Banner webinar dod
Baby

Tips hoe je mooie babyfoto’s maakt!

Veel ouders kiezen voor een newborn of babyfotoshoot. Baby’s zijn maar zo kort echt klein, dat moet je gewoon vastleggen. Maar dat kan je natuurlijk ook zelf doen. Thuis bijvoorbeeld. Zo hoef je niet met jouw baby op pad en heb je alles bij de hand. Je hebt ook niet een dure camera nodig, onze telefoons zijn vaak al voorzien van een goede camera, dus in principe ben je er al grotendeels klaar voor. Maar hoe doe je dat nou, mooie babyfoto’s maken? De tips voor de mooiste babyfoto’s vind je hier!

banner moederfiets fietsvoordeel

12 Tips hoe je mooie babyfoto’s maakt

 1. Kies het goede moment

  Misschien is dit wel de meest belangrijke tip voor een mooie babyfoto. Is jouw baby moe? Of heeft hij honger? Dan krijg je echt geen mooie foto van een blij, ontspannen kindje. Zorg er dus voor dat je kindje een goedgevulde buik heeft. En een schone luier 😉

 2. Zorg voor een goede temperatuur

  Zeker als je foto’s wil maken van jouw baby in zijn blootje. Kleine baby’s kunnen nog niet goed hun temperatuur reguleren. Dus zorg dat de kamer waar je gaat fotograferen lekker warm is. Je kunt ook een verwarmingsmatje gebruiken, of een paar doeken warm maken op de verwarming en de baby daar op leggen.

 3. Geen te strakke kleding

  Zeker als je ervoor zorgt om je kindje bloot te fotograferen. Als de baby te strakke kleertjes aan had, zie je misschien een randje van een sok, of een afdruk van een knoop.

 4. Geduld! Neem de tijd

  Mooie babyfoto’s maken kost tijd, dus zorg dat je die hebt. Klik zo veel als je kunt, hoe meer foto’s hoe beter. Verwijderen kan altijd nog.

 5. banner billendoekjes waterwipes
 6. Tip maak ook foto’s van de details!

  Een klein voetje bijvoorbeeld. Stopt jouw baby zijn duim in zijn mond? Maak er een close-up van. Maar ook dat kleine lieve mondje en die mooie vingertjes zijn zeker een babyfoto waard.

 7. Het goede licht

  Probeer gebruik te maken van natuurlijk licht, dus daglicht. En maak zo weinig mogelijk gebruik van de flits. Jouw baby kan hier ook van schrikken. Komt het zonlicht te fel naar binnen? Hang dan een wit laken voor het raam. Zo wordt het licht gedempt.

 8. cheezzbaby banner
 9. Rustige achtergrond

  Zorg dat je een rustige achtergrond hebt. Geen rommel op de achtergrond, geen drukke kleuren. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om jullie bed als ondergrond te gebruiken met bijvoorbeeld een wit hoeslaken.

 10. Zorg dat je alles bij de hand hebt

  Je kunt niet even snel weg rennen en de baby laten liggen. Dus zorg ervoor dat je alles binnen handbereik hebt. Denk daarbij aan handdoeken, babydoekjes en hydrofiele doeken (baby’s gaan altijd plassen of poepen op het verkeerde moment). Maar ook spulletjes die je wilt gebruiken. Een haarbandje, knuffeltje of iets in die trant.

 11. Benadruk de klein-heid

  Een andere leuke tips is om te laten zie hoe klein je baby is. Dit kan je benadrukken met bijvoorbeeld een knuffeltje (of juist een hele grote knuffel). Maar ook andere accessoires zoals bijvoorbeeld een liniaal.

 12. tips mooie baby foto's maken

 13. Kies verschillende hoeken

  Vaak ben je geneigd om een foto van bovenaf te maken. Maar kies eens de gelijke hoogte van de baby. Zo maak je echt contact en krijg je prachtige plaatjes.

 14. Betrek je gezin erbij

  Zijn er grotere broers en zussen in het gezin? Of huisdieren? Betrek ook hen bij de babyfotoshoot. Jouw baby heeft vertier door meerdere aanwezigen. Vaak zorgt dit voor spontane mooie babyfoto’s en leuke foto momenten om vast te leggen.

 15. Stop ermee als je baby geen zin meer heeft

  Het heeft geen zin om door te ploeteren als je kindje steeds in zijn ogen wrijft of begint te mopperen. Klaar is klaar!

Wil je leren hoe je echt mooie babyfoto’s maakt? Volg een cursus babyfotografie!

cheezzbaby cursusBabyfoto’s maken is wel echt een kunst, dat zullen veel fotografen beamen. Ben je van plan om veel foto’s te gaan maken van jouw baby? Dan kan het zeker lonen om een baby fotografie cursus te volgen. Op die manier leer je alle tips en trics en maak je vanaf nu de allermooiste foto’s van jouw baby helemaal zelf. Ook een leuke kadotip voor een zwangere vriendin 😉

Aanbieding voor de lezers van ZoZwanger! 20% korting op de online cursus babyfotografie met kortingscode ZOZWANGER. Bestel de cursus hier of geef hem cadeau en maak vanaf nu de mooiste babyfoto’s!

Het is heel leuk om mooie babyfoto’s maken van je kindje. Want je wilt alle momenten onthouden en vooral niet vergeten hoe klein je baby ooit was. Leg daarom zo veel mogelijk van die momenten vast en bewaar de herinneringen. Bijvoorbeeld door er een mooi fotoboek van te maken of een wanddecoratie.

Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder about you
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious
vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!