen uitvaartverzekering hebben voor jezelf, dan is het niet mogelijk om een uitvaartverzekering af te sluiten voor een doodgeboren baby. Dit kan alleen als je zelf al een uitvaartverzekering hebt.
uitvaartverzekering ongeboren baby

Baby gratis meeverzekerd of aanmelden bij uitvaartverzekering

Voor de mensen die een uitvaartverzekering hebben, zijn de kinderen meestal automatisch meeverzekerd. Maar dat is niet bij elke verzekeraar. Daarom is het altijd verstandig om je kind aan te melden na de geboorte, zodat je zeker weet dat er een uitvaartverzekering voor de baby is. Doe dit binnen 2 maanden na de geboorte.

Wat kost een uitvaartverzekering voor een kind?

De kosten van de uitvaartverzekering voor de baby die is bijgeschreven bij jouw verzekering, is gratis. Je hoeft dus niet maandelijks extra te betalen als je jouw baby meeverzekerd. Deze gratis dekking loopt tot de 18de of 21ste verjaardag.

Sluit je voor jouw baby een losse uitvaartverzekering af dan is de premie in het begin heel laag omdat de kans op overlijden erg klein is. Als je baby ouder wordt, kunnen de kosten mogelijk hoger zijn. Hoe hoog de kosten zijn verschilt per verzekeraar. Het is altijd verstandig om verzekeringen met elkaar te vergelijken voordat je er één afsluit.

Ga je verzekeringen vergelijken, let dan niet alleen op de hoogte van de maandelijkse premie, maar ook op de maximale uitkering, de looptijd (dus tot wanneer moet de premie betaald worden) en bekijk de polisvoorwaarden.

Welke uitvaartverzekering past bij mijn gezin?

Zoals bij elke verzekering, is er niet één verzekering die het beste is voor iedereen. Welke uitvaartverzekering voor de baby en voor jou het beste is, is afhankelijk van jouw voorkeuren en wensen. Wil je bijvoorbeeld een grote dekking (dus dat er een flink bedrag voor de uitvaart wordt vergoed) of wil je veel diensten afnemen.
Als je een verzekering afsluit kan je letten op de volgende punten:

  • De hoogte van de premie, dus de maandelijkse kosten.
  • Wat de verzekering dekt (zijn dit diensten of keert de verzekering een bedrag uit).
  • Voorwaarden van de verzekering.
  • Of je gezinsleden kunt meeverzekeren.
  • Vanaf wanneer jouw baby is meeverzekerd en wat de dekking is.
monuta banner sponsored

Het is verstandig om van te voren te bedenken of je een bedrag wilt laten uitkeren, diensten wilt afnemen of een combinatie van diensten met een aanvullend bedrag. Bedenk je hierbij dat een uitvaart al snel boven de €4.000 kan kosten. Een uitvaart van €4.000 is dus heel basis. Wil je graag groter uitpakken, dan is het goed om ervoor te zorgen dat jouw uitvaartverzekering voor je baby meer dekt!Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!