“header
Baby

Babyuitzet huren of leasen! Is het goedkoper?

Baby’s zijn lief, baby’s zijn schattig. Maar baby’s zijn vooral heel erg duur! Als je zwanger bent kunnen je hormonen zomaar met je op de loop gaan. Ineens heb je alles nodig, maar dan ook alles! Want stel dat je kindje iets te kort komt? Voordat je als een dolle aan het kopen gaat, doe eens een rondje internet. Je kunt namelijk ook je babyuitzet huren of leasen! Waarom je dat zou doen en wat het kost? Je leest het allemaal hier!

beste babyfoon bol.com

Babyuitzet huren of leasen! Hoe werkt het?

Als ouder-to-be kun je hoorndol worden van wat je allemaal nodig lijkt te hebben voor zo’n klein baby’tje. Je moet de beste babymatras aanschaffen, want anders ben je per definitie al een slechte ouder. Een co-sleeper is ook echt een must. Dat kolfapparaat moet je toch ook wel proberen en een wipstoeltje lijkt ook erg handig. Plus natuurlijk een goede ergonomische draagdoek.

Maar heel veel van deze spullen gebruik je uiteindelijk amper, of heel erg kort. Neem bijvoorbeeld een babynestje, na een maand of 3 zijn de meeste baby’s er wel uit. Net als het wiegje. Deze babyspullen kan je ook leasen. Hiermee ben je lief voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Omdat deze spullen hergebruikt worden is het ook duurzaam. We besparen grondstoffen en energie.

disney+ banner

Is een babyuitzet huren goedkoper? Wat kost het?

Het grootste voordeel van een babyuitzet huren is dat je geen groot bedrag in een keer kwijt bent. Je betaalt de gehuurde spullen per maand en hoeft dus niet ineens honderden euro’s te betalen. Bij sommige verhuurbedrijven kan je voor pakketten kiezen.

Een baby alles-in-1-pakket. Je betaald bijvoorbeeld €100,- per maand en krijgt hiervoor een aantal producten. Na drie maanden laat je ophalen wat je niet meer gebruikt en wordt je huurprijs lager. Je hebt dus nooit spullen in de weg staan die je eigenlijk niet gebruikt. Dat scheelt behalve geld ook nog eens ruimte in je huis.

Volgens het Nibud kost een babyuitzet €632,-. En dat is dan alleen de aanschaf van spullen. Door te huren kun je dit bedrag flink lager krijgen, al is het wel afhankelijk van wat je huurt.

Een kinderwagen huur je bijvoorbeeld al voor €35,- per maand. Dat is voor een half jaar ruim 200 euro (want dan zijn de meeste baby’s de reiswieg wel ontgroeid). Maar wat betaal je voor een nieuwe kinderwagen? Meestal een stuk meer.
Een babynestje gebruik je vaak maar een paar weken en kan je huren voor €15,- euro per maand. Terwijl hij nieuw toch vaak richting de €80,- gaat. Dat scheelt je dus ongeveer de helft!

Lees ook: Tips om te besparen op de babyuitzet!

waar kan je babyspullen huren

Waar kan je babyspullen huren?

Krijg je al visioenen van vieze wiegjes, onder gespuugde kinderwagens en bedwantsen? Nergens voor nodig! Spullen die je huurt zijn altijd in goede staat. Natuurlijk kunnen er gebruikssporen aanwezig zijn, maar een klein krasje op de kinderwagen, daar rijdt hij echt niet minder om. Vaak kan je er ook voor kiezen of je nieuwe of eerder verhuurde spullen wilt. Een aantal bedrijven waar je babyspullen kunt huren vind je hier.

  • Baby Exchangerie
    Deze verhuurder bied veel verschillende producten aan. Je kunt kiezen voor een alles-in-1-pakket. Na 3 maanden laat je ophalen wat je niet meer gebruikt en gaat dit van de prijs af. Maar ook losse producten kan je hier huren.
  • Babyloop
    Werkt ongeveer hetzelfde als bovenstaande. Hier is het alles-in-1-pakket alleen goedkoper: namelijk €54,50 per maand. Je kunt dan ook kiezen voor nieuwe of eerder gebruikte producten, wat natuurlijk je huurprijs verandert.

Babykleding huren

Als er iets is waar je veel van nodig hebt, maar waar je baby ook snel weer uit is zijn het de kleertjes. Ook hiervoor is een oplossing bedacht. Bij Bieby en Hulaloop kan je babykleding huren. Je huurt een set kleding voor bijvoorbeeld vier weken en betaalt dit vooraf. Als je het na vier weken langer wilt houden, krijg je korting op de resterende huurperiode. Maar je kunt het ook ruilen voor andere kleding of een andere maat.

Huren is sowieso goedkoper dan alle babykleding nieuw kopen. Maar als je van plan bent om op koopjesjacht te gaan zou dát nog wel eens goedkoper kunnen zijn. Ik kocht bijvoorbeeld een tweedehands box en verkocht hem een tijd later voor meer geld dan ik ervoor betaald heb! Voor dat geld had ik niet kunnen huren. We zijn van sommige dingen gewend om ze te huren, zoals een bevalbad, of een kolfapparaat. Maar je babyuitzet huren of leasen is zeker het onderzoeken waard als je wilt besparen op de kosten van een baby.

zwitsal 50p korting banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!