sale kleertjes header
Mamma

14 Fouten die alle nieuwe ouders maken. Jij ook!

Alles wat je moet leren, gebeurt met vallen en opstaan, zo ook het ouderschap. Mijn baby is nog niet eens 1 jaar oud en ik zie al heel veel dingen die ik echt anders had kunnen doen. Gelukkig maken we allemaal fouten en na het lezen van deze blog weet je dat er fouten zijn die alle nieuwe ouders maken. Niet alleen jij!

cheezzbaby banner

14 meest gemaakte fouten die alle nieuwe ouders maken!

Je probeert alles heel goed te doen, misschien wel te goed, en dit uit zich in te veel kopen van het een, te weinig van het ander en een timemanagement dat, ondanks je inspanningen, tekort schiet. Het is nogal wat, ouder zijn.
Hieronder lees je de meest voorkomende fouten die alle nieuwe ouders maken. Herken jij ze? Ben je ouder in spé: leer hiervan zodat jij deze fouten niet maakt!

 1. Veel luiers in maatje 1

  Al tijdens de zwangerschap was ik aan het hamsteren. Zodra er een 1+1 luier aanbieding was van luiers, sloeg ik meteen 6 pakken in.

  ‘Van luiers kun je nooit genoeg hebben.’ Dat kan dus wel, zeker van maatje 1!

  Want daar is een baby al heel snel te groot voor en mijn ervaring is: beter een iets grotere luier (die al die spuitpoep kan opvangen) dan een te kleine. Als je wilt hamsteren, begin dan bij maatje 2! 😉
 2. Luiers maat 1 te lang gebruiken

  Aangezien je een voorraad van 100 luiers in maat 1 hebt liggen, wil je die toch wel opmaken. Doe het niet! Een baby in een te kleine luier is echt geen goed idee. Dan maar bewaren voor een volgende of verkoop ze op marktplaats. Lees hier meer over welke maat luiers voor de baby je moet kopen.

 3. kleertjes sale 70
 4. Te veel kleding in maatje 56, 62 en misschien zelfs 68?

  Wat is die babykleding toch super schattig! En als er aanbiedingen zijn, dan ga ik helemaal los. Het is toch in de aanbieding?! Maar al snel heb je kleertjes in de kast hangen die ze 1 keer aan hebben gehad en daarna is het weer te klein.

  Ik heb gelukkig een partner die me een beetje in bedwang houdt, anders had ze nóg meer babykleding gehad die maar één keer het daglicht hebben gezien. Lees ook welke maat babykleding je wel moet kopen.

 5. Te veel speeltjes

  Mijn baby ligt altijd omringt door speelgoed in de box of op een speelkleed. Over te veel prikkels gesproken…. Maar goed, al het speelgoed om haar heen is hartstikke gezellig, maar waar speelt mijn baby het meeste mee? Met haar handjes, een hydrofiele doek en een doosje met smintjes…

 6. Iets te veel kraamvisite gepland

  Gaat voor de derde keer die dag de bel met vrolijke mensen die super benieuwd zijn naar jouw baby? Eén van de bekendste fouten die alle nieuwe ouders maken is een beetje enthousiast de kraamvisite inplannen.

  Gezellig denk je, dat kan prima een paar keer op een dag. Totdat je een baby hebt, je constant moet voeden, weinig slaapt en onder de kots zit. Plan het dus zeker niet elke dag in, maar geef jezelf ook een paar keer rust.

 7. fouten die alle ouders met baby maken

 8. Te weinig luiers meenemen

  Denk je dat 2 luiers wel genoeg zijn als je een dagje weg gaat? Zeker niet! Soms kan je baby het op de heupen hebben en binnen 2 uur tijd de hele luier vol poepen. Sta je dan… Neem er dus altijd heel veel mee, dat geldt ook voor billendoekjes!

 9. Extra kleding vergeten mee te nemen

  Heeft je baby vaak een spuitluier waarbij de poep tot onder de oksels zit? Dan is het natuurlijk wel handig dat je altijd schone kleertjes bij je hebt. Ook al is het nog niet voorgekomen, je wilt niet dat je kind zichzelf voor de eerste keer onder poept als jullie net op visite zijn.

  Trouwens is er naast poep-gevaar ook braak-gevaar. Je baby kan zich ook helemaal onderkotsen. Ook niet prettig als je geen schone outfit bij je hebt.

 10. beste babyfles banner
 11. Spullen vergeten in de luiertas

  Al die spullen die je mee moet nemen… het is nogal wat! Niet gek dat je in het begin standaard iets vergeet. Check daarom altijd dit lijstje met spullen voor de luiertas die je mee moet nemen in de luiertas.

 12. In je gezicht laten spugen

  Wat fijn dat je kunt leren van de fouten die alle nieuwe ouders maken, want hier een belangrijke tip: til je baby nooit boven je hoofd als hij net heeft gedronken. Voor je het weet krijg je een heerlijke flats in je gezicht.

 13. je baby wakker maken

 14. Je baby wakker maken

  Maak nooit, maar dan ook nooit een baby wakker. Daar worden ze echt niet blij van. Dus ook niet wakker maken als je jezelf afvraagt of je baby nog wel ademt (tip houdt een natte vinger onder het neusje, dan voel je de adem) of om je baby aan kraamvisite te laten zien. Want eenmaal wakker is het hek van de dam.

 15. Een baby die kan kruipen 1 seconde onbewaakt op bed laten liggen

  Veel fouten die alle nieuwe ouders maken komen erop neer dat er in 1 seconde heel veel kan gebeuren. Kan je baby omrollen of kruipen, dan is alles waar je jouw baby op legt gevaarlijk. Blijf er dus altijd bij!

 16. Een avondje thuis doorzakken zonder goede reden

  Mijn man en ik waren laatst film aan het kijken met een wijntje erbij. Het was heel gezellig dus dachten we: ach die tweede fles kan ook nog wel. Uiteindelijk gingen we om 2.00 uur naar bed en de volgende ochtend om 6.00 uur ging de babywekker. Wat hebben we een spijt gehad!

  Een avondje doorzakken kan prima, maar doe dat dan met een feest of een gelegenheid. Houd die weekenden dat je een keer niets te doen hebt, lekker rustig.

 17. banner babypark sale
 18. Niet oefenen met autostoeltje en wandelwagen!

  Zo’n maxi cosi naar behoren in je auto klikken is niet zo makkelijk als je zou denken. Zeker niet voor de eerste keer. Hier wil je niet achter komen als je net uit het ziekenhuis komt en in een overvolle parkeerplaats staat te hannesen met een baby die aan het huilen is. Van te voren gewoon even oefenen met de maxicosi in de auto zetten!

 19. Je baby vergelijken met die van anderen

  Fouten die alle nieuwe ouders maken: hun baby vergelijken met anderen en zich zorgen maken dat de baby niet op schema loopt. Bijvoorbeeld: want jouw baby hoeft niet te lopen rond de 18 maanden.

  Sommige baby’s zijn gewoon wat later dan gemiddeld. Maar wat is laat? En wat is gemiddeld? Laat je baby dus lekker ontwikkelen in zijn of haar eigen tempo en vergelijk jouw kind niet met die van een ander.

Lees ook: Luiertas kopen? Tips waar je op moet letten!fitmom boek banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019