“waterwipes
Zwangerschap

Twee keer ja! Zwanger en trouwen

Ben je zwanger én ga je trouwen? Dan ga je een hele bijzondere tijd tegemoet. Overweldigend mooi, druk en duur. Wil je onbezorgd van deze tijd genieten? Zorg dan dat je de financiën goed regelt. Hier lees je welke kosten je kunt verwachten bij zwanger en trouwen en nog beter, hoe je ze kunt betalen.

hema rompers

Wat zijn de kosten van zwanger en trouwen?

Geld is waarschijnlijk het laatste waar je je rond je bruiloft mee bezig wilt houden. Toch komen er bij je grote dag behoorlijk wat kosten kijken. Een bruiloft kost in Nederland gemiddeld €15.000,- Je kunt behoorlijk wat geld besparen door je bruiloft klein te houden. Bij een grote bruiloft kun je vanzelfsprekend rekenen op meer kosten. En dan nog de kosten voor je baby.

Voordat je baby wordt geboren, heb je al een hoop aan te schaffen. Nibud deed onderzoek naar de kosten van een baby. Voor zo’n €620,- heb je de eerste babykleding, de babykamer en de basisverzorgingsartikelen voor je baby in huis. Daarbij komen spullen die niet iedereen koopt, zoals een kinderwagen, een box met boxkleed en een kinderstoel. In totaal betaal je voor een complete babyuitzet zo’n €1500!

prenatal banner weekaanbiedingen

Hoe betaal je de kosten van zwangerschap en trouwen?

Bij zwanger en trouwen krijg je te maken met dubbele kosten, jouw bruiloft en de babyuitzet. Tot in de jaren zeventig was het gebruikelijk dat de ouders van de bruid de bruiloft betaalden. Tegenwoordig betalen veel stellen hun bruiloft zelf. Ze hebben hiervoor bijvoorbeeld gespaard. Wat ook vaak voorkomt is dat de ouders van het bruidspaar een specifiek deel van de bruiloft bekostigen, zoals de bruidsjurk of het diner.

Een derde optie om je bruiloft te betalen is geld lenen. Dit kan bij een bank maar je kunt er ook voor kiezen om geld van je (schoon)ouders te lenen. Hiervoor rekenen (schoon)ouders doorgaans geen rente. 

De meeste stellen betalen de babyuitzet zelf. Sommige aanstaande opa’s en oma’s geven een bedrag of een onderdeel van de babyuitzet cadeau.

Ook voor de babyuitzet kan je geld lenen bij een kredietverstrekker of van je (schoon)ouders. Je kunt er bij veel winkels ook voor kiezen om je babyuitzet gespreid te betalen, dit wordt ook wel kopen op afbetaling genoemd.

Tip! Babyuitzet huren of leasen! Voor als je geld wilt besparen.

zwanger en trouwen

Bespaartips voor de bruiloft en zwangerschap

  • Kies je bruiloftsgasten selectief. Niet elk onderdeel van je bruiloft kost evenveel. Je speelt hier op in door voor dure onderdelen alleen naaste familie en vrienden uit te nodigen. Voor onderdelen met een lagere prijs kan je meer mensen uitnodigen.
  • Vraag je gasten om een financiële bijdrage als bruiloftscadeau. Je kunt je cadeautip kenbaar maken op de trouwuitnodigingen.
  • Trouw gratis bij het gemeentehuis. Veel gemeentes hebben een wekelijks moment waarop je gratis kunt trouwen bij het gemeentehuis.
  • Kies voor budgettrouwkleding. Budgettrouwkleding vind je bij een outletwinkel voor bruidskleding of een tweedehands bruidskledingwinkel. Het is ook mogelijk om trouwkleding te huren.
  • Maak van het diner een Amerikaanse fuif. Dit doe je door iedereen iets te eten of drinken te laten meenemen.
  • Koop je babyuitzet tweedehands. Op Marktplaats vind je bijvoorbeeld veel laaggeprijsde babyspullen in goede staat.
  • Vraag gerichte kraamcadeaus. Als mensen tips vragen voor een kraamcadeau, kun je ze vragen om iets te geven voor je babyuitzet.

Ben je al bevallen en ga je naar een bruiloft met een baby? Lees dan mijn tips!

Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!