“de
Mamma

Leukste tips voor series voor moeders en over moeders!

Ken je dat, nu je moeder bent vind je in één keer andere series leuker dan voorheen. Zo keek ik tijdens mijn zwangerschap graag naar series met zwangere vrouwen en nu vind ik het leuker om naar series te kijken die gaan over moederschap en kinderen. Op één of andere manier zoek je toch de series uit waarin je jezelf kunt herkennen. Wil je in die spaarzame momenten dat je tijd hebt ook naar leuke series voor moeders en over moeders kijken? Lees dan deze blog!

prenatal banner weekaanbiedingen

Leuke series voor moeders, een feest van herkenning

Tegen het einde van mijn zwangerschapsverlof pre baby en toen de baby er was heb ik heel wat series gekeken. Vooral de eerste weken na de geboorte keek ik veel tijdens het voeden, omdat ik er toen vaak een uur over deed. Wat moet je anders? In die tijd heb ik dus veel leuke series voor moeders gezien.
series zwangere vrouwen
Onderstaand een overzicht van deze leuke series voor moeders die leuk en luchtig zijn, humor hebben en makkelijk zijn om te volgen. Zelfs met heel veel slaapgebrek. Veel series zijn te zien op Netflix, maar mocht je dat niet hebben heb ik er ook een paar van Videoland en NPO start Plus. Geniet ervan ook als je je verveelt tijdens het zwangerschapsverlof! Aanvullingen zijn trouwens altijd welkom!

Kleertjes.com korting banner
 • The Letdown

  De Letdown is echt een must-see voor moeders die net een baby hebben, want je gaat heel veel herkenbare situaties zien. De hoofdrolspeelster Audrey heeft namelijk een baby van twee maanden oud en in de serie zie je hoe ze haar nieuwe leven met baby probeert uit te vogelen. Als je jezelf soms een slechte moeder voelt of je hebt het idee dat alles in de soep loopt, kijk deze serie je voelt jezelf een stuk minder slecht. Het is een feest van herkenning inclusief vieze luiers, slaaptekort, lekkende borsten en veel onhandigheid. Heerlijk! Seizoen 1 is te zien op Netflix en seizoen 2 start binnenkort!

 • Modern family

  Als je tijdens het voeden (dat deed ik namelijk altijd) of tijdens de slaapjes lekker wilt lachen, kijk dan naar Modern family. Ik vind dat een geweldige luchtige serie die gaat over de familie Pritchett. Je volgt vader Jay met zijn jonge vrouw Gloria, de gay zoon Mitchell met zijn partner en dochtertje en dochter Claire met haar gezin van 3 kinderen. De families maken de meest bizarre dingen mee terwijl ze ook hun best doen de kinderen zo goed mogelijk op te voeden. De serie heeft al wat prijzen in de wacht gesleept en is zeker het kijken waard. Modern family is (nog) te zien op Netflix.

 • Soof

  Lekker Nederlands genieten kan met de komische serie ‘Soof’. De serie is een follow up van de twee films met de gelijknamige titel. In de films zie je dat Soof, een moeder van 3 kinderen, gaat scheiden met haar man en daarnaast een eigen restaurant opent. De serie wordt op het verhaal voortborduurd. In het gebroken gezin gaat het allesbehalve soepel en Soof probeert uit alle macht de ballen hoog te houden. Lekkere feel good serie! Soof is te zien op Videoland.

 • Rita

  Rita vond ik persoonlijk ook een hele goede en leuke serie voor moeders. Het vertelt het verhaal van ‘Rita’ een super stoere schooljuf die absoluut geen blad voor haar mond neemt. Rita heeft zelf ook kinderen en is een geliefde lerares op de basisschool. Het klinkt allemaal goed, maar haar privé leven verloopt allesbehalve soepel. Ze rommelt aan met mannen en kan zelf maar slecht de balans vinden. De serie is Deens, wat misschien in het begin een beetje wennen is, maar eenmaal gewend is het een geweldige serie die veel maatschappelijke onderwerpen aansnijdt zoals scheiden, pesten en relaties.

