banner header biostime 2
Zwangerschap

13 Tips tegen verveling tijdens zwangerschapsverlof!

Zwangerschapsverlof! Sommige dames verheugen zich er enorm op. Even een paar weken lekker ‘vakantie’. Andere zwangere vrouwen hebben er minder zin in en vragen zich af wat ze in vredesnaam aan moeten met al die vrije tijd, terwijl iedereen om hen heen aan het werk is. Geen nood! Hier vind je leuke en praktische tips tegen verveling tijdens zwangerschapsverlof!

beste babyfoon bol.com

Tips tegen verveling tijdens zwangerschapsverlof

Ben je zwanger van je eerste kindje, dan is het goed dat je nu één ding heel goed beseft: Dit is waarschijnlijk de laatste keer dat je wekenlang tijd hebt voor jezelf en überhaupt eventjes ‘niks te doen’ hebt.

Straks als de baby er is zal je verlangen naar deze weken van me-time. Geloof me! Dus geniet juist van die ‘verveling’ tijdens zwangerschapsverlof, want als de baby er is moet je met grote moeite alle ballen in de lucht houden.

Lees ook: Is zwangerschapsverlof verplicht?

Mijn tips zodat je je niet verveeld tijdens zwangerschapsverlof!

 1. Netflix to the max!

  Nu is het dé tijd om alle series en films te kijken die je partner niet leuk vindt. Voel jezelf totaal niet schuldig, maar gooi die opgezwollen voetjes en enkeltjes omhoog en geniet ervan. Je hebt het verdiend! Weet je niet wat je moet kijken? Lees hier mijn tips voor leuke series voor moeders over moeder.
 2. Boekje lezen of tijdschrift

  Heb je nog boeken die je heel graag wilt lezen? The time is NOW! Als de baby er is heb je echt geen tijd om te lezen of je bent er te moe voor. Geniet er nu maar extra van, want waarschijnlijk duurt het wel weer een tijdje voordat je uren achter elkaar kunt wegdromen in je boek. Nog geen leuk boek gevonden? Hier vind je de leukste boeken van dit moment of kijk hier voor onze leukste boeken tips tijdens jouw verlof.

 3. prenatal banner weekaanbiedingen
 4. Opruimen en schoonmaken

  Last van nesteldrang? Gebruik het! Maak je huis spik en span voor de baby, want ook het schoonmaakwerk zal na de geboorte heel ver onderaan je prioriteitenlijstje staan.

  En aangezien je straks een stortvloed aan babyspullen en speelgoed erbij krijgt, is het misschien ook een goed moment om een grote schoonmaak à la Marie Kondo te doen. Kan je meteen haar show op Netflix bekijken, ben je weer een paar uur verder 😉

 5. prenatal banner weekaanbiedingen
 6. Wassen en strijken

  Misschien niet het meest leuke klusje, maar wel goed tegen verveling tijdens de zwangerschap: al die leuke en schattige babykleertjes wassen en strijken. Dat moet trouwens sowieso gebeuren, want nieuwe babykleding bevat chemische stoffen die je er moet uitwassen. Lees hier hoe je babykleertjes moet wassen en drogen!

 7. Leuke tip tegen verveling tijdens zwangerschap: geboortekaartje bestellen

  Weet je het geslacht van je kleintje en zijn jullie het eens over de naam? Yes! Dan kan je nu alvast de geboortekaartjes bestellen en alle enveloppen schrijven. Je zal jezelf dankbaar zijn dat je dit al hebt gedaan! Weet je het geslacht nog niet? Dan kan je natuurlijk wel al een geboortekaartje uitzoeken en een paar bestempelen als favoriet.

 8. tip tegen verveling tijdens zwangerschap geboortekaartje bestellen

 9. Pedicure, manicure of naar de kapper

  Laat jezelf nog even heerlijk verwennen, want ook daar heb je straks geen tijd voor. Misschien heb je jouw voeten al een tijdje niet meer kunnen zien, maar dat hoeft niet te zeggen dat je ze moet laten versloffen. Nee, laat ze lekker verwennen bij de pedicure. Een fijne manicure of even een paar uur vertoeven bij de kapper is natuurlijk ook heerlijk. Kan je met een frisse coup de bevalling in!

 10. Spreek veel af met vriendinnen!

  Heb je nog achterstallige sociale contacten? Nu is het tijd om al je vriendinnen, vrienden en familie te zien zonder dat je alleen maar praat over hoe geweldig je baby wel niet is.

 11. beste babyfles banner
 12. Maak een lijstje voor de kraamcadeaus

  Deze tip tegen verveling tijdens zwangerschapsverlof lijkt overbodig maar is het niet: maak een lijst met kraamcadeaus om te vragen aan je naasten. Doe het echt anders wordt je straks overladen met knuffels waarvan je meer dan de helft moet opbergen of stiekem doorgeeft aan iemand anders.

  Je hoeft er ook niet bang voor te zijn dat mensen het stom vinden dat je een verlanglijst hebt, die zijn daar al lang blij mee. En de mensen die zelf al iets in gedachten hadden, die zullen toch wel bij hun eigen idee blijven.

  Geen idee wat je kunt vragen? Bekijk hier wat leuke kraamcadeaus om te vragen of wat koop je voor een pasgeboren baby?

 13. Leuke dates met je partner en/of kinderen

  Eerlijk is eerlijk, een pasgeboren baby is heerlijk, maar ook tijdrovend. Vooral als je borstvoeding geeft zal je de eerste weken of maanden veel tijd aan je baby kwijt zijn. Hierdoor schiet de quality time met je partner en andere kinderen er bij in. Probeer daarom extra tijd met ze door te brengen. Maar vergeet niet dit ook in te lassen nadat je baby er is!

 14. Vul je vriezer!

  Na de geboorte van je nieuwste aanwinst schiet het koken er vaak bij in en dat is jammer want juist na de bevalling is het belangrijk dat je jouw lichaam voedt met gezonde gerechten. Een hele goede en zinvolle tijdbesteding tijdens je verlof is gezonde maaltijden koken en invriezen.

 15. beste babyfoon bol.com
 16. Baby uitzetlijst compleet? Alles in huis?

  Check even de baby uitzetlijst, heb je alle spullen al die hierop staan? Anders is nu hét moment om deze lijst compleet te maken. Check ook of de babykamer al helemaal af is en klaar voor jullie kleintje

 17. Bakken

  Ook een hele goede tip tegen verveling tijdens zwangerschapsverlof: ga lekker bakken. En dan het liefst een gezonde koekjes recept, taart of muffins. Als je een beetje zoekt op het internet zijn er tal van websites gevuld met heerlijke baksels die hartstikke gezond zijn. Zo kan je als het ware ontbijten met taart. Geweldig toch! Voorbeelden van goede websites vol gezonde recepten: iamafoodie.nl, Charlie’s Kitchen, foodlies en healthyfoodlove.

  Al deze lekkere snacks kan je ook invriezen zodat je ook na de bevalling altijd iets gezonds te snacken hebt. Maar je kunt natuurlijk ook tijdens die laatste weken van je zwangerschap genieten van gezonde snacks. Goed voor jou en je baby!

Heb jij nog leuke tips tegen verveling tijdens zwangerschapsverlof?davitamon mamavitaal banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!