wishup banner
Mamma

Hoe vind je een locatie als je gaat trouwen met kleine kinderen?

Heeft jouw partner je eindelijk ten huwelijk gevraagd? Of trek je de stoute (trouw)schoenen aan en vraag je hem? Steeds meer stellen gaan trouwens als de kinderen groot genoeg zijn om de bruiloft bewust mee te maken. En dat is een heel leuk idee, want trouwen met kleine kinderen is echt een feest! Natuurlijk zijn er dan een aantal dingen om rekening mee te houden. Welke precies? Dat lees je nu!

zorgkiezer banner

Ga je trouwen met kleine kinderen?

Misschien heb je al jaren jouw droombruiloft in je hoofd. Vroeger was dat heel vastomlijnd. Eerst kreeg je verkering, daarna ging je trouwen, samenwonen en kreeg je kinderen. Gelukkig is dat tegenwoordig al lang niet meer zo. En daarom kiezen heel veel stellen ervoor om pas te trouwen als er al kinderen zijn.

En zeg nou eerlijk, een kindje is toch een veel grotere verbintenis dan een huwelijk? Als je samen ouders bent geworden, zit je pas echt voor de rest van je leven aan elkaar vast. En het is heel leuk om te gaan trouwen met kleine kinderen. Je kunt ze namelijk heel goed onderdeel laten zijn van de bruiloft. Bijvoorbeeld als bruidsmeisje of bruidsjonker.
Waar moet een locatie aan voldoen als je gaat trouwen met kleine kinderen?

Als je gaat trouwen en er zijn kleine kinderen bij (of die nu van jezelf of van familie of vrienden zijn) zijn er extra dingen om rekening mee te houden. Maar waar houd je allemaal rekening mee als je gaat trouwen met kleine kinderen?

 1. Veiligheid

  Natuurlijk is de trouwlocatie een belangrijk onderdeel van jullie trouwdag. Als er kleine kinderen komen, is het belangrijk dat de trouwlocatie veilig is. Houd er rekening mee dat een vijver heel mooi is, maar niet handig met kleine kinderen zonder zwemdiploma, net als trouwen op het strand. Tenzij er natuurlijk plekken zijn die afgeschermd zijn, zodat kleine kinderen veilig kunnen spelen.

 2. Eten

  Kinderen zijn een aanwinst voor jouw bruiloft, maar als kinderen eten voorgeschoteld krijgen wat ze niet lekker vinden, is de gezelligheid ver te zoeken. Zorg daarom op jullie trouwlocatie voor een kindvriendelijk menu, of een apart kinderbuffet waar ze zelf hun eten kunnen pakken.

  Misschien een chocoladefontein of aparte cup cakes in de stijl van de bruidstaart? Er is van alles mogelijk zonder dat het meteen een kinderfeestje wordt.

 3. Animatie

  Je kunt ervoor kiezen om kinderanimatie in te huren. Bijvoorbeeld een goochelaar die een leuke show opvoert of een hoek waar kinderen kunnen knutselen. Maar ook een springkussen doet het altijd goed. Of een bellenblaasmachine!

  Wil je de kinderen een leuke taak geven? Koop een aantal wegwerpcamera’s en laat ze daar hun gang mee gaan. Daar komen waarschijnlijk de leukste foto’s uit en dus heel veel napret.

 4. Slaapplek

  Zijn jullie kinderen nog klein dat er overdag geslapen moet worden? Zorg dan dat er op de trouwlocatie een plek is, waar kleine kinderen even rustig kunnen slapen in bijvoorbeeld een campingbedje. Een kinderoppas of nanny kan dan een oogje in het zeil houden, zodat jullie een onbezorgde dag hebben!

meegroeiromper banner

Hoe vind je de perfecte trouwlocatie?

Als je op zoek gaat naar de perfecte trouwlocatie, is het belangrijk om eerst te weten waar je naar op zoek bent. Zet daarom eerst al jouw wensen en eisen eens duidelijk op papier. Je kunt ook een moodboard maken om erachter te komen in welke stijl jij jouw bruiloft en locatie wilt aankleden.

En daarna is het een kwestie van weddingspaces filteren. Zoek je een industriële openluchtlocatie? Of wil je liever een fort in het bos? Alles is te vinden op geweldige trouwlocaties door heel Nederland.

Trouwen met kleine kinderen is echt een heel leuk idee. Er zijn veel manieren om kinderen te betrekken bij je trouwdag. Een grotere rol of juist een kleinere, natuurlijk ook afhankelijk van de leeftijd van jouw kinderen. Maar op deze manier wordt jouw trouwdag wel echt voor iedereen een feestje!

Lees ook: 10 Tips als je naar een bruiloft gaat met je baby!Bh keuzestress banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!