sale kleertjes header
Vaderschap

8 Bevalling tips voor aanstaande vaders!

Jouw partner zal het meeste werk moeten verrichten, maar dat betekent niet dat vaders geen belangrijke rol hebben tijdens de bevalling! Natuurlijk bestaat die uit voortdurend steun geven aan je vrouw, maar er zijn nog andere belangrijke zaken die je even moet regelen voor de bevalling! Dus vader: bereid jezelf voor met deze handige bevalling tips voor aanstaande vaders!

monuta banner

8 Bevalling tips voor aanstaande vaders!

Denk niet dat de bevalling alleen maar om de moeder draait. Want ook de vader heeft een cruciale rol die bestaat uit je partner ondersteunen in alle facetten van het woord en daarnaast zorgen dat de dingen geregeld zijn. Hoe beter je jezelf voorbereidt, hoe soepeler de bevalling zal zijn. Echt waar!

Voordat jouw vrouw met de benen wijd moet, kan je als partner al het één en ander klaar hebben. Begin hier mee rond de 36ste week van de zwangerschap!
 1. Vluchtkoffer klaarzetten voor jou en je vrouw

  Niet alleen je vrouw heeft een vluchtkoffer nodig, jij ook voor het geval je moet overnachten in het ziekenhuis. De volgende spullen kan