sale kleertjes header
Zwangerschap

Het leukste kado voor een zwangere vriendin!

Je kunt natuurlijk de zoveelste hydrofiele luier, babykleertjes of knuffel cadeau geven, maar dat is allesbehalve leuk (wel praktisch). Het leukste kado voor een zwangere vriendin is een cadeau waar ze om moet lachen, mooie herinneringen oproept en nieuwe herinneringen maakt. Lees hier een goede tip als je op zoek bent naar een origineel kado wat zeker in de smaak zal vallen bij jouw zwangere vriendin of collega!

hema rompers

Origineel kado voor een zwangere vriendin

Zwanger zijn is een mega intensieve ervaring, of je nu zwanger bent van de eerste of de vierde. Het blijft bijzonder. Hoe leuk is het dan wel niet om hier eens goed bij stil te staan samen met alle dierbaren van je zwangere vriendin?
Dat kan je doen door dit leuke cadeau aan jouw zwangere vriendin te geven: een digitaal vriendenboekje voor volwassenen! Je kent vast nog wel de vriendenboekjes van vroeger. Hoe hilarisch is het om dat vriendenboek nu te bekijken?
Nou hetzelfde kan je jouw zwangere vriendin geven, maar dan gaat het vriendenboekje over de baby to come. Alle dierbaren van je vriendin mogen in het vriendenboekje schrijven en de vragen die erin staan beantwoorden. Uiteraard met leuke foto’s.
In het boekje staan vragen zoals: wat gaat de naam van de baby worden, dit worden de uiterlijke kenmerken van de baby en tips voor de ouders.

Super leuk om de antwoorden van iedereen door te nemen tijdens de babyshower en natuurlijk om later te bekijken wie er gelijk had. Maar het boekje blijft nog langer leuk. Want als je baby straks ouder is, is het ook voor je kind super leuk om te lezen wat iedereen had voorspeld en wat de wijze lessen waren. Levenslang plezier dus!
vriendenboekje voor volwassenen

Hoe maak je dit vriendenboekje voor volwassenen?

babyshower boek onlineHet leukste kado voor een zwangere vriendin is een vriendenboekje anno nu. Dus niet met antwoorden in schots en scheef handschrift, maar een mooi stijlvol boekje met prachtige kaft, foto’s en lay-out. Hoe je dat kunt doen? Laat photoshop maar achterwege hoor, want het digitale vriendenboekje voor de babyshower is zo gemaakt in een paar stappen:

davitamon mamavitaal banner
 1. Kies een vriendenboekje: Kies voor de gelegenheid ‘babyshower’ (je kunt trouwens ook een vriendenboekje maken voor een andere gelegenheid, altijd leuk!).
 2. Check de vragen: Vervolgens bekijk je de vragen die iedereen gaat beantwoorden. Deze vragenlijst kan je nog aanvullen met ander hilarische vragen (zoals ‘grootste blunder tijdens mijn zwangerschap of babytijd’).
 3. Kies je stijl: Kies de stijl van de kaft die past bij je vriendin.
 4. Kies een titel: Bedenk een titel voor op het boekje.
 5. Registreren: Je moet natuurlijk wel een account hebben zodat je foto’s kunt uploaden etc. Daarom even registreren.
 6. Nodig andere uit: Nodig andere uit door de e-mailadressen in te voeren. Zij krijgen bericht dat ze het boekje kunnen invullen. Dit kan ook op mobiel.
 7. Pimp it up: Maak het boekje nóg persoonlijker door een leuke inleiding te schrijven en extra fotopagina’s toe te voegen. Bijvoorbeeld met babyfoto’s van je zwangere vriendin, of leuke foto’s van vroeger en nu.
 8. Bestellen: Heeft iedereen de pagina ingevuld (dit kun je zien in je account) dan kan je het boekje online bestellen! En de prijs? Al vanaf €22 voor 4 vrienden, en €29,95 voor 10 vrienden, best goedkoop als je het mij vraagt voor zo’n leuk kado.

vriendenboekje online goedkoop

Waarom is het leuk om dit persoonlijke kado te geven of te krijgen?

Waarom is een vriendenboekje het leukste kado voor je zwangere vriendin? Omdat het super persoonlijk is, het ontzettend leuk is om samen alle antwoorden door te nemen en het leuk blijft voor later.

Zeker als de baby geboren is, kunnen jullie bekijken wie de juiste naam had geraden of het juiste uiterlijk. Ook voor het kindje zelf is het geweldig om dit boek er later bij te pakken. 

De basis is dus al geweldig, maar je kunt het nog leuker maken door bijvoorbeeld:

 • Leuke babyfoto’s: Laat iedereen zijn of haar eigen babyfoto als profielfoto gebruiken en nog een paar andere foto’s uit de kindertijd.
 • Maak er een spel van: Plak de namen af en laat je vriendin raden wie wat heeft geschreven of bij wie de babyfoto hoort (als je die gebruikt).
 • Persoonlijke vragen: Maak het vriendenboekje nog persoonlijker door de vragenlijst aan te vullen met persoonlijke of grappige vragen.

  Bijvoorbeeld: ‘Dit was mijn grootste blunder als moeder’. ‘Dit is mijn meest memorabele moment met jouw moeder’ en dan een leuk verhaal over wat je hebt meegemaakt met je vriendin. ‘Zo was je moeder met kinderen’ (vooral leuk voor de vrouwen die niet handig waren met kinderen). Of ‘Ik denk dat je zo’n moeder of vader wordt’. Wedden dat het lachen wordt met zo’n uniek kado?!

Meer inspiratie nodig? Lees dan: Wat geef je een zwangere vrouw cadeau en de top 5 babyshower cadeaus voor een blijvende herinnering!blije doos banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019