“waterwipes
Baby

De 3 leukste meisjes speelgoed tips!

Speelgoed voor meisjes, er is zo veel te krijgen. Maar wat moet je kiezen? Wat is leuk voor welke leeftijdsfase? Mijn dochter is nu ruim 3 jaar en nog steeds een echt poppenmeisje. Maar ook een grote fan van Frozen. Ze loopt het liefst de hele dag in een prinsessenjurk en speelt haar favoriete scenes uit de film na. Ben je op zoek naar leuk speelgoed voor een meisje in die leeftijd? Je nichtje, buurmeisje of (klein)dochter? Ik laat je zien waar je op kunt letten en maak een top 3 voor je met het leukste meisjes speelgoed.

hema rompers

Kleine meisjes worden groot

Je zult merken dat meisjes op een andere manier gaan spelen naarmate ze groter worden. Waar ze als baby en peuter vooral rondkijken en overal mee gooien wordt alles nu steeds iets verfijnder. Daar pas je dan ook het speelgoed op aan, van babyspeelgoed naar peuterspeelgoed, naar kleuterspeelgoed.

Drie jaar wordt echt gezien als de ultieme ‘speel leeftijd’. De leeftijd waarop ze snel contact maken met andere kindjes en ook echt samen gaan spelen, in plaats van naast elkaar. Ze zijn beweeglijk, springen meer dan dat ze lopen en klimmen het liefst overal in. Ook het inlevingsvermogen gaat een rol spelen. Je zult zien dat vaak het dagelijks leven wordt nagespeeld. Rollenspellen zijn op deze leeftijd vaak favoriet.
top 3 meisjes speelgoed

Wat is de top 3 meisjes speelgoed?

 1. Houten speelgoed

  Dit is ook bij veel ouders populair. Houten speelgoed is duurzaam en vaak mooier om te zien dan plastic speelgoed. Een houten keukentje zal dan ook in veel huishoudens te vinden zijn, het stimuleert de fantasie van je kind en je kunt het leuk uitbreiden.

  Keukenapparatuur is er in veelvoud te krijgen. Een broodrooster of mixer. Maar ook kleiner keukengerei als een schort, ovenwanten en verschillende etenswaren. Op deze manier kan jouw mini kokkin zich helemaal uitleven.

 2. Poppen en accessoires

  Ik ben gezegend met een poppenkind en kan dus altijd wel een cadeautje verzinnen. Voor onze kleine poppenmoeders is zoveel leuks te krijgen. Natuurlijk de poppen zelf, met verschillende setjes kleding. Maar ook speentjes, flesjes, rammelaars en luiers.

  De ‘grotere’ spullen zijn er ook allemaal op poppenformaat. Een campingbedje, draagzak, maxi cosi of een buggy. Hoe gezellig is het om samen met de poppenwagen naar de winkel te wandelen?

 3. Verkleedkleding

  Een echte aanrader op deze leeftijd! Prinsessenjurken, bakkerspakjes, feeënvleugels. Of natuurlijk stoerdere dingen als een boeren overall of een piratenpak. Je kind zal zich hier waarschijnlijk uren mee vermaken.

libido banner

Lees ook: Duurzaam speelgoed als bewuste keuze voor jouw kind!

Nog meer leukste meisjes speelgoed tips

Er is nog veel meer speelgoed op de markt voor meisjes. Knutselspullen bijvoorbeeld. Stiften, (vinger)verf, klei, strijkkralen. Allemaal leuke dingen om je fantasie mee uit te beelden. Ook meteen goed voor de fijne motoriek.
Juist op zoek naar een actiever cadeau? Wat dacht je van een loopfiets of step? Of een mooie eerste kinderfiets met zijwieltjes?

Ook constructiespeelgoed is onder meisjes populair. Er zijn zelfs hele lijnen speciaal voor meiden te vinden. Zoals van Playmobil en Lego. Alles kan worden nagebouwd, de kinderopvang, het dierenasiel, de speeltuin. Als je de kleine onderdelen nog wat spannend vindt kun je deze prima apart houden tot ze wat groter is.

Je kunt natuurlijk ook op zoek naar gaan leerzaam speelgoed. Zeker met het oog op de basisschool zijn er veel educatieve spelletjes te krijgen. Speciaal ontwikkeld speelgoed waarmee je dochter bijvoorbeeld de kleuren, cijfers en letters leert.

Er is dus echt heel veel leuks te vinden voor meisjes die een beetje tussen de peuter- en kleuterfase in hangen. Van houten speelgoed tot poppenwagens, van knutselspullen tot verkleedkleding. Je weet nu wat het leukste meisjes speelgoed is!Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019