sale kleertjes header
Zwangerschap

Voornemens tijdens zwangerschapsverlof die niet zijn uitgekomen!

Ik kon niet wachten tot ik eindelijk met zwangerschapsverlof kon gaan. Want dan zou ik tijd hebben voor dingen waar ik nooit aan toe kwam. En ik kon natuurlijk series bingewatchen zonder enig schuldgevoel. Heel enthousiast had ik een prachtig to-do lijstje gemaakt voor tijdens het zwangerschapsverlof om het maar niet saai te hebben. Maar geloof me: saai wordt het nooit. En al die goede voornemens tijdens het zwangerschapsverlof… daar zal je er waarschijnlijk maar één van voltooien: veel series kijken 😉

hema rompers

Zwangerschapsverlof saai?

Vier maandenlang heb je straks vrij. Vier maanden! Dat klinkt toch super lang?! Ik vond van wel. Wat moest ik in godsnaam in die vier maanden gaan doen? Ik was bang dat het zwangerschapsverlof super saai zou worden. Oké, ik moet eerlijk zeggen: ik verheugde mezelf er wel heel erg op dat ik zonder schuldgevoel urenlang series kon gaan kijken. De hele dag. Heerlijk.

Maar ik ken mezelf. Na 2 uiterlijk 3 dagen ben ik daar wel klaar mee en wil ik toch weer wat gaan doen. Wat moest ik met die overige 117 dagen?!

Ik kan je nu vertellen: maak jezelf er absoluut niet druk om dat je zwangerschapsverlof saai gaat worden. Het wordt niet saai, echt niet. Zeker niet het gedeelte van je verlof met baby. Ik had een heel mooi to-do lijstje gemaakt.
Dingen die ik wilde doen voordat de baby er was, en dingen nadat de baby er was. Daarnaast had ik ook nog een paar (veelal gezonde) voornemens voor mijn zwangerschapsverlof. Van beide lijstjes is vrij weinig terechtgekomen. Had jij ook van die voornemens tijdens het zwangerschapsverlof die je uiteindelijk niet hebt gedaan?
voornemens zwangerschapsverlof

Voornemens zwangerschapsverlof

Voordat je baby er is heb je tussen de 4 tot 6 weken vrij. Op die tijd verheugde ik mezelf nog het meeste, want dan had je echt even niks te doen. Deze weken met zeeën aan vrije tijd kon ik wel vergeten. Mijn dochtertje kwam namelijk 5 weken te vroeg. Maar ook al was ze nog lekker blijven zitten, dan had ik die punten op mijn lijstje sowieso niet allemaal kunnen afwerken.

Mijn to-do lijst met voornemens tijdens mijn verlof

 1. Alle ramen zemen

  Alle ramen zemen terwijl je 36 weken zwanger bent? Koekoek!! Ik vind het al een rotklus zonder dikke buik, moet je nagaan hoe het gaat mét dikke buik. Dom voornemen.

 2. Computer opschonen

  Zoals alle oude documenten eens bekijken en verwijderen, mijn mailbox eens goed opschonen en foto’s sorteren. Ik ben er een paar keer voor gaan zitten, maar uiteindelijk zat ik (weer) online babykleding te kopen.

 3. Fotoalbums maken van vakanties

  Zwangerschapsdementie, opgezwollen benen, vermoeidheid en een kort lontje: allemaal ingrediënten die het niet bevorderen om online even een vakantie album te maken. Zeker niet als je niet bekend bent met dat programma.

 4. Eten koken en invriezen

  Na de bevalling heb je in de eerste weken geen zin of tijd om te koken. Dus wist ik dat het handig was om van te voren al wat maaltijden te koken en in te vriezen. Ik had hier geen tijd voor, maar ik weet niet of ik het gedaan had als ik wel die tijd had. Wij hebben trouwens ook helemaal niet zo’n grote vriezer.

