sale kleertjes header
Vitamines en mineralen

Mag je kurkuma tijdens de zwangerschap gebruiken?

Er zijn heel veel superfoods op de markt die kunnen bijdragen aan je gezondheid. Maar mag je alles zomaar nemen als je zwanger bent? Hoe zit dat met kurkuma tijdens de zwangerschap?

beste babyfoon bol.com

Wat is kurkuma?

Kurkuma (je spreekt het uit als koer-koe-ma) is een superfood. Deze Indiase geelwortel gebruikt men veel in de buitenlandse keuken als specerij, maar het heeft ook een positief effect op jouw gezondheid. De werkzame stof in kurkuma is Curcumine. Er is veel onderzoek gedaan naar kurkuma en op deze website vind je een overzicht van de klinische testen.
Mag je kurkuma tijdens de zwangerschap?

Ondanks alle positieve eigenschappen voor je gezondheid wordt het niet aangeraden om kurkuma te gebruiken als je zwanger bent! Een teveel kan namelijk samentrekkingen van je baarmoeder veroorzaken en dat wil je niet (tenzij je bijna uitgerekend bent misschien). Ook verdunt kurkuma je bloed en kan het hierdoor bloedingen veroorzaken. Lees hier meer over verboden kruiden tijdens de zwangerschap.

prenatal extra korting banner

Waarom is kurkuma goed voor je?

Kurkuma werkt als een antioxidant en heeft een ontstekingsremmend effect. Maar het remt ook de groei van kankercellen, bacteriën en schimmels. Dat de werkzame stof Curcumine wordt gezien als erg gezond blijkt wel, op de Nationale Gezondheidsbeurs van 2019 werd kurkuma namelijk uitgeroepen tot voedingssupplement van het jaar, Waarom is vitamine D tijdens de zwangerschap belangrijk?vitamine D werd tweede.

Gebruik van kurkuma kan Alzheimer of Parkinsons verminderen of vertragen. Het draagt bij aan soepele gewrichten, verlaagt het cholesterolgehalte, helpt bij vetverbranding, werkt als antidepressiva en is ook nog eens bloeddrukverlagend. Ben je niet zwanger? Kijk dan eens op deze website als je het beste kurkuma supplement wil gebruiken wat wel goed wordt opgenomen door je lichaam.Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019