“waterwipes
Zwangerschap

Trouwen als je zwanger bent: dit zijn de beste tips!

Ben je verloofd én zwanger? Dat is natuurlijk prachtig nieuws. Maar er komt nog best wat bij kijken als je gaat trouwen als je zwanger bent. Zoals bijvoorbeeld een andere jurk dan wat je misschien altijd in gedachten had, geen alcohol en misschien ben je iets eerder moe. Aan de andere kant is het natuurlijk prachtig om zwanger te zijn als je gaat trouwen. Waar je allemaal aan moet denken? Ik heb wat handige tips voor je verzameld!

startersbox zwitsal banner

Tips voor als je gaat trouwen als je zwanger bent!

 1. Trouwen tussen de derde en zevende maand van de zwangerschap

  Probeer een trouwdatum te kiezen tussen de derde en zevende maand van je zwangerschap. Je hebt in die periode de minste kans op complicaties. En de meeste zwangere vrouwen hebben in die maanden veel energie. In ieder geval meer dan in de eerste en laatste maanden van de zwamgerschap.

 2. Trouwjurk kiezen die goed bij jouw figuur past

  Als je zwanger bent, krijg je natuurlijk een buik(je). Het kan dus zo zijn dat je op zoek moet gaan naar een speciale jurk die goed bij jouw figuur past. De buik gaat natuurlijk groeien, iets om rekening mee te houden!

  Tegenwoordig zijn er genoeg bruidsmodezaken die jurken hebben voor zwangere bruiden. Hier kan je dus zeker langs gaan, want zij hebben ongetwijfeld een geschikte jurk voor jou. Bij zwangere bruiden wordt er meestal gekozen voor een jurk met een soepele, wijdvallende stof.

 3. davitamon mamavitaal banner

  Lees ook: Ga je trouwen met een baby? Lees onze tips!

 4. Geschikte trouwlocatie kiezen

  Ook bij het kiezen van de trouwlocatie is het verstandig om rekening te houden met jouw zwangerschap. Het is belangrijk dat jij je comfortabel voelt op je trouwlocatie en dat je niet steeds trappen hoeft te lopen.

  Kijk of de trouwlocatie die je voor ogen hebt, geschikt is om een lange dag door te brengen. Dit is belangrijk want zo voel jij je als zwangere bruid waarschijnlijk een stuk meer op je gemak. Als je op zoek bent naar mooie trouwlocaties, kijk dan zeker eens bij Weddingspaces.

  Zij hebben een groot aanbod aan trouwlocaties en voor ieder wat wils. Let wel op bij het kiezen van een trouwlocatie dat het goed bereikbaar is voor jouw gasten. Denk bijvoorbeeld aan trouwlocaties in populaire steden als Amsterdam, Rotterdam, Groningen of Utrecht.
 5. Houd rekening met voeding

  Je weet natuurlijk al lang dat je als zwangere vrouw niet zomaar alles kunt eten en drinken op je bruiloft. Je kunt bijvoorbeeld een menu kiezen dat geschikt is voor zwangere vrouwen en misschien zijn er ook wel vriendinnen van je zwanger.

  Uiteraard kan je er ook voor zorgen dat er een ander menu beschikbaar is voor de andere gasten. Op deze manier zorg je ervoor dat iedereen lekker kan eten tijdens jullie grote dag.

 6. Alcohol

  Normaal gesproken hoort bij een bruiloft natuurlijk champagne. Maar ook alcohol drinken is niet verstandig als je zwanger bent. Bekijk of er een mogelijkheid is om alcoholvrije champagne te drinken. Als dit niet kan, kies dan wat anders lekkers uit waar geen alcohol in zit. Misschien is er een leuke barman die mocktails kan shaken? Dit zijn alcoholvrije cocktails. Ziet er feestelijk uit en het smaakt heerlijk!

Als je gaat trouwen tijdens jouw zwangerschap zijn er dus best wel dingen om aan te denken. Van het kiezen van een geschikte trouwjurk tot het zoeken naar passende trouwlocaties in Groningen, Amsterdam of een andere plaats: het organiseren van een bruiloft als je zwanger bent is een flinke klus. Maar dat is het waard, want de dag van de bruiloft wordt vast onvergetelijk!

Lees ook: Tips als je naar een bruiloft gaat met een baby!Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019