header banner smartphoto
Zwangerschap

Wat geef je een zwangere vrouw cadeau?

Wat geef je een zwangere vrouw cadeau?! Is iemand uit je omgeving zwanger en weet je even niet zo goed wat je wilt geven? Geen nood! Lees onze tips voor leuke cadeaus die je aan een zwangere vrouw kunt geven, zowel voor je vriendin als voor je collega en alle andere vrouwen in je omgeving!

zwitsal box banner

Wat moet je kopen voor jouw zwangere vrouw of vriendin?

Je vriendin is zwanger! Wat super leuk! Maar wat geef je een zwanger vrouw, of beter gezegd: jouw lieve zwangere vriendin? Voor haar wil je natuurlijk iets speciaals kopen, maar soms is het zo lastig om iets te bedenken wat echt origineel en memorabel is. Ik ga je straks wat cadeautips geven, maar hé, onderschat ook jezelf niet. Want de persoon die echt iets leuks kan bedenken voor je vriendin, dat ben jij!
Als je jezelf afvraagt: wat geef je een zwangere vrouw die jouw vriendin is, helpt het al als je bedenkt wat jij graag zou willen als jij zwanger was. Probeer jezelf daarnaast ook in te leven: sta eens stil bij de zwangere dame in kwestie.

Waar houdt ze van, wat voor persoon is ze (praktisch, creatief, houd ze van friemel spulletjes of niet) en heeft ze wel eens een keer iets benoemd dat ze nog nodig had? Het gaat hier om je vriendin, die zou je toch wel een beetje moeten kennen toch?

En nog iets: mocht je zelf zwanger zijn geweest. Wat vond jij toen een geweldig cadeau en weet je nog wat die vriendin aan jou had gegeven? Soms kan je daar ook veel uithalen, want vaak geven mensen iemand een cadeau, dat ze eigenlijk zelf ook graag zouden willen hebben.
wat koop je voor je zwangere vriendin
Nog steeds moeite om iets te bedenken? Lees dan deze tips!

Leuke tips om cadeau te geven aan jouw zwangere vrouw of vriendin!

 1. Een mooie badjas

  Klinkt misschien niet als een geweldig cadeau, maar dat is het wel! Heeft je vriendin nog geen mooie badjas, dan is dit echt je kans. Iedere zwangere en net bevallen vrouw heeft een badjas nodig, zeker als ze ’s nachts moet gaan voeden (in de winter).

  Daarnaast is een badjas geweldig om lekker huid-op-huidcontact te hebben met je baby. Baby tegen je aan, badjas eroverheen en knuffelen maar. Heerlijk! Je vind ze hier.

 2. Klusjes strippenkaart

  Als vriendin wil je natuurlijk helpen zonder dat zij zich schuldig voelt. Dit kan je doen door haar een klusjes strippenkaart te geven die ze tijdens de zwangerschap en na de geboorte te allen tijde kan gebruiken. Op de strippenkaart staan klusjes die jij voor haar wil en kan opknappen.

  Geloof me: hier zal ze echt blij mee zijn. Ideeën om erop te zetten: koken (zeker na de bevalling schiet dat er vaak in), maaltijden bezorgen, helpen schoonmaken (zal ze fijn vinden op het moment dat ze nesteldrang heeft), middagje oppassen en boodschappen doen.

 3. Aftelkalender

  Is je vriendin zo iemand die de dagen zit af te tellen tot de geboorte? Geef haar dan een leuke aftelkalender zoals deze. Maar nog leuker: maak zelf een leuke kalender met gezellig of grappige foto’s, leuke tips of inspirerende uitspraken.

 4. Dagje uit voor je vriendin en partner

  Wat gaat je vriendin straks na de bevalling (als ze geen tijd meer heeft voor een sociaal leven) heel erg missen? Uiteten gaan met haar partner? Naar de bios, museum, dagje strand? Geef haar dat ene uitje waar ze echt op zit te wachten met deze cadeaubon. Natuurlijk pas jij dan even op de baby.

 5. Kleertjes.com korting banner
 6. Babymoon

  Willen jullie met een hele groep iets geven, misschien is een babymoon of weekendje weg dan een leuke cadeau om aan een zwangere vrouw te geven. Geef dit wel op tijd, zoals in het tweede trimester, dat is de meest relaxte periode om nog op vakantie te gaan.

 7. Jouw oude babyspullen

  Heb je zelf nog oude babyspullen liggen? Geef die dan ook aan haar of laat haar kiezen wat ze wilt hebben. Alles nieuw kopen is al duur zat en jij hebt het toch liggen. Ik was altijd ontzettend blij met de babykleertjes van een vriendin van mij (ook omdat we dezelfde smaak hadden).

 8. Zwangerschapsfotoshoot

  Houd je vriendin van wel een fotoshoot, of weet je dat ze graag deze periode wilt vastleggen? Geef dan een professionele zwangerschapsfotoshoot.

 9. Leuke positiekleding

  Dit kan natuurlijk alleen als je goed de smaak en de maat van je vriendin kent. Maar als je dit weet is een leuke outfit natuurlijk altijd welkom.

 10. Een vriendenboekje

  Een wat? Ja een vriendenboekje voor volwassenen, makkelijk online te maken en niet duur maar wel heel persoonlijk. Vraag wat vriendinnen om ook wat te schrijven en je hebt het leukste kado voor een zwangere vriendin!

 11. cadeau tips wat geef je zwangere collega

  Wat geef je een collega cadeau die met zwangerschapsverlof gaat?

  Wat geef je een zwangere vrouw die met zwangerschapsverlof gaat? Tja, natuurlijk niet iets voor de baby, want daar heeft ze op dit moment natuurlijk helemaal niets aan!
  Leuke cadeaus die je wel aan een zwangere vrouw kunt geven die straks even wat meer tijd heeft:

  1. Netflix-, Videoland-, NPO- Disney+ abonnement

   Houdt je collega wel van series kijken, dan zal ze vast blij zijn met een abonnement van Netflix, Videoland, NPO Start plus, KIJK of Apple. Kan ze fijn weer even een maandje vooruit. Natuurlijk moet je wel even weten of ze al ergens een abonnement heeft, die moet je dan natuurlijk niet geven.

   En geloof me: ook al heeft ze Netflix, een echte bingewatcher kan elke nieuw abonnement vol nieuwe series altijd enorm waarderen zeker deze series over moeders

  2. disney+ banner
  3. Zwangerschapsboek of negen maanden dagboek

   Tijdens het zwangerschapsverlof heeft je collega extra tijd om eens lekker in een zwangerschapsboek zoals deze te schrijven. Hierin kan ze al haar ervaringen en mijlpalen van de zwangerschap noteren. Super leuk voor later!

  4. Zwangerschapsmassage

   Het derde trimester is lichamelijk best zwaar, een zwangerschapsmassage is dus een heel fijn cadeau om aan een zwangere vrouw te geven. Kan ze lekker van genieten tijdens het verlof!

  5. Bladcadeau

   Houd je collega heel erg van een leuk tijdschrift lezen? Geen dan een blad cadeau, kan ze zelf bepalen welk tijdschrift ze wilt lezen tijdens haar zwangerschap. Lekker ontspannend!

  6. Leuke koffie of theemok

   Altijd leuk om je eigen mok te hebben toch?

  7. Boeken

   Is je collega een boekenwurm, geef haar dan een van deze beste boeken voor tijdens het zwangerschapsverlof om lekker van te genieten, want na de bevalling zal ze het niet meer kunnen doen!

  cheezzbaby banner

  6 Cadeautips om aan een zwangere vrouw te geven!

  Wat geef je een zwangere vrouw die niet echt behoort tot de categorie ‘goede vriendin’ of ‘leuke collega’? Aan een zwangere vrouw kan je altijd onderstaande cadeaus geven. Deze zijn namelijk ‘altijd goed’ en ‘altijd leuk’!

  1. Verwenpakket voor moeders

   Welke vrouw houdt er nu niet van een verwenpakket zoals deze met lekkere bodylotion, douchegel of -schuim, crème tegen striae, badschuim en reep tony’s chocoloney?

  2. Zwangerschapskussen

   Met zo’n kussen als deze kan ze lekker slapen (en dat is natuurlijk priceless).

  3. Waardebon

   Tja, niet altijd leuk om te geven, maar deze bonnen worden wel ALTIJD gewaardeerd. Kan ze lekker zelf spulletjes voor de baby of voor zichzelf shoppen.

  4. beste babyfoon bol.com
  5. Stuur (regelmatig) een kaartje

   Ik werd tijdens mijn zwangerschap altijd zo blij als ik weer een kaartje in de brievenbus vond. Af en toe een kaartje (met klein cadeautje erbij) geven aan een zwangere vrouw wordt ook heel erg gewaardeerd. Je kunt er één aan het begin van de zwangerschap sturen, als ze op de helft is en als ze bijna gaat bevallen.

  6. Zwangerschapsplakboek

   Een super leuk plakboek om alle zwangerschap selfies in te plakken. Zo krijgen alle mijlpalen van de zwangerschap een leuke plek om herinnerd te worden.

  7. Doos met cadeautjes voor de kraamweek

   Heel origineel en leuk, een mand of doosje met 7 kleine cadeautjes voor de kraamweek. Elke dag mag ze er één openmaken. Ideeën voor cadeautjes: chocolade, tijdschrift, mooie kaart, knuffeltjes etc.

  Heb jij nog tips voor cadeaus om aan een zwangere vrouw te geven? Welk cadeau kon jij erg waarderen tijdens je zwangerschap?  smartphoto banner

  Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!