“babydeals
Baby

11 Tips waar moet je op letten bij het kopen van babykleertjes!

Waar moet je op letten bij het kopen van babykleertjes? Tja het lijkt misschien heel makkelijk, maar soms kan het best tegenvallen. Of je hebt te veel kleding, of van een paar dingen toch te weinig of je komt erachter dat bepaalde kledingstukken niet handig zijn voor een pasgeboren baby. Ik weet waar ik het over heb, want bij mij zijn alle drie de gevallen van toepassing geweest. Om jou te behoeden dezelfde fouten te maken heb ik hier wat tips over waar moet je op letten bij het kopen van babykleertjes.

Kleertjes.com korting banner

11 tips: Waar moet je op letten bij het kopen van babykleertjes?

Ik ben in de eerste maanden met baby al meteen tegen heel veel dingen aangelopen als het gaat om babykleertjes. Om te beginnen natuurlijk dat ik te veel kleine maatjes babykleding had waar ik uiteindelijk niets mee kon. Maar er zijn nog meer zaken waar je echt op kunt letten. Hieronder vind je 11 tips waar moet je op letten bij het kopen van babykleertjes:

 1. Zorg dat je simpele rompers zonder opdruk hebt

  Er zijn ontzettend veel leuke rompers te verkrijgen met de mooiste opdruk. Schattig hoor, maar niet altijd handig. Die opdruk schijnt namelijk vaak door de bovenkleding heen (die bijvoorbeeld ook een opdruk heeft) en dat staat dan weer voor geen meter. Ik had heel veel rompers in felle kleuren en leuke printjes, maar die heb ik bijna niet gebruikt. Gewoon simpele egale kleuren van de Hema waren favoriet. Die kunnen overal onder.

 2. Overslag rompers en truitjes

  Kleine baby’s vinden het verschrikkelijk om uit- en aangekleed te worden vooral als je iets over het hoofdje moet aantrekken. Daarnaast ben je als kersverse moeder nog niet zo handig in het aan- en uitkleden. Om het jezelf en je baby makkelijker te maken, kun je het beste overslag rompers en truitjes kopen. Je kunt je baby dan op het truitje leggen en dichtknopen, zonder dat het over het hoofdje moet. Super handig.

 3. Babymaten? Welke maat hoort bij welke leeftijd? Je leest het hier!

 4. Boxpakjes en kruippakjes

  Zoals ik al eerder zei, ik ben helemaal weg van boxpakjes en kruippakjes. Mijn baby heeft het eerste half jaar alleen maar deze pakjes aangehad. Wat ik er zo fijn aan vind is dat ze makkelijk zijn aan te trekken (als je de varianten koopt met knoopjes aan de voorkant) en ze niet omhoog kunnen kruipen. petit bateau
  Je baby kan er lekker vrij in bewegen zonder dat het pakje verschuift. Echt I-DE-AAL. Er zijn super veel leuke boxpakjes te koop. Ik trok mijn baby overdag ook gewoon mooie pyjama’s van mijn favoriete merk Petit Bateau. Het is toch zonde om die pyjama’s alleen maar in bed aan te trekken? Voor het slapen had ik juist goedkope pakjes.

 5. banner babypark sale
 6. Goede stoffen

  Spijkerbroekjes zijn leuk, maar totaal niet comfortabel voor je baby zeker niet in kleine maatjes babykleding. Koop de eerste maanden alleen maar kleding van soepele stof en het liefst van katoen, wol, fluweel, tupic of badstof. Vermijd synthetische stoffen want die ademen niet. Een synthetische stof is bijvoorbeeld polyester.

 7. Niets op de rug of in de nek

  Een capuchon trui, knoopjes of strikjes in de nek is echt niet prettig voor je baby. Die ligt namelijk de godganse dag op de rug en dan is het niet fijn als je ergens op ligt.

 8. hema rompertje

 9. Geen knoopjes op de achterkant

  Koop geen kleine maatjes babykleding waarbij de knoopjes (dus de sluiting) op de rug zit. Dat ligt niet prettig, maar is daarnaast ook een ramp om je baby aan te trekken. Je moet je baby namelijk omdraaien om de knoopjes dicht te doen. Niet fijn.

 10. Geen broeken met ritsen en/of knopen

  Deze broeken zitten niet fijn voor je baby en zijn moeilijker aan te trekken. In de eerste maanden wil je echt geen gedoe met het aankleden. Kies daarom voor broekjes met een rekbare band.

 11. tips kopen babykleertjes

 12. Goed te wassen, dus geen strenge wasvoorschriften

  De meeste kleertjes mogen maar op 30 graden gewassen worden. Als je baby veel spuugt of vaak een spuitluier heeft, dan krijg je de kleertjes echt niet schoon op 30 graden. Daarnaast dood je geen bacteriën op deze lage temperatuur. Nu kun je wel gewoon de kleertjes toch op 40 of 60 graden gaan wassen, maar de kans is groot dat je dan de kleertjes verpest.
  Kijk dus bij aanschaf even naar de wasvoorschriften zodat je de kleertjes die veel vies worden (zoals rompers) op hogere temperatuur kunt wassen zoals 40 graden.

 13. Lees hier nog meer tips voor het wassen van babykleding

 14. Let op het seizoen

  Vergeet bij de aanschaf van kleertjes het seizoen niet en geef dit ook door aan je vrienden/familie/kennissen. Het komt zo vaak voor dat je kleding krijgt of koopt die niet bij het seizoen passen. Zonde!

 15. Elk merk is anders

  Ga je kleine maatjes babykleding kopen, houd er dan rekening mee dat niet alle maten hetzelfde zijn. Van sommige merken valt maat 56 heel lang (zoals z8) of juist klein zoals Noppies. Als je gaat winkelen is het verstandig kleding mee te nemen die je baby past zodat je de maten kunt vergelijken. Je kunt ook gewoon kiezen voor 1 of 2 merken en daar alle kleertjes van kopen. Van die merken weet je dan precies hoe het valt.

 16. Vergeet de sale niet!

  De laatste tip over waar moet je op letten bij het kopen van babykleertjes: hou de sale in de gaten!
  Elke winter en zomer is er overal sale, en ook nog eens grote sale. Houd daar rekening mee als je kleding wilt gaan inslaan, want je bespaart al snel tientallen euro’s. Ik koop bijna nooit iets dat niet in de sale is. Dat is een regel van mij: geen sale, geen koop. Je zal zien dat er heel vaak sale is, gewoon een kwestie van in de gaten houden.

Babyfoon nodig? Lees deze tips voor het kopen van de juiste babyfoon!

Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder about you
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!