“babydeals
Mamma

Deze vieze dingen doet elke moeder zonder probleem!

Vroeger had je er zo’n hekel aan als je moeder het deed. Een beetje spuug op haar vinger om je mondhoek schoon te maken. En nu? Nu doe je het zelf ook en zie je het gezicht van je kind vertrekken. Trek jij er er iets van aan? Waarschijnlijk niet, want die mondhoek is vies en een doekje is niet voor handen. Wij moeders zijn af en toe een vies volkje, geef het maar toe. Welke vieze dingen herken jij? Of heb je nog iets toe te voegen?

prenatal banner weekaanbiedingen

Deze vieze dingen doet elke moeder zonder probleem!

 1. Poepluiers

  Baby’s poepen. De een vaker dan de ander, maar als ze niet poepen is er iets niet in de haak. Op internet zie je genoeg filmpjes van vaders (sorry, het zijn gewoon meestal vaders) die kokhalzend een luier verschonen. Moeders lijken hier toch echt minder moeite mee te hebben. En na een paar luiers draai je je hand er niet meer voor om toch? Ik verschoon onze baby met poepluier rustig op de bank en dat is zo gepiept. Tot er zo’n gele spuitluier tot aan de nek voorbij komt, dan wordt het wel een iets ander verhaal.

 2. Vieze dingen eten

  En dan bedoel ik geen sprinkhanen of zoiets. Maar chips waar je peuter met plakkerige handjes aan heeft gezeten. Of een hapje proeven van een half afgelebberd ijsje.

 3. Snottebellen

  Je ontkomt er niet aan. Kinderen en snot. Er zijn mensen die snot viezer vinden dan poep. Maar hoe vies snot ook is, een kind met een snottebel is gewoon geen gezicht. Dus die zal er hoe dan ook vanaf moeten. Soms ook met je blote handen, of de mouw van je jas, als er geen zakdoek in de buurt is.

 4. Ruiken aan de billen van je kind

  Ook zoiets wat je jezelf nooit zag doen. En toch doe je het. Ja toch?

 5. Vissen in de wc

  Kinderen slepen af en toe van alles mee naar het kleinste kamertje. En dan gaat er wel eens iets mis. Barbie in de pot, of de tractor. Vooral als er net geplast is. Tja, even vissen. Omspoelen en klaar is Klara. Geen probleem, toch?

 6. Deze truc kende je nog niet! Rompertje uittrekken zo doe je dat!

  Kleertjes.com korting banner
 7. Vissen in bad

  Niet zindelijke kinderen zijn in bad niet ineens zindelijk. Dus het kan voor komen dat je ineens iets “bruins” uit bad mag gaan vissen. En de gele stroom die je net voorbij zag komen had je al genegeerd. Omdat je geen zin hebt om het hele bad opnieuw te vullen.

 8. Spuug als toetenpoets

  Hoe vies het ook is, het is gewoon multifunctioneel en altijd bij de hand.

 9. Kots opruimen, of nog erger… opvangen

  Je ziet het mis gaan, “mama ik moet…” en voor je het weet probeer je met je handen een lading kots op te vangen. Of snel de tablet in veiligheid te brengen. Als je pech hebt ga je nog heel wat kots opruimen. Of dat nou in de auto is (bah, dat ruik je nog we-ken) of het verschonen van bedden midden in de nacht.

 10. In bevlekte kleding rondlopen

  Je kind kleed je weer om als hij er vies uit ziet. Maar hoe vaak loop je zelf met een vies shirt rond? Ik had een tijdje een schoon shirt bij de voordeur liggen. Die trok ik pas aan als de baby met jas en al in de maxi-cosi zat, dan wist ik tenminste zeker dat ik ‘vlekkeloos’ op kantoor kwam.

 11. luiers met korting banner
 12. Billen afvegen

  Baby’s verschonen is prima, dat hoort. Maar als je kind groter wordt voelt het toch anders. Je peuter (bijna kleuter) die voorover gebogen met zijn billen naar je toe klaar staat. “Mahaam, ik heb gepoehoept” Helemaal leuk als er vriendjes komen spelen, die ook naar de wc moeten.

 13. Speen schoonmaken

  Plop, speen op de grond. En je baby wil hem toch echt. Dan steek je hem even in je eigen mond en is hij weer schoon genoeg, voor even. 😉

Ik heb er echt een hekel aan als iemand met zijn jam-mes in de chocopasta gaat roeren. En ik kan absoluut niet tegen peuters die van boven tot onder besmeurd zijn met eten. Dat mogen ze van mij niet en dat gaan ze ook niet mogen. Maar van snot, spuug of poep wordt ik echt niet meer warm of koud. Welke vieze dingen maak jij mee als moeder?

fitmom boek banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!