banner cheezzbaby 728x200
Vitamines en mineralen

Gember tijdens de zwangerschap! Mag dat?

Gember is met recht een natuurlijke superfood. Je kunt het gewoon op de groente- en fruitafdeling van de supermarkt kopen. Maar weet jij waar gember allemaal goed voor is? En mag je gember tijdens de zwangerschap gebruiken?

hema rompers

Wat is gember?

Een van de gezondste knollen ter wereld. Het is een wortelstok van de Zingiber officinale, een tropische plantenfamilie. Tot deze familie hoort ook geelwortel (kurkuma).

Gember zou helpen tegen menstruatiepijn, diabetes, reuma en zou andere positieve invloed op de gezondheid hebben. Er is voldoende onderzoek naar gedaan dat gember ontstekingsremmende, anti bacteriële en pijnstillende werking heeft. Lees dit artikel van de Ortho Health Foundation.

Je kunt gember op verschillende manieren binnenkrijgen. Koop een vers stuk gember en verwerk dit in gerechten of gebruik het in de thee. Maar er is ook gemberpoeder, gemberolie en gembercapsules verkrijgbaar. Zoals deze van arkopharma welke je volgens de fabrikant veilig kunt gebruiken tijdens de zwangerschap, mits je de ADH niet overschrijdt.
arkopharma gemberpillen zwangerschap

Mag je gember tijdens de zwangerschap?

Ja, gember kan je veilig gebruiken tijdens de zwangerschap. Het kan zelfs helpen tegen zwangerschapsmisselijkheid en overgeven. Hoeveel gember je per dag mag innemen daar is geen eenduidig antwoord op te vinden. Volgens thuisarts is het beter om niet meer dan 1 gram per dag in te nemen of maximaal 3 koppen gember thee te drinken.

davitamon mamavitaal banner

Hoe kan je gember tijdens zwangerschap het beste innemen?

Je kunt bijvoorbeeld een gembershotje nemen, gember capsules slikken, maar ook gember gebruiken in gerechten of gemberthee. Gemberthee bevat geen cafeïne (of theïne) en mag je dus drinken als je zwanger bent. Lees hier meer over welke thee je mag drinken als je zwanger bent.

Waarom is gember goed voor je?

Gember werkt als een antioxidant, het verbetert de insulinegevoeligheid, het cholesterolgehalte en de bloeddruk. Maar het werkt ook pijnstillend, zoals bij krampen, pijn in de onderrug en gewrichtspijn. Bij sommige mensen kan gember slaperigheid en diarree veroorzaken, maar dit is niet schadelijk voor de baby.Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!