bol outlet banner
Zwangerschap

Geboortekaartjes uitzoeken? Lees hier mijn handige tips!

Ik weet het geslacht van mijn kindje, ik weet wanneer mijn dochtertje ongeveer gaat komen en ik heb ook al de naam. Daarom kon ik het niet laten om al een beetje wat aandacht te besteden aan geboortekaartjes uitzoeken. En ik kan je zeggen: wat zijn er veel leuke opties! Het ene kaartje is nog leuker dan de andere en de mogelijkheden zijn groot. Lees meer over welke soort geboortekaartjes er zijn. En ik kan je zeggen: dit uitzoeken is echt leuk tijdverdrijf!

hema rompers

Wanneer geboortekaartjes uitzoeken?

Ik ben nu 20 weken zwanger en ik weet het: het is nog best vroeg voor het uitzoeken van geboortekaartjes, maar ik kon het niet laten. Beginnen met uitzoeken van de geboortekaartjes mag je gewoon zelf weten. Het bestellen van de kaartjes doe je natuurlijk vlak na de geboorte. Het is handig als je ongeveer 4 tot 5 weken voor je uitgerekende datum de geboortekaartjes klaar zet zodat je na de geboorte alleen nog maar de geboorte gegevens hoeft in te vullen.

Lees ook: Hoeveel vrouwen bevallen op de uitgerekende datum?
Voordat je tientallen kaartjes bestelt is het wel verstandig om eerst een proefdruk aan te vragen. Dan kan je zien of de kwaliteit goed is en alles goed op de kaart staat. Tevens kan je de kaart nog laten aanpassen voordat je ze definitief gaat bestellen.

Wil je een geboortekaartje sturen met een knappe foto van je kindje erop? Tja, dan kan je ze natuurlijk niet een paar weken van tevoren klaarzetten. Dat maakt ook niet uit. Hoewel je volgens de etiquette de geboortekaartjes 2 dagen na de geboorte dient te versturen, is dat echt geen regel. Niemand zal het je kwalijk nemen als je de geboortekaartjes een paar weken later stuurt. Jouw herstel is natuurlijk veel belangrijker. No pressure!
stoere geboortekaartjes

Welke soorten geboortekaartjes zijn er?

Tijdens geboortekaartjes uitzoeken zal je erachter komen dat er ontzettend veel soorten geboortekaartjes zijn waaruit je kunt kiezen. Zo kan je kant-en-klare geboortekaartje kiezen (en daar zijn al heel veel keuzes in mogelijk), maar je kunt ook je eigen kaartje ontwerpen of een foto van het allermooiste kindje van de wereld (jouw kindje natuurlijk) op het kaartje plaatsen.

kleertjes sale 70

Om een keuze te maken uit de vele geboortekaartjes kan je kijken naar de stijlen die er zijn. Zo heb je klassieke, stoere, vintage, originele, avontuurlijke of hippe geboortekaartjes. Als je van tevoren al een stijl kiest, dan heb je al een goede selectie gemaakt. Mijn man en ik neigen eerder naar wat stoerdere kaartjes voor ons dochtertje. Zo kwam ik bij Koningkaart al snel op dit schattige, maar ook stoere geboortekaartje met leer en hout uit, echt mega uniek. Dit is zeker een optie!
hippe geboortekaartjes

Wie krijgt er van jou een geboortekaartje?

Voordat je de geboortekaartjes gaat bestellen, is het handig om alvast te bedenken wie er allemaal een geboortekaartje krijgt. Ik had daar zelf nog niet over nagedacht totdat een vriendin tegen me zei: ‘Ik vond het best lastig om te bepalen aan wie ik het kaartje moest sturen’. Toen dacht ik: verrek ja, aan wie?

Deze lijst met mensen aan wie ik een geboortekaartje ga sturen, ga ik eens rustig samenstellen als ik net met zwangerschapsverlof ben. Gelukkig ben ik een half jaar geleden getrouwd en kan ik mooi die adressenlijst gebruiken. Bij bijna alle websites met geboortekaartjes kun je de enveloppen al vooraf bestellen. Dan kun je die alvast schrijven.
zelf geboortekaartjes ontwerpen

Geboortekaartjes uitzoeken of toch zelf ontwerpen?

Ik moet eerlijk zijn: het enige waar ik een beetje creatief in ben is schrijven, maar in alle andere dingen totaal niet. Zo kan ik niet tekenen, knutselen of iets leuks op de computer maken. Ik zal dus een geboortekaartje uitzoeken die al kant-en-klaar is.

Ben je wel creatief dan kun je ook bij Koningkaart heel gemakkelijk je eigen geboortekaartje ontwerpen, je weet dan zeker dat je een origineel en bijzonder geboortekaartje hebt! Of lees deze blog met tips om zelf een geboortekaartje te maken!
sluitsticker

Nog meer inspiratie nodig? Lees dan deze tips bij een geboortekaartje kiezen!

Jouw geboortekaartje met extraatje

Ik hou ervan als ik nét iets anders heb dan anderen. Wil je dat ook, dan kun je tijdens het geboortekaartjes uitzoeken nog kiezen voor extra’s. Denk bijvoorbeeld aan super leuke sluitstickers die je op de enveloppen kunt plakken. Scheelt je meteen veel ‘lik-werk’.

Voor de dames die wel van wat knutselwerk houden heb je ook geboortekaartjes met labels.
kaartjes met labels
Dit zijn aparte losse kaartjes (labels) die je op de geboortekaartjes kunt maken met een touwtje. Super uniek en origineel! Op de labelkaartjes kunt je de datum of een tekst schrijven, maar je kunt ook kiezen voor het eerste fotokiekje van je zoon of dochter!

Lees ook: Wat moet op het geboortekaartje staan?banner autogordel zwangere vrouwen

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019