header luiers van pampers met 50% korting
Mamma

Jouw kind betrekken bij de trouwdag? Onze tips!

De knoop is doorgehakt, de grote vraag is gesteld: jullie gaan trouwen! Dat moet natuurlijk een geweldig feest worden. Maar als jullie kinderen hebben, wil je natuurlijk je kind betrekken bij de trouwdag. Hoe doe je dat? En waar kan je op letten? Lees onze tips!

disneybanner

Trouwen met een baby of peuter!

Vroeger ging je eerst trouwen en pas daarna begon je aan kinderen. Gelukkig is tegenwoordig die volgorde niet meer standaard. We trouwen als we dat graag willen, om welke reden dan ook. En niet omdat het moet. Steeds meer stellen kiezen er dan ook voor om te wachten met trouwen tot ze al kinderen hebben. Het is dan ook heel bijzonder om dit mooie moment te delen met jouw baby of peuter. Jullie trouwen als gezin en kunnen zo later samen de trouwfoto’s terug kijken.

Lees ook: Niet getrouwd, maar wel een kind? Dit moet je regelen!

Fotografen zullen vaak hun best doen om jullie baby of peuter goed bij de fotosessie te betrekken. Maar juist als kinderen lekker hun gang gaan, krijg je de mooiste foto’s. Trouwen met een baby of peuter vergt wel wat meer voorbereiding, of in ieder geval op sommige punten wat meer stof tot nadenken. Gelukkig vind je bij Weddingspaces prachtige locaties waar kinderen van harte welkom zijn.

kleertjes sale 70

Kies een kindvriendelijke trouwlocatie

Hebben jullie een baby of een peuter die bij jullie huwelijk aanwezig zal zijn? Dan is nadenken over een kindervriendelijke trouwlocatie zeker belangrijk. Bedenk je wel van tevoren even hoeveel kinderen er eigenlijk komen.

Als jullie kindje de enige is, hoef je er niet zoveel rekening mee te houden, dan zijn er genoeg volwassenen die de kleine in de gaten houden. Maar hebben jullie meer kinderen, komen er neefjes en nichtjes en kinderen van vrienden? Dan is een locatie met grote speeltuin bijvoorbeeld ideaal. Of een grote tuin (let er wel op dat een vijver dan weer gevaarlijk kan zijn).

Geef je het feest binnen? Let dan op de aankleding. Staat er veel dure decoratie en komen er veel kinderen? Geen goede combinatie. Wil je het echt kindvriendelijk maken? Kijk dan eens naar een bijzondere trouwlocatie, zoals een dierentuin! Of je nu in Zwolle, Maastricht of trouwlocaties in Rotterdam zoekt, overal in Nederland zijn bijzondere en kindvriendelijke trouwlocaties te vinden.
Trouwen met een baby of peuter

Hoe kan je je kind betrekken bij de trouwdag? Onze tips

 1. Kleertjes

  Hoe schattig het er ook uit ziet, je zoontje in een mini smoking, of je dochtertje in een snoezig jurkje? Voor kleine kinderen is comfort nog steeds het belangrijkste.

  Gelukkig heb je ook hele leuke rompers met een bedrukt colbertje erop, of rompertjes met een schattige tutu er aan vast. Je kindje wil lekker rond kunnen kruipen of lopen, en dat gaat niet fijn in een te strak pakje van een stugge stof.

 2. Oppas of nanny

  Natuurlijk wil jij er zo veel mogelijk voor je kindje zijn. Maar vergeet niet dat je trouwdag ook jouw dag is! Jij bent degene die het zich zal herinneren, jij bent degene die hier zoveel mogelijk van moet genieten. En dat kan niet als je constant met je kindje loopt te zeulen.

  Zorg daarom dat je een aantal gasten hebt die een oogje in het zeil willen houden. Spreek dit wel duidelijk van tevoren af! Misschien heb je een ouder nichtje die kinderen geweldig vindt? Of kan je de gastouder als daggast uitnodigen, mits ze een beetje op de kindjes let? Opa’s en oma’s zijn gek op hun kleinkinderen, maar willen ook de trouwdag mee maken, dus die zitten er vandaag misschien juist niet zo op te wachten.

 3. Lees ook: Antwoord op veel gestelde vragen over een nanny in huis!
 4. Bruidsmeisje of jonker

  Kan je peuter al lopen? Dan wil hij misschien de trouwringen wel brengen, of jouw sleep tillen als je naar binnen komt lopen. Ook confetti of bloemetjes strooien, of bellen blazen wil vast wel lukken.

 5. Zorg voor kindvriendelijke voedsel (of een plek om te voeden of kolven)

  Is je kindje nog een baby en geef je borstvoeding? Dan vind je het misschien fijn om een rustig plekje te hebben waar je kunt voeden of kolven.

  Zijn de kindjes al wat groter? Zorg dan ook voor kindvriendelijk voedsel. Jullie super de luxe 5 gangen diner valt bij kleine fijnproevers misschien niet zo in de smaak. Wat ook een leuk idee kan zijn, is een poffertjeskraam, suikerspin kraam of een ijskar als er veel kinderen op jouw bruiloft zijn.

 6. Speelgoed en activiteiten

  Zorg voor een aparte kindertafel, of als het kan een hele hoek. Misschien is er wel ruimte voor een springkussen of een ballenbak? Of kan je ervoor zorgen dat de kindjes geschminkt kunnen worden?

 7. Slaapplek

  Vergeet niet dat je kindje nog maar een kindje is en er waarschijnlijk nog niet veel van begrijpt. Al die prikkels zijn vermoeiend. Een plekje om te slapen zou heel fijn zijn.

  Kan je ergens het campingbedje kwijt? Of kan je na de ceremonie een oppas regelen die thuis op jouw baby past? Zo kan hij fijn slapen en jij rustig feesten. Want het is natuurlijk vooral jullie trouwfeest!

Je kind betrekken bij de trouwdag of huwelijk is iets heel moois, maar je bent wel de hele dag bezig met of alles goed gaat met je baby of peuter. Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om te trouwen voor de baby er is, dus trouwen als je zwanger bent! Waren jullie kinderen erbij toen je ging trouwen?

Lees ook: Tips als je naar een bruiloft gaat met een baby!

libido banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019