 5. de online drogist alles voor moeder en baby banner

  Lees ook: De meest genoemde goede voornemens van jonge ouders!

 6. Kledingkast, keukenkastjes en berging opruimen

  Het is een mooi voornemen om tijdens je verlof alles eens goed uit te spitten zodat je ruimte maakt voor nieuwe rommel. Maar de werkelijkheid is dat je daar tijdens je zwangerschapsverlof vaak echt geen zin of puf voor hebt. Lekker met die beentjes op de bank en Marie Kondo kijken. Dan weet je in ieder geval hoe je moet opruimen, dat is al een eerste stap. Het ‘doen’ komt later wel.

 7. Heel veel met je baby wandelen

  Ja dat ging dus totaal niet na een keizersnede. En ik denk dat veel vrouwen na een zware bevalling ook niet echt moeten denken aan lange wandelingen met de baby. Tegen de tijd dat ik kon gaan wandelen, was het zo mega heet dat de mussen van het dak vielen. Blijf ik liever bij de airco! De baby merkt er toch niks van.

 8. Snel weer gaan sporten

  Sporten… wanneer?! Bij mij heeft het een half jaar geduurd voordat ik weer aan de slag ging, want dat was het moment dat er een beetje een ritme in mijn leven kwam.

 9. Slapen wanneer je baby slaapt

  Slapen… wanneer? Dat is toch altijd hét advies? Nou ik heb dat alleen de eerste 2 weken gedaan, en dat kwam omdat ik in het ziekenhuis lag en alles dus voor me werd geregeld. Eenmaal thuis lukte dat gewoon niet meer. En daarnaast is slapen overdag niet mijn ding, ik word dan juist bloedchagrijnig wakker.

 10. slapen wanneer de baby slaapt

 11. Gezond gaan eten

  Gezond eten… wanneer?! Ik had echt geen tijd of puf om te koken. Als ik dan een keer tijd had om te koken, stond het later weer koud te worden omdat ik tussendoor moest voeden. De eerste maanden leefde we op stoommaaltijden. Overdag at ik overigens wel gewoon gezond zoals volkorenboterhammen, havermout en fruit.

 12. Het leuk hebben met zijn tweeën

  Leuk hebben met zijn tweeën… wanneer? Een tip van de kraamverzorgster, mijn moeder en verloskundige was dat we het ook nog leuk moesten hebben met zijn tweeën. ‘Prik een datum na ongeveer een maand of twee en ga dan samen lekker uiteten of iets anders’. Nou daar is het nooit van gekomen, ik vond de gedachten eraan al teveel gedoe.

  cheezzbaby banner

  Pas na een paar maanden zijn we samen uit eten geweest en eigenlijk miste ik de hele tijd mijn baby. Ken je die reclame van McDonald’s nog over dat stel dat uiteten zou gaan, maar uiteindelijk naar McDonald’s ging zodat ze sneller terug naar hun baby konden? Zo herkenbaar.

 13. Lees ook: Voornemens over moederschap die mij niet helemaal gelukt zijn!

 14. Iets lekkers serveren aan kraamvisite

  Ik had als voornemen in mijn zwangerschapsverlof dat ik mijn kraamvisite, tegen de tijd dat de baby er was, wel iets lekkers kon serveren. Ik was toch vrij! Tijd zat dus om lekkere taartjes of koekjes te bakken. Bakken…. Wanneer?! Echt geen tijd voor of zin in.

 15. Niet aan babyspam doen

  Ergerde je jezelf voorheen altijd aan al die babyfoto’s en nam je jezelf voor dat niet te doen?! Ja, dat lukt dus echt niet, want JOUW baby is ZO SCHATTIG, dat vraagt toch om heel veel foto’s? En die foto’s kan je toch niet voor jezelf houden?!

Had jij nog mooie voornemens voor jouw zwangerschapsverlof waar niets van terecht kwam?nutricia actie banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!