“babydeals
Peuter

De leukste speeltuinen voor peuters!

We kunnen er weer op uit met de kinderen want alles is weer open. Zelf merk ik dat we druk bezig zijn met een inhaalslag. De dierentuin, het zwembad, de kinderboerderij en uiteraard naar de speeltuin! Maar welke speeltuinen voor peuters mag je echt niet missen? Ik heb de beste en leukste speeltuinen voor je verzameld, dit is onze top 10 voor een dagje uit met kleine kinderen!

10 Tips met de leukste speeltuinen voor peuters!

 1. De Flierefluiter in Raalte (Overijssel)

  Een geweldig dagje uit. Of je nu op zoek bent naar een binnenspeeltuin of buitenspeeltuin, een waterpark of een kinderboerderij? Bij de Flierefluiter vind je alles bij elkaar. Als volwassene betaal je €5,- en een voor een kind kost een ticket €9,50.

 2. Maisdoolhof Speelboerderij in Malden (Gelderland)

  Het echte boerenleven beleeft je peuter in deze speeltuin. Dwaal door het maisdoolhof, spring op de reusachtige airtrampolines en ga een stukje rijden op de skelter met paard.

  Ook is er een dierenweide en een uitkijktoren, er zijn pony’s en hele grote bouwblokken en je kunt er spelen in het stro. En dat alles voor maar €5,- per persoon! Leuke tip voor een dagje uit met een peuter!
 3. Linnaeushof in Heemstede (Noord-Holland)

  De bekendste en grootste (binnen)speeltuin van Europa! Ruim 350 speeltoestellen zijn hier te vinden. Meer hoef ik niet te vertellen denk ik. Een ticket kost €15,- per persoon.

 4. Megapret in Lievelde (Gelderland)

  Deze speeltuin is het leukste familiespeelpark van de Achterhoek. Er is een binnen- en buitenspeel gedeelte en kinderen van 0 tot 12 jaar kunnen zich hier naar hartenlust uitleven.

  Klaar met het spelen op de speeltoestellen? Dan is er ook nog een verkeerspark, tractorbaan, airtrampoline en shuttlebaan! Per kind betaal je €7,- en volwassenen betalen de helft.

 5. prenatal banner weekaanbiedingen
 6. Oud Valkeveen in Naarden (Noord-Holland)

  Een echt paradijs voor kinderen. Speeltoestellen, een strand en een theater. Kinderen vanaf twee jaar zijn binnen voor €14,50 en voor volwassenen geldt dezelfde entreeprijs.

 7. De leukste speeltuinen voor peuters en kleine kinderen! Leuke tips voor een dagje uit in eigen land!

  leuke buitenspeeltuinen voor kleine kinderen

 8. Paviljoen Appelbergen in Glimmen (Groningen)

  Hier eet je de lekkerste pannenkoeken en ondertussen vermaakt jouw peuter zich opperbest in de geweldige speeltuin.

 9. Plaswijckpark in Rotterdam (Zuid-Holland)

  Een geweldig park waar heel veel te doen is! Spelen met water in de Havenspeeltuin met spraypark, maar er is ook een verkeerspark. Altijd al willen waterfietsen in een zwanenboot? Dat doe je in de vijver.

  Als het slecht weer is kunnen de kinderen zich ook binnen heel goed vermaken. Behalve spelen kun je hier ook een heleboel dieren spotten, in Dierenwijck. Van herten tot alpaca’s en uilen, je vindt ze er allemaal.

  Toe aan nog meer avontuur? Vaar dan met een vlot over de rivier! De entree voor zowel kinderen als volwassenen is €14,75 per persoon. Kindjes tot 2 jaar zijn gratis.

 10. Speelland Beekse Bergen in Hilvarenbeek (Noord-Brabant)

  Bij dit leuke speelpark is ook een strand met allerlei leuke speeltoestellen! Het park is ingedeeld in peuterpret, familiepret, autopret en waterpret en er is heel veel te beleven voor klein en groot. Kinderen tot 3 jaar kunnen gratis mee naar binnen. Voor kinderen van 3 t/m 9 jaar bedraagt de entree €24 euro en voor iedereen ouder dan 10 kost een kaartje €27 per persoon.

 11. Kleertjes.com korting banner
 12. Speelpark Klein Zwitserland in Tegelen (Limburg)

  Speeltuin is een te simpele naam voor dit speelpark. Behalve de ouderwetse speeltoestellen vind je hier ook een avonturenbos, en een Adventure Golf Gold Rush baan. Dan heb je ook nog een buitenzwembad en de avontuurlijke kleigroeve en speciaal voor de kleintjes is er kleuterland! Iedereen vanaf 2 jaar betaalt €6,50 entree.

 13. Sybrandys’s in Oudemirdum (Friesland)

  Hier ben ik vroeger al eens met mijn ouders geweest, toen ik een jaar of zes was. Deze speeltuin bestaat dan ook al meer dan 50 jaar! Een ticket kost €9,90 voor iedereen die ouder is dan 3 jaar. In dit park vind je nog de geweldige nostalgische klimrekken. Maar ook gave nieuwe attracties, je kunt er zelfs over de kop!

Lees ook: Onze tips voor goedkope uitstapjes met kleine kinderen!

Er zijn genoeg geweldige en leuke speeltuinen voor peuters. Al is speeltuin in dit geval eigenlijk een beetje ondergeschikt, dit zijn in de meeste gevallen complete speelparken. Waar niet alleen je peuter, maar ook jij je ogen uit kijkt.

Nog meer tips nodig? Leuke activiteiten om te doen met een peuter in het bos!luierkorting op pampers banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!