“waterwipes
Zwangerschap

Gewrichtspijn tijdens de zwangerschap? Zo kom je er van af!

Een van de kwaaltjes waar je tijdens te zwangerschap last van kunt krijgen is gewrichtspijn. Heel vervelend, en je wilt er het liefst zo snel mogelijk vanaf. Maar hoe komt het nou dat je door een zwangerschap pijn in bijvoorbeeld je vingers kunt krijgen? Zijn er manieren om het tegen te gaan en nog belangrijker: hoe kom je er af? Wist jij bijvoorbeeld dat je met curcuma gewrichten een handje kan helpen? Lees verder voor meer tips tegen gewrichtspijn tijdens en na de zwangerschap.

startersbox zwitsal banner

Hoe ontstaat gewrichtspijn tijdens de zwangerschap?

Behalve gewichtstoename, waardoor er simpelweg meer druk komt op verschillende gewrichten zijn er nog meer oorzaken. Een van de andere oorzaken van gewrichtspijn tijdens de zwangerschap is de veranderende hormoonhuishouding. De hormonen gieren door je lijf, een van die hormonen heet ‘relaxine‘. Hierdoor worden je spieren en het bindweefsel zachter. Het weefsel van je zenuwen wordt extra gevoelig en kan opzwellen, zeker als je ook nog eens extra vocht vasthoudt.
Gewrichten worden ‘lakser’ door het hormoon relaxine. Dit is een noodzakelijk goed, om ervoor te zorgen dat je baby door het relatief nauwe bekkenkanaal past bij de geboorte. Maar dit kan dus ook zorgen voor pijn aan andere gewrichten. Veelgehoorde klachten zijn pijn in het bekkengewricht, pijn in de rug of knieën en pijn in de vingers (het Carpaletunnelsyndroom).

prenatal extra korting banner

Pijnlijke gewrichten na de zwangerschap

Gewrichtspijn tijdens de zwangerschap kan erg vervelend zijn. Maar ook na de geboorte kunnen de gewrichten nog pijnlijk blijven. Het duurt nu eenmaal maanden voor de hormonen weer op hun normale level zijn.

Negen maanden zwanger, negen maanden ontzwangeren, wordt vaak gezegd. Dit geldt voor je hormoonhuishouding, maar in iets mindere mate ook voor je gewrichten. Zeker in combinatie met jouw extra gewicht tijdens de zwangerschap, en de onnatuurlijke houdingen die je aanneemt met het voeden, tillen en aankleden van je kindje. Het kan zo’n 6 maanden duren voor de klachten verminderen.
Vaak zijn jonge moeders zo druk met hun baby dat ze de klachten voor lief nemen, en er (te) lang mee rond blijven lopen. Dit is helemaal niet nodig!
gewrichtspijn zwanger

Hoe kom je van gewrichtspijn af?

Er zijn gelukkig goede oplossingen om gewrichtspijn tijdens en na de zwangerschap tegen te gaan. Zoals de producten van Wellvita, zij maken alles uitsluitend op basis van natuurlijke producten.

Er zijn veel natuurlijk actieve stoffen die kunnen helpen de soepelheid van je gewrichten te bewaren. Wellvita biedt hier een uitkomst in. Neem bijvoorbeeld Antorform. Een tablet hiervan per dag kan je helpen om van je gewrichtspijn af te komen. Artroform bevat alleen maar natuurlijke plantenextracten, zoals bijvoorbeeld kurkuma, gember, vitaminen en mineralen. Deze natuurlijke hulpmiddelen kunnen je gewrichten een helpende hand geven. Ook bevat dit middel vitamine C, vitamine D en de mineralen collageen en mangaan. Dit zorgt onder andere voor normaal functionerend kraakbeen, een goede vorming van het bindweefsel in kraakbeen en botten en het behoud van een normale spierfunctie. Dit draagt allemaal bij aan het tegengaan en verminderen van gewrichtspijn.

Het is dus belangrijk om niet alleen tijdens, maar ook na de zwangerschap goed voor jezelf te blijven zorgen. En niet alleen voor jezelf, ook voor je gewrichten. Dus heb jij last van gewrichtspijn en wil je er nu iets aan doen? Dan weet je nu hoe dat kan, maar overleg wel altijd even met je verloskundige of huisarts. Doe er je voordeel mee en zorg dat jij geen last krijgt van gewrichtspijn tijdens de zwangerschap.Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019