header luiers van pampers met 50% korting
Mamma

De meest genoemde goede voornemens van jonge ouders!

Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen en veel mensen hebben voornemens gemaakt om dingen te veranderen. Van stoppen met roken tot gezonder leven. Heb jij goede voornemens gemaakt voor het nieuwe jaar? Of sta je er niet echt bij stil en ga je lekker op dezelfde voet verder? Ik zocht voor je uit wat de meest voorgenomen goede voornemens van jonge ouders zijn!

prenatal extra korting banner

Wat zijn de meest genoemde goede voornemens van jonge ouders?

Als jonge ouder zal je er hoogstwaarschijnlijk mee te maken krijgen; korte nachten, lange dagen. De meeste energie gaat op naar je kind(eren) en je hebt weinig tijd voor elkaar. Je komt vaak niet toe aan alles wat je op een dag in je hoofd had. ’s Avonds zit je nog in alle haast een wasje op te vouwen en ook het eten was weer niet zo gezond als je je had voorgenomen.

Dit zijn ongeveer alle voornemens in een notendop, want bijna iedereen wil het anders gaan doen volgend jaar.

 1. Meer tijd voor…

  En dit is een samenvatting. Meer tijd voor het gezin, voor jezelf, voor je partner, voor de kinderen, voor je vriendinnen. Tijd is het grootste goed, en voor de meesten het grootse gebrek. Druk met werken, gezin, huishouden. En dan schiet al het andere er wel eens bij in.

  Veel goede voornemens hebben dan ook met tijd te maken, vaker een ‘date night’ met je partner, betere balans tussen werk en de kinderen, of meer tijd voor je sociale leven, je hobby’s, of gewoon een glas wijn met een vriendin.

 2. Meer seks

  En ook dit hangt vaak samen met tijd. Doordat de dagen hectisch en druk zijn plof je uitgeput je bed in en ben je blij dat je ligt. Voor veel jonge ouders (en nee, niet alleen moeders) een herkenbaar fenomeen.
  Zeker tijdens of na een zwangerschap kan seks er nog wel eens bij in schieten. Toch is dit wel een punt om in te investeren, seks hebben als ouders is nu eenmaal een belangrijk onderdeel van een gezonde relatie. En na gezellig samenzijn tussen de lakens slaap je vaak een stuk beter, mooi meegenomen toch?

 3. woning isolatie banner
 4. Die achtergebleven klusjes afmaken

  Of het nu gaat om verhuisdozen van een half jaar geleden (ja, ik), de tuin aanpakken of nu toch echt eens dat plafond witten. Veel goede voornemens van ouders hebben te maken met klusjes die blijven liggen. Klusjes die iedere keer weer weggeschoven worden omdat er andere, belangrijkere, dingen te doen zijn. Gaat het dit jaar wel lukken?

Lees ook: Voornemens over moederschap die mij niet gelukt zijn!

waarom jonge ouders andere voornemens hebben

Waarom verschillen de voornemens van jonge ouders van andere voornemens?

Weet je het nog? Hoe je oud en nieuw vierde voor je kinderen had? Ik wel, in een zwart glitterjurkje, met roodgelakte nagels. Met al mijn vrienden in ons vaste stamcafé. Waar we de hele avond champagne dronken, bitterballen aten en dobbelspelletjes doen.

kleertjes sale 70

Heel hard meezingen op “Raise that glass” van P!nk en om 12 uur naar buiten stuiven om een paar vuurpijlen de lucht in te knallen. Daarna door naar het grote feest om de volgende ochtend naar huis te zwalken. Vol grootse plannen voor het komende jaar; afstuderen, op kamers gaan, een jaar naar Australië.

En eerlijk is eerlijk, onze jaarwisselingen zien er de afgelopen jaren heel anders uit. Gezellig hoor, dat zeker. Met (grotendeels dezelfde) vrienden. Maar dan thuis, met de oudejaarsconference op de achtergrond, hapjes en drankjes en om 12 uur naar buiten voor het vuurwerk. Proostend op het nieuwe jaar, om anderhalf uur later in bed te stappen. Nadat de kamer is opgeruimd en de vaatwasser uit staat. Dat dan weer wel.

En die voornemens? Die zijn een stuk minder groots en meeslepend. Waarom de goede voornemens van jonge ouders vaak verschillen met die van “de rest van de wereld”?

Simpelweg omdat je prioriteiten ergens anders liggen. Namelijk niet meer bij jezelf, maar bij je gezin En daar is helemaal niets mis mee. Ik denk oprecht dat onze prioriteiten over 20 jaar weer heel anders zijn, als de kinderen hun eigen leven hebben, en de oudejaarsnachten vieren zoals wij dat deden. En je de focus weer wat meer op jezelf gaat leggen.

Wat absoluut niet wil zeggen dat je nu niet aan jezelf mag denken. Dus volg die meest genoemde goede voornemens voor jonge ouders op en ga lekker een avond weg met je partner. Ga eens niet meteen slapen als je samen in bed stapt, en drink eens gewoon op een doordeweekse avond een glas wijn (te veel) in je oude stamkroeg. Gewoon, omdat het kan!

Lees ook: Voornemens tijdens zwangerschapsverlof die niet zijn uitgekomen!cheezzbaby banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019