header banner hema
Mamma

Toe aan wat tijd voor jezelf? Ga een weekend weg. Alleen!

We weten allemaal dat we tijd moeten vrijmaken voor elkaar. Date-nights om de paar weken, samen uit eten en een filmpje kijken, om de relatie goed te houden. Maar hoeveel tijd maak jij vrij voor jezelf? Hoe is de relatie met jezelf. Weet je eigenlijk nog wel wie je bent behalve de mama van? Breng daar eens verandering in en ga een weekend alleen weg. Met jezelf!

luiers met korting banner

Mama’s staan nooit uit

Als moeder sta je de hele dag aan. Misschien wordt je expres een half uur eerder wakker dan de rest, zodat je even rustig kan douchen. Maar als je pech hebt gaan je ogen verschrikt open omdat er een kind naast je bed staat. Of aan je haar trekt, of heel hard “Mamaaa, ik moet poepen!” roept vanuit de badkamer.

Een blik op je wekker en je weet het, dit wordt een lange dag. Tegen de tijd dat je op je werk aan komt heb je er al een halve werkdag op zitten. Kinderen met een volle buik en nette haren afgezet op de plekken waar ze moeten zijn. De was zit in de wasmachine en het aanrecht is nog opgeruimd ook. Maar, je echte werkdag moet nog beginnen.
Na een werkdag op je werk gaat het riedeltje thuis gewoon weer verder. En als de kindjes dan eindelijk op bed liggen en het stil is in huis, heb je waarschijnlijk nog 100 dingen te doen. Die was moet nog opgevouwen, er moet nog een rekening worden betaald en wat zullen we nou morgen eens gaan eten?

Hoe vaak doe jij gewoon even helemaal niets? En dan echt niets, dus ook niet nadenken over dingen die nog moeten? Niet vaak denk ik. Als moeder ben je altijd bezig, je moet aan van alles denken (voor iedereen denken ook) en plannen.

disney+ banner

Zet jezelf eens uit, op advies van de dokter

Zelfs psychologen zijn het er over eens dat moeders zichzelf wat meer me-time moeten gunnen. En dan niet dat uurtje in bad, met gespitste oren of er niet een kind wakker wordt. Of dat avondje borrelen met vriendinnen. Maar gewoon, echt even tijd voor jezelf. Door tijd voor jezelf te nemen laad je op, ga je even los van je gezin en kom je herboren thuis. Met nieuwe energie.

Ik merk dat ik er al een tijdje aan toe ben, even niet “mama” zijn, maar ook niet de “Janneke” waarvan iedereen iets wil. Gewoon even ik, alleen met mezelf. Doen waar ik zin in heb, of juist gewoon helemaal niets doen, omdat ik daar zin in heb. Dus ga ik helemaal alleen een weekend weg. Vooral het niet sociaal hoeven doen, niet hoeven praten, niet hoeven luisteren lijkt me heerlijk. Geen rekening houden met wie dan ook, alleen met mezelf.

Lees ook: Fulltime baan en moeder zijn! Hoe doe je dat?

Hoe plan je een weekend alleen weg voor jezelf?

 1. Trek je als eerste even niets aan van wat anderen ervan vinden

  Vind je partner het raar? Leg hem dan uit waarom je dit wilt. Als je met een vriendin of je moeder weg zou gaan zou hij het niet gek vinden toch? Laat hem je dan dit ook gunnen. Misschien wil hij het zelf ook wel en gaan jullie om beurten.

 2. Plan een datum

  Doe het nu. Anders ga je het verder vooruit schuiven. Want je hebt geen tijd, of er komt iets tussen. Prik een datum en zet hem vast. Dan ga je. Echt!

 3. Bedenk wat je wilt

  Ben je toe aan rust, echt rust? Zoek dan een plekje in de natuur, of aan het strand. Boek een natuurhuisje bijvoorbeeld. Wil je wel alleen op pad, maar is alleen in de natuur je toch iets te alleen? Kies dan een leuke stad waar je nog nooit bent geweest. Of juist een stad waar je al zo vaak bent geweest en je je op je gemak voelt. Alleen weg gaan kan namelijk ook best spannend zijn.

 4. Voorpret

  Wil je het hele weekend al vol plannen? Kijken wat je kunt ondernemen en waar je gaat eten? Of ga je voor “go with the flow” en zie je wel wat er op je pad komt? Het is aan jou. Doe waar jij je goed bij voelt. Het is namelijk jouw weekend en dat van niemand anders.

 5. Leg je telefoon eens weg

  Zet het geluid bijvoorbeeld alleen aan voor als je partner belt (en zorg ervoor dat hij dat alleen doet als er ECHT iets aan de hand is. En niet om te vragen waar de pastasaus ligt). Maak foto’s met een ouderwetse camera en laat de Social Media achterwege. Neem gewoon even echt tijd voor jezelf. Ga gewoon eens zitten en kijk om je heen. Snuif de geuren op en geniet van al het moois.

 6. Eet waar je zin in hebt

  Sushi zonder gezeur, alles wat de kinderen vies vinden of gewoon een vette hap? Drink een glas wijn op het terras in je eentje. Hoe zielig je dat misschien vroeger ook vond staan, iemand alleen op een terras. Je zult merken hoe fijn het kan zijn om alleen te zijn.

Mijn weekend alleen weg staat inmiddels gepland. De datum dan, ik moet nog wel even bedenken waar ik naartoe wil. En dat is al een uitdaging moet ik eerlijk zeggen. Want waar wil ik naartoe als ik geen rekening hoef te houden met het feit dat er geen babybedjes zijn? Of een speeltuin voor peuters in de buurt? Wordt aan gewerkt, ik heb nog 4 weken voorpret te gaan. Ben jij wel eens alleen weg geweest? En vond je het fijn die tijd voor jezelf? Vertel het ons in een reactie.

Lees ook: Tips voor wat meer tijd voor jezelf!Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

Reageer

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!