header banner hema
Mamma

Tips voor een datenight na de zwangerschap!

Een paar jaar geleden hadden we nog nooit van datenight gehoord, maar inmiddels is het een veel gebruikte term. Op zich is het een heel goed fenomeen. Om je relatie leuk te houden met een baby, is het belangrijk om tijd met elkaar door te brengen. En dan bedoel ik niet altijd als gezin, of met vrienden, maar gewoon als stel. Toch kan die eerste datenight na de zwangerschap best spannend zijn!

beste babyfoon bol.com

Eerste avond uit met je partner na de zwangerschap

Misschien heb je het er tijdens jouw zwangerschap al over. Die eerste avond uit zonder de baby. Eindelijk weer sushi eten, of een wijntje drinken. Maar toch kan zo’n eerste avond weg zonder je kindje best eng en spannend zijn.

Je zult toch de zorg van jullie baby aan iemand anders moeten kunnen toevertrouwen. Zorg daarom voor een goede, vertrouwde oppas. Dat kan natuurlijk je moeder zijn, of een goede vriendin, of je zus. Zorg ervoor dat jij er een goed gevoel bij hebt, en dat je je niet onnodig zorgen hoeft te maken.

Lees ook: Tips waar je op moet letten bij vinden van een goede betrouwbare oppas!

Kleertjes.com korting banner

6 Tips voor een datenight na de zwangerschap!

 1. De oppas dus!

  Ik zei het al, rustig weggaan betekent dat jij de baby met een gerust hart achter durft te laten. Waarschijnlijk heb je de eerste 10 pagina’s van het oppasboekje volgeschreven, staat alles wat de oppas eventueel nodig zou kunnen hebben binnen handbereik en maak je je veel te veel zorgen. Maar hè, als je gevoel maar goed is!
 2. Ga niet te ver weg

  Je wilt er vast niet eens aan denken om meteen een hele nacht weg te blijven en mocht je dat wel aandurven? Ga dan niet te ver weg. Je weet nooit in hoeverre je hormonen ineens opspelen en je toch weer terug wilt. Dan is het een beetje onprettig (op zijn zachtst gezegd, voor alle partijen) als je nog een paar uur in de auto moet zitten.

 3. Maak afspraken met de oppas

  Bijvoorbeeld dat ze je op vaste tijden even een berichtje stuurt tijdens jullie datenight. Zo hoef jij niet steeds je telefoon te checken.

 4. Stel je er niet veel van voor

  Echt, die onbekommerde uitjes komen wel weer (een soort van, ooit). Leg je er gewoon bij neer dat die eerste datenight na de zwangerschap best lastig is. En geef dat ook gewoon eerlijk toe aan je partner. Ga niet heel geforceerd niet over jullie kindje praten. Want de baby is nu toch het belangrijkst in jullie leven? Maar probeer het ook gewoon af en toe, een klein beetje, over andere dingen te hebben.

 5. Vertel je vriendinnen dat jullie op date zijn

  Zo gaan ze je niet de hele tijd appen of bellen, om even bij te kletsen. Je zult net zien dat dit ineens de nationale bijpraat avond zou zijn geweest.

 6. Ga niet tegen je zin!

  Voelt het toch echt nog te vroeg? Wees hier dan eerlijk over, jullie kunnen echt nog wel een weekje wachten met die ‘eerste’ date na de zwangerschap.

Lees ook: Toe aan wat tijd voor jezelf? Ga een weekend weg alleen!

Tips voor een datenight at home!

Geen zin om de deur uit te gaan? Of willen jullie een goedkopere manier om op date te gaan, zonder oppas te hoeven regelen? Ga dan voor een datenight at home! Zo hoeven jullie de deur niet uit en heb je toch tijd voor elkaar.

Klein nadeel kan wel zijn dat je date gestoord wordt door spokende kinderen. Maar als dat niet het geval is, zijn er genoeg manieren om thuis een leuke date te hebben.

 1. De thuisbioscoop

  Bijna iedereen heeft inmiddels wel Netflix, Videoland of Pathe-thuis. Kies samen een leuke film, zet lekkere hapjes op tafel en kruip gezellig onder een dekentje.

 2. Eet samen

  En dan samen met zijn tweeën, dus nadat de kinderen op bed liggen. Laat thuisbezorgd aanrukken, bestel bij een fijn restaurant of kook romantisch samen. Kaarsje aan, fles wijn erbij, prima.

 3. Ga spelletjes doen!

  Trek de spelletjes uit de kast en ga heerlijk ouderwets bordspelletjes spelen. Geen telefoon, wel een drankje/hapje en een kaarsje.

De eerste datenight na de zwangerschap, iets waar je al maanden naar uit kijkt. Neem er genoegen mee dat jullie de hele avond over de baby praten. Je misschien nog wel op het toilet moet kolven en je om de twee minuten je telefoon checkt. Loslaten is nu eenmaal best lastig.

Lees ook: Dit is de kleinste, beste en stilste borstkolf van dit moment!Bh keuzestress banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!