sale kleertjes header
Nieuws

De nachtnanny van Nanny at Night!

Onze jongste dochter is inmiddels bijna drie jaar en voorzichtig durf ik te zeggen dat het slapen beter gaat. Het heeft even geduurd en het is mega vermoeiend om zo lang iedere nacht (meerdere keren) wakker te worden. ‘Gelukkig’ ben ik niet de enige en er is iets aan te doen! Heb je wel eens van de nachtnanny gehoord?

hema rompers

Wat is een nachtnanny?

Heel simpel, een nachtnanny doet wat een nanny overdag ook doet: zorgen voor je kind. Jouw baby wordt getroost, gevoed en verzorgd terwijl jij ligt te slapen (of op stap gaat of gaat werken). Om gebruik te kunnen maken van een nachtnanny heb je wel een slaapplek nodig (mag ook de bank of een luchtbed zijn).

De nachten duren van 22:00 tot 07:00 uur. Eerder of later beginnen kan, maar een nacht duurt minimaal 9 uur. Denk je eens in, 9 uur lang slapen! Via bemiddelingsbureau Nanny at Night kan je een nanny voor de nachtelijke uurtjes inhuren.

Waar voldoen de nachtnanny’s aan?

Alle nachtnanny’s die werken voor Nanny at Night moeten aan strenge eisen voldoen. Zo hebben ze allemaal een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag), een bepaalde ervaring of specialisatie.

Je kunt zelf kiezen welk ‘type’ nanny je in huis wilt halen.

 1. Nanny: Iemand van 21 jaar of ouder, met baby EHBO en verzorging en 2 aantoonbare referenties.
 2. Senior Nanny: Iemand van 23 jaar of ouder met baby EHBO en verzorging, 4 aantoonbare referenties en minimaal 4 maanden werkervaring.

  De senior nanny’s zijn allemaal student geneeskunde, verpleegkunde, verloskunde, pedagogiek, kraamverzorgster of medewerker kinderdagverblijf.

 3. Pro Nanny: Iemand van 24 jaar of ouder met baby EHBO en 6 aantoonbare referenties. Pro nanny’s zitten in het laatste jaar van hun studie of hebben een diploma in verloskunde, geneeskunde of verpleegkunde.Wat kost een nachtnanny?

Als je via Nanny at Night een nanny wilt inhuren betaal je eenmalige registratiekosten van €50,-. Een nanny kost tussen de 17 en 25 euro per uur, afhankelijk of je een ‘gewone’ nanny, Pro nanny of Senior nanny kiest. Een deel van dit bedrag gaat als bemiddelingskosten naar Nanny at Night, maar minimaal €12 per uur gaat naar de nanny.
Je kunt losse nachten inkopen, kiezen voor een proefpakket voor 3 nachten of een strippenkaart kopen voor 10 of 20 nachten doorslapen.

verzwaringsdeken banner

Wat is Nanny at Night?

Joanne heeft in 2016 Nanny at Night opgericht en doet dit inmiddels samen met mede-eigenaresse Chantal. Als je in de omgeving van Amsterdam, Den Haag, Haarlem, Rotterdam en Utrecht woont, kan je bij deze dames een nanny inhuren.

Andere services van Nanny at Night

Behalve voor een Nacht nanny kan je ook kiezen voor andere manier van hulp of oppas.

 1. Avond nanny

  Als je een avond weg wilt, op stap, lekker uit eten of naar een feestje, dan kan je kiezen voor deze service. Zo kan jij met een gerust hart de deur uit.

 2. Kraam nanny

  Vind jij dat de kraamverzorgster veel te snel de deur uit was en kan je nog we wat ondersteuning gebruiken? Tot je kind 2 maanden oud is, kan je de kraam nanny inhuren.

 3. Weekend Nanny

  Willen jij en je partner wel weer eens een weekendje weg zonder kinderen? Dan neemt de weekend nanny het hele weekend van je over.

 4. Business Nanny

  Moet jij voor je werk op zakenreis en wil je de baby niet missen? Neem dan jouw baby en een nanny mee op zakenreis. Zo kan jij doen wat je moet doen en zorgt de nanny voor de baby.

 5. Travel Nanny

  Willen jullie op vakantie maar ook tijd voor jezelf hebben? Neem dan de nanny mee op vakantie. Zij kan de zorg voor de kinderen uit handen nemen, zodat je ook echt uitgerust terugkomt van vakantie.

Zou jij de zorg van je kinderen uit handen kunnen en durven geven aan een nachtnanny? Ik denk dat ik niet eens zou kunnen slapen als er iemand anders voor mijn kind zou moeten zorgen. Zeker niet als het zo dichtbij zou zijn. Maar er zijn best veel ouders die gebruik maken van deze service. Wat denk jij er van?startersbox zwitsal banner
vadersschapsverlof 2019