  Rita is te zien op Netflix, de serie heeft al 4 seizoenen. Er is nu volgens mij ook een Nederlandse versie van de serie genaamd ‘Tessa’. Deze serie kun je zien op NPO start plus.

 • De Luizenmoeder

  Als je als kersverse moeder een kijkje wilt nemen in het leven op de basisschool, dan is De Luizenmoeder dé serie to watch. De serie is mega herkenbaar voor moeders waarvan de kinderen op de basisschool zitten. Denk aan de regels voor traktaties, zeurende ouders, overspanningen juffen, tien minuten gesprekken en klassen appgroepjes. Bekijk deze serie en je wordt meteen klaargestoomd voor het leven wat nog gaat komen. Gaan je kinderen al naar school, dan zal je vast wat dingen (met schaamte) herkennen. De Luizenmoeder heeft twee seizoenen en is te zien op NPO Start plus.

 • Oogappels

  De Luizenmoeder gaat over kinderen op de basisschool, Oogappels stapt over naar de pubers. In Oogappels volg je een aantal gezinnen met pubers en zie je hoe zij proberen om te gaan met maatschappelijke problemen en hoe moeilijk het is de beste manier van opvoeden te vinden. Ook deze serie is lekker herkenbaar en besteedt aandacht aan belangrijke onderwerpen zoals seks, social media en drugs. Leuk om te zien en misschien doe je wat ideeën op over hoe jij het later wilt gaan aanpakken. Ook Oogappels is te zien op NPO Start Plus.

 • Mocht je nog flink wat zwangerschapsverlof over hebben, dan zijn dit de series voor moeders en kan je genieten van heel veel kijkplezier!

 • Workin’ Moms

  Nog een leuke serie voor moeders die net een baby hebben gekregen: Workin’ Moms. Deze serie volgt het leven van 4 moeders die na hun zwangerschapsverlof weer aan de slag moeten met alle gevolgen van dien. De serie kent volgens mij 3 seizoenen in totaal en het eerste seizoen is te zien op Netflix.

 • Yummy mummies

  Yummy mummies is een realityserie (maar dan ‘reality’ tussen aanhalingstekens, want soms lijkt het net of ze een script volgen) over 3 rijke vriendinnen uit Melbourne. Alle drie zijn ze zwanger en bereiden ze zich voor op hun leven met baby, maar dan natuurlijk totaal over de top. De serie is te zien op Netflix.

 • Babies

  Babies is een Netflix docu serie waarin 15 gezinnen gevolgd worden tijdens het eerste levensjaar van een baby. In de 6-delige serie komt alles aan bod en wetenschappers laten je dingen zien die je nog niet wist over baby’s.

 • Good Girls

  Good Girls is ook een leuke serie voor moeders. Ook hier gaat het om 3 moeders, maar dit keer ligt de nadruk niet over de uitdagingen in de opvoeding, maar gaat het over hoe ze uit de handen van de politie kunnen blijven. De dames raken namelijk verstrikt in het crimineel circuit en doen hun best hier weer uit te komen. Good Girls kun je zien op Netflix.

 • Gilmore Girls

  Ondertussen heb ik in mijn leven alle seizoenen van de Gilmore Girls al 2 keer gezien met daarbij sommige afleveringen nog vaker. Het blijft een heerlijke serie die gaat over single mother Lorelai en haar dochtertje Rory die leven in het pittoreske dorpje Stars Hollow. Lorelai doet haar best om haar dochter zo goed mogelijk op te voeden onder het toeziend oog van haar ouders en iedereen uit het dorp. Het is een heerlijke dramaserie met veel humor. De serie is niet nieuw, maar is door Netflix wel weer uit de kast gehaald en ze hebben een er nieuwe afleveringen bij gemaakt: Gilmore Girls: A Year in the Life.
  Mijn advies: begin eerst met de oudere serie en plak de nieuwe erachteraan. Enjoy!

Weet jij nog leuke series voor moeders die zeker niet mogen ontbreken aan dit rijtje?

Bh keuzestress banner

Meer lezen

Reageer

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!