“banner
Zwangerschap

Zelf geboortekaartjes maken? Lees onze tips!

Vroeger ging je op bezoek bij de drukker als je geboortekaartjes wilde uitzoeken. Daar toverden ze een dik boek tevoorschijn met heel veel kaartjes er in. Tegenwoordig is dat niet meer nodig. Je kunt online de mooiste geboortekaartjes uitzoeken en naar eigen smaak aanpassen. Maar ook zelf ontwerpen of zelf geboortekaartjes maken is een optie. Waar kies jij voor?

Alles voor moeder en kind banner

Zelf online geboortekaartjes ontwerpen

Er zijn heel veel websites waar je geboortekaartjes kunt bestellen. Vaak kan je zelf de lettertypes kiezen, of de kleuren aanpassen. Je kunt een gedichtje toevoegen of de indeling veranderen.
Maar er zijn ook websites waarop je zelf je hele kaartje kunt ontwerpen. Als je tevreden bent met het resultaat is het meestal mogelijk om een proefdruk te bestellen. Zo kan je thuis rustig kijken of het kaartje naar je zin is. Je kunt kiezen uit verschillende formaten, soorten papier en afwerkingen. En ook bijpassende enveloppen zijn er in overvloed.

prenatal banner weekaanbiedingen

Zelf geboortekaartjes printen

Wil je meer zelf doen? Op internet zijn heel veel leuke afbeeldingen te vinden. Misschien ben je wel zo creatief dat je zelf een ontwerp hebt gemaakt, een tekening of een print. Je kunt er voor kiezen om je kaartjes dan zelf te printen. Zo kan je ze helemaal naar wens maken. Het is wel belangrijk dat je printer dikker papier aan kan. Denk dan aan een goede printer zoals bv een Epson printer met Epson 29xl inkt en Epson cartridges.

Je kunt de afbeeldingen eventueel ook afdrukken op gewoon papier en dit weer op karton plakken. Heb je een grote familie en uitgebreide vriendenkring en dus heel veel kaartjes nodig? Dan kan je ook jouw zelf ontworpen kaartjes laten afdrukken bij een professionele drukker.

Geboortekaartjes met de hand maken

Als je een echte creatieveling bent kan het heel leuk zijn om helemaal zelf je geboortekaartjes te maken. Er zijn heel veel knutselspullen te koop, ook bij goedkopere winkels. Houd er wel rekening mee dat het vaak meer werk is dan je denkt.

En ook als je de kaartjes helemaal ‘voorbereid’ zal je na de geboorte toch de laatste hand er aan moeten leggen. De datum, het gewicht van je kindje. Zulke informatie die op een geboortekaartje staat kan je pas toevoegen als je baby geboren is. Zeker als je dit zelf wil doen kan het best tegenvallen. Misschien valt de bevalling tegen en ben je helemaal niet in staat tot deze activiteiten.

Lees ook: Geboortekaartjes ophangen: Ideeën en tips!

Andere bijzondere geboortekaartjes

Ben je op zoek naar een extra bijzonder geboortekaartje? Behalve een zelf ontworpen of zelf geprint kaartje, wat dus uniek is, zijn er nog meer bijzondere mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan een geboortekaartje van hout. Maar je kunt ook een kaartje versturen in een flesje, zoals flessenpost. Maar ook kaartjes in een blikje, of kaartjes in puzzelvorm zijn een mogelijkheid. Anno 2020 is een geboortekaartje echt niet meer zomaar een kaartje!

Veel kaartjes lijken op elkaar. Je ziet elk jaar weer trends voorbij komen waar iedereen aan mee lijkt te doen. Kaartjes met stippen, enkele kaarten, langwerpige kaarten. Strakke lijnen of zwart wit.
Wil jij een kaartje dat iedereen bij zal blijven? Niet zo’n ‘hip’ kaartje met kleuren die lijkt op alle andere kaartjes? Kies dan voor zelf geboortekaartjes maken. Zo weet je zeker dat je kaartje niet binnen een paar dagen in de papierbak belandt.

Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder about you
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!