sale kleertjes header
Zwangerschap

Grappige (of bizarre) vragen die gesteld worden als je zwanger bent!

Ach, soms flappen mensen er een vraag uit die totaal nergens op slaat, te persoonlijk is, te brutaal of zo bizar dat je alleen maar verbaasd met je ogen kunt knipperen. Er zijn heel wat dingen die niet tegen een zwangere vrouw moet zeggen, maar er zijn ook grappige en bizarre vragen die gesteld worden als je zwanger bent die je misschien niet zou willen horen. Welke herken jij?

startersbox zwitsal banner

12 Grappige of bizarre vragen die gesteld worden als je zwanger bent

Of mensen willen zich heel graag met je bemoeien, of ze vinden jouw zwangerschap een tikkeltje té interessant of ze proberen op een vreemde manier een praatje te maken. Wat de reden ook is er zijn een hoop bizarre vragen die gesteld worden als je zwanger bent. Bereid je dus maar voor zodat je altijd een passend antwoord hebt. Je kunt trouwens ook gewoon altijd antwoorden met: ‘dat houd ik (liever) voor mezelf’. Geloof me: dit antwoord past altijd!

 1. Mag ik aan je buik zitten?

  Ben je eindelijk van die grijpgrage handjes van je familie af, staat een wildvreemde in de supermarkt alweer iets te dichtbij. En nog voordat je kunt antwoorden zit de hand al op je buik.

  Mega irritant, maar wel één van die vragen die gesteld worden als je zwanger bent waar je bijna niet onderuit komt. Nu kan je dus de ‘dat houd ik liever voor mezelf’ gebruiken. Vriendelijk maar toch duidelijk! Een simpele ‘nee’ volstaat natuurlijk ook, net zoals ‘ben je gek ofzo’ of ‘nee, ik zit toch ook niet aan jouw buik’.
 2. Was het gepland?

  Dit is zo’n bizarre vraag! ‘Was het gepland?’ Daar gaat het toch niet om, gepland of niet, het resultaat is hetzelfde. En als het niet gepland was, dan breng je de zwangere vrouw meteen in een lastige positie. Als ze erover wilt praten dan hoor je het wel.

 3. Weet je zeker dat het er maar 1 is?

  ‘Weet je zeker dat het er maar 1 is?’ Zo’n stomme vraag die altijd gevolgd wordt door een ongemakkelijke lach. Met andere woorden: ‘Jeetje wat een enorme buik heb je’.

  De volgende keer als deze persoon ook maar een gram is aangekomen, mag je van mij zeggen: ‘Jeetje, weet je zeker dat je maar 1 gram bent aangekomen?’ Natuurlijk kan je antwoorden met ‘ja dat weet ik zeker.’ Maar ik vind dat de ‘dat houd ik liever voor mezelf’ ook past. Een rare reactie op een stomme vraag.

 4. weet je zeker dat het er maar 1 is

 5. Hoe voelt je onderkantje?

  Van mij mag het woord ‘onderkantje’ sowieso afgeschaft worden. We zijn volwassen mensen en kunnen best wel het woordje ‘vagina’ horen zonder het schaamrood op de wangen te krijgen.

  Maar goed deze en vragen zoals ‘hoe voelen je tepels’ en ‘hoe ziet je afscheiding eruit’ zijn allemaal vragen die gesteld gaan worden als je zwanger bent door de verloskundige. Voor jou misschien een beetje wennen, voor de verloskundige heel normaal. Al vind ik nog steeds dat je dit prima voor jezelf mag houden.

 6. Welke cup heb je nu?

  Oké, ik moet eerlijk zeggen dat ik op een gegeven moment echt uiers had, maar dan zit ik nog niet te wachten op mensen die na 5 minuten staren eindelijk deze vraag eruit krijgen. Zo fijn is dat namelijk niet, cupje F, en wat heeft die persoon eigenlijk aan die informatie? Gaat die een nieuwe beha voor me kopen dan? Want dan mag je de vraag natuurlijk wel stellen 😉 .

 7. vragen als je zwanger bent hoeveel ben je aangekomen

 8. Hoeveel ben je nu aangekomen?

  Uhhh, dat houd ik liever voor mezelf! Ik vind dit echt één van de meest bizarre vragen die gesteld worden als je zwanger bent. Dat gaat je toch niks aan! En het stomme is dat deze vraag het meest wordt gesteld aan zwangere vrouwen die behoorlijk zijn aangekomen en daar dus niet over willen praten.

  Zwangere vrouwen met een mooi klein buikje en slanke lijnen zullen deze vraag een stuk minder horen. Maar die krijgen dan misschien de vraag: ‘eet je niet te weinig?’ of ‘groeit je baby wel genoeg?’ Ook niet leuk.

 9. Lees ook: De meest bizarre uitspraken tijdens de bevalling en zwangerschap!

  prenatal extra korting banner
 10. Je gaat toch wel borstvoeding geven?

  Ook in de categorie: gaat je niks aan, zeker niet als de vraag op deze manier wordt gesteld. Dan heb ik meteen al de neiging om ‘nee’ te zeggen, gewoon om te pesten (al heb ik daar waarschijnlijk alleen maar mezelf mee).

 11. Hebben jullie nog seks, en hoe dan?

  Serieus, deze vraag kan echt niet en toch wordt die gesteld aan vrouwen die twee maanden geleden voor het laatst hun voeten hebben gezien. Of je dan geen seks kunt hebben als je zwanger bent, tssss. Ik bedoel: er zijn heel veel standjes hoor! Het is meer de vraag of de zin er nog wel is.

 12. Ben je nou nog steeds zwanger?!

  Stel deze vraag nooit! Want mocht dat wel het geval zijn, geloof me: de zwangere dame in kwestie is er zelf waarschijnlijk ook wel klaar mee. Maar mocht het NIET zo zijn, dan heb je dus een net bevallen vrouw beledigd. In dat geval zou ik gewoon het winnende antwoord ‘dat houd ik liever voor mezelf’ geven.

 13. ben je nou nog steeds zwanger

 14. Weet je wel hoe zwaar je het straks gaat krijgen? Wat je allemaal wel niet te wachten staat?

  Uhm, dat houd ik liever voor mezelf? Of ja… Wat moet je hier op antwoorden? Wat een *** vraag! Echt zo’n vraag die gesteld wordt door een verzuurde tante of een overspannen moeder van 4 kinderen. Niet naar luisteren hoor en gewoon negeren. Jouw leven met baby wordt geweldig.

 15. banner autogordel zwangere vrouwen
 16. Hoe gaan jullie dat allemaal betalen?

  Gewoon via iDeal, met de pin, automatische incasso of met de creditcard. Misschien soms achteraf betalen, ligt een beetje aan de betaalmogelijkheden. Toch? Of wat bedoelen mensen met deze vraag?

 17. Weet je wat het gaat worden?

  De laatste vraag in het rijtje grappige of bizarre vragen die gesteld worden als je zwanger bent: weet je wat het gaat worden? En als je het geslacht al weet en zegt, kan je nog de opmerking krijgen: ‘oh een jongen, daar vind ik jou helemaal geen type voor’.

  Lekker dan. Ik zou gewoon antwoorden (als je iets anders wilt zeggen dan ‘dat houd ik liever voor mezelf’): ‘ik hoop heel erg op een puppy of een kitten, maar ik geloof dat het wel een mens is’.

  1. Ken jij nog grappige of bizarre vragen die gesteld worden als je zwanger bent?   Actuele aanbiedingen bij onze partners:
   folder prenatal
   folder hema
   folder deonlinedrogist
   folder kleertjes
   folder mamalicious

   Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!