blije doos banner
Baby

10 Tips als je naar een bruiloft gaat met je baby!

Je bent zwanger en wordt opeens uitgenodigd voor het huwelijk van een vriendin. Wat leuk! Maaruhh… hoe ga je dat doen met de baby? Want die kleine is dan nog niet zo oud. Je kunt natuurlijk thuis blijven of besluiten de baby weg te brengen, maar soms mag en wil je dat jouw kleintje onderdeel van de dag is. Als dat het geval is, dan heb ik wat tips als je naar een bruiloft gaat met je baby. Ik adviseer je echt om dit te lezen, want het is heel belangrijk dat je jezelf goed voorbereid!

baby kleertjes banner

Kan je een baby meenemen naar een bruiloft?

Als eerste even een klein discussiepunt naar voren brengen: kan je een baby meenemen naar een bruiloft? Het antwoord is: dat ligt aan het bruidspaar. Ik vind persoonlijk dat zij deze beslissing nemen, niet jij. Het is namelijk hun dag en als zij niet willen dat er baby’s op hun bruiloft zijn, dan moet je jezelf aanpassen en op zoek naar een oppas. Vraag dus eerst hoe het bruidspaar erover denkt en pas je aan aan hun wensen.

Ga je zelf trouwen met een baby?

Ga je binnenkort zelf trouwen en heb je een baby? Dan heb je gelijk alles goed geregeld voor wat betreft het ouderlijk gezag. Maar hoe ga je het organiseren op jullie trouwdag met jullie baby of peuter? Sommige van de onderstaande tips kan je zeker gebruiken.

Daarnaast wil je natuurlijk dat de baby aanwezig is op het feest en onderdeel uitmaakt van de ceremonie en de trouwfoto’s. Wat is er nou leuker dan dat jullie kind er ook feestelijk uitziet! Je kan hiervoor op zoek gaan naar feestelijke kleding maar wist je dat er ook heuse kinderbruidskleding te koop is? Zo weet je zeker dat het een geslaagde dag zal worden!

Lees ook: Hoe kan je jouw kind betrekken bij de trouwdag? Onze tips!
10 Tips als je naar een bruiloft gaat met je baby!

Mag de baby mee naar het trouwfeest? Wat leuk! Maar onderschat dit niet! Niet alleen de baby heeft niet altijd overal zin in, vergeet niet dat jijzelf waarschijnlijk ook nog niet helemaal de oude bent. Dus een bruiloft van 10 uur is misschien wat té pittig voor je.

En voor jouw baby al helemaal. Denk dus niet dat het allemaal wel meevalt en bereid je voor aan de hand van deze tips als je naar een bruiloft gaat met je baby.

 1. Bespreek met het bruidspaar de belangrijkste momenten

  Als je naar een bruiloft gaat met een baby is het wel belangrijk om dit eerst te bespreken met het bruidspaar. Op welke momenten willen zij graag dat jij en de baby erbij zijn? Dit is bijvoorbeeld de ceremonie en receptie. Kies samen de goede momenten uit, verwacht niet dat je baby en jij er de hele dag en avond bij kunnen zijn.

 2. Wanneer mogelijk, regel een oppas!

  Het allerhandigste is een oppas te regelen, zodat je jouw baby altijd bij iemand kunt onderbrengen mocht het niet gaan. Dan heb jij even tijd om te genieten van het feest. De oppas kan de baby bijvoorbeeld eventjes ophalen en weer brengen zodat jij je handen vrij hebt. Lees onze tips voor het vinden van een oppas of babysit.

 3. prenatal banner weekaanbiedingen
 4. Check de locatie(s)

  Heel belangrijk: check van te voren de locatie en bekijk of er een mogelijkheid is om de baby in een ruimte te laten slapen en te voeden. Zijn er meerdere locaties, dan moet je jezelf afvragen of je jouw baby echt naar elke locaties mee wilt nemen. Vaak vinden baby’s dit absoluut niet fijn, dus kies dan het moment van de dag of avond die het meest belangrijk is. Ga je zelf trouwen? Hier vind je wat tips voor het vinden van een geschikte trouwlocatie met baby.

