deonlinedrogist zwitsal header
Mamma

12 Dingen die elke jongensmoeder herkent!

Ben jij een jongensmoeder? Dan ga je vast heel veel dingen herkennen die ik ga beschrijven in deze blog. Sommige dingen zijn juist fijn aan jongens, maar andere dingen… misschien voor een vrouw eventjes wennen. Ben je zwanger van een jongen, bereid je dan maar alvast voor door deze dingen te lezen die elke jongensmoeder herkent. Welke herken jij?

luierkorting op pampers banner

12 dingen die elke jongensmoeder herkent!

Ik weet het: ieder kind is uniek en niet elke jongen is hetzelfde. Ik doe ook echt niet aan stereotypering, maar toch…. er zijn wel echt heel veel dingen die alle jongens doen. Dus jongensmoeders, welke punten herkennen jullie?

 1. Jongens zitten nooit stil

  Je draait je voor 1 seconde om en je zoontje hangt alweer in een boom of is naar buiten gerend. Jongens zitten ongeveer nooit stil en je bent de hele dag bezig met achter ze aan rennen. Wat een energie hebben ze toch! En die energie moeten ze echt kwijt. Geef ze daar dus ook ruim de mogelijkheid voor!

 2. Ken je deze blog al? Waarom moeders niks gedaan krijgen!

  wehkamp sale damesmode banner
 3. Het is nooit stil

  Jongens zitten niet stil, maar zijn ook niet stil. Dan rennen ze met de sirenes aan het door het huis, zijn ze aan het stoeien met vriendjes of is je zoontje op volume 100 met de auto’s aan het spelen. Ergens wel fijn hoor dat lawaai, want als het stil is, dan kun je maar beter even gaan kijken of hij niet iets stiekem aan het doen is.

  Bij meisjes is dat heel anders, die kunnen urenlang heel rustig op hun kamertje spelen.

 4. Je wordt een ervaren EHBO’er

  Jongens zien geen gevaar en springen met gemak in 80 sloten tegelijk. Ook al let je nog zo goed op, als jongensmoeder zal je regelmatig een tripje naar de eerste hulp moeten maken of je EHBO koffer er weer bij pakken. Sla die pleisters, verbandjes en jodium maar in, je zal het nodig hebben.

 5. Je hebt vooral veel kleding nodig

  Als jongensmoeder kan je ongeveer elke dag weer een nieuw setje kleding tevoorschijn halen. Dan is het wel weer vies of dan zit er weer een gat in. Of je nu kleding koopt van de Primark of dure merkkleding: het gaat altijd kapot. Ook je wasmachine draait overuren met jongens in huis.

 6. baby kleertjes banner
 7. Shoppen gaat heel makkelijk

  Jongens interesseert het doorgaans niet wat ze aan hebben. En daar komt vaak ook geen verandering in. Bij meisjes krijgen ouders op een gegeven moment een strijd met wat je ze aan moet trekken (en dus niet aan wilt doen), jongens hebben dat niet. Je moet alleen wel heel vaak voor ze shoppen, want lang mooi blijft het niet.

 8. Vieze grapjes zijn leuk!

  Vind jij grapjes over poep en plas totaal niet grappig? Verander dat dan maar, want jongens van een bepaalde leeftijd liggen in een deuk om vieze grapjes. En je vent waarschijnlijk ook. Lach maar gewoon mee, het is een fase!

 9. Ben je een meisjes moeder? Dan herken je je zelf vast wel in deze typische meisjes dingen

  verschil opvoeden van jongens

 10. Ze vinden niets vies

  Jongensmoeders opgelet: onthoud altijd dat jongens niets vies vinden! Laat je daarom nooit verrassen door een (heel goed bedoeld) ‘cadeautje’. Dit kan zomaar een levende kikker zijn of een hoopje poep dat er erg mooi uitzag.

  Daarnaast zal je zoon vaak zat in de modder liggen, overal tegenaan plassen en de halve tuin meenemen naar binnen. Niets is te dol of te vies. Niets!

 11. Geen drama

  Een groot voordeel van jongensmoeder zijn, is dat er bijna geen drama in huis is. Dat is bij meisjes soms wel anders. Als jongens het er niet mee eens zijn, stampen ze even met de voetjes, maar zijn het daarna snel weer vergeten. Meisjes kunnen er daarentegen urenlang over huilen. Best handig!

 12. Piemels zijn heel interessant

  Jouw zoontje vindt dat plassertje dat daar hangt maar wát interessant. Vaak verdwijnt dat handje in de broek om er even mee te spelen. Heel onschuldig allemaal, maar als jongensmoeder misschien niet altijd even fijn. Geneer je maar niet, want ieder jongetje doet het!

 13. Auto’s, treinen en Lego, je kunt er niet genoeg van hebben

  Wat mij zo opvalt is dat het stereotype soms (of eigenlijk heel vaak) toch klopt: jongens houden van auto’s, treinen en Lego. Ze kunnen er geen genoeg van krijgen, en hebben. Het ligt daarom ook O-VE-RAL in huis.

  Binnen een korte tijd ontpopt jouw huiskamer zich tot een snelweg met files en heb je een spoortraject in huis liggen waar de NS nog een puntje aan kan zuigen.

 14. Non stop stoeien en soldaatje spelen

  Als jongensmoeder krijg je regelmatig een banaan in je gezicht die als pistool fungeert of moet je mee op onderzoek uit om te kijken of alles nog veilig is. Jongens houden van soldaatje spelen en van stoeien. Dat laatste kan je met liefde overlaten aan je eventuele partner, want ja… die is ook jongen geweest. En als je geen partner hebt, ga je toch lekker zelf ravotten met je zoontje.

 15. Waar laten ze toch al dat eten?

  Een jongensmoeder staat er dagelijks van te kijken hoeveel voedsel er in dat kleine lichaampje gaat. Nadat je zoontje net 4 boterhammen heeft weggekauwd, duwt hij een half uur later nog een appel naar binnen en wil hij een uur later een tosti.

  baby kleertjes banner

  Ook met avondeten moet je bijna het dubbele maken. Ach zolang het grotendeels gezond is, is er niets aan de hand. Dat verbrandt die kleine wel weer met al dat rennen, stoeien, soldaatje spelen, spoorwegen bouwen en klimmen.

Welke dingen herken jij als jongensmoeder? Ik ben super benieuwd naar jullie verhalen!

Reageer

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!