 5. Neem een draagzak mee

  Heel veel baby’s vinden het heerlijk om in een draagzak te slapen. Ze horen jouw hartslag, ruiken je en voelen zich lekker geborgen. Ideaal dus om je baby bij je te hebben, terwijl hij of zij lekker een dutje doet. En jij hebt je handen vrij!

 6. pasgeboren baby bruiloft

 7. Vergeet de babyfoon niet!

  Een babyfoon moet je echt altijd meenemen als je ergens naar toe gaat, zelfs wanneer je denkt dat je het niet nodig hebt. Je baby moet namelijk altijd wel een keertje slapen en als je een babyfoon hebt, kan je met een geruster hart je kleine ergens even neerleggen zonder dat je om de 5 minuten moet gaan kijken. Zo kan je baby lekker slapen en dat is weer goed voor het humeur.

 8. beste babyfoon bol.com
 9. Pak de luiertas goed in

  Goede voorbereiding is het halve werk en dat begint met de luiertas inpakken. Je kunt beter veel te veel meenemen dan te weinig. Misschien dat jullie ’s avonds toch een hotel pakken of dat je baby ergens blijft slapen, dan is het handig dat je alle spullen al bij je hebt.

  Denk bijvoorbeeld aan een pyjama, extra setje kleding, 10 luiers, luierdoekjes, knuffel, voldoende voeding, 2 flessen, hydrofiele doeken, slabbertjes, speentjes en billencrème.

 10. Wissel elkaar af

  Eén van de belangrijkste tips als je naar een bruiloft gaat met je baby: wissel elkaar af. Dan draagt de één de baby, dan de ander. Ook met voeden of hopzakken met de baby kan je elkaar aflossen zodat de ander even kan genieten. Je hoeft echt niet alles alleen te doen! Is je partner er niet, vraag dan een vriendin of ze jou plus 1 kan zijn. Gedeelde smart is halve smart!

 11. Boek een overnachting

  Is de trouwlocatie een stukje rijden? Overweeg dan om een hotel in de buurt te boeken. Zo hoef je niet een heel stuk naar huis te rijden als je al helemaal kapot bent. Tevens heb je zo een plek waar jij en je baby jullie even terug kunnen trekken, bijvoorbeeld voor een dutje.

 12. Geef je borstvoeding? Leg een voorraad aan

  Belangrijke tip als je naar een bruiloft gaat met je baby die nog borstvoeding krijgt: zorg dat je een goede voorraad aanlegt! Begin hier op tijd mee, dus al maanden van te voren.

  De voorraad moedermelk kan je invriezen. Als je een goede voorraad hebt, dan kan ook iemand anders je baby even voeden en heb jij de ruimte. Vergeet niet om een koeltas mee te nemen met de moedermelk, lege melkflesjes voor als je gaat kolven en je kolfapparaat.

  beste babyfles banner

  Moet je kolven, bekijk dan van te voren waar je dit kunt doen. Zorg er ook voor dat je kleding aan hebt die handig is voor het geven van borstvoeding of voor het kolven. Een strakke jurk met rits aan de achterkant is bijvoorbeeld niet handig. Het is trouwens ook handig als je kind al heeft geleerd om uit de fles te drinken. Begin hier ook ruim op tijd mee door je kind dagelijks een fles met afgekolfde melk aan te bieden.

 13. Vergeet het belangrijkste niet!

  En als laatste: vergeet niet te genieten van de dag en avond. Als je alle punten hebt afgevinkt, dan zal de dag heus wel soepel verlopen. Geniet extra van de momenten dat het allemaal goed gaat. Zorg er daarnaast voor dat je altijd een plan B hebt voor als het een regelrechte nachtmerrie is. Zo weet je altijd dat je op iets kunt terugvallen.Heb jij nog tips als je naar een bruiloft gaat met je baby?Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

Reageer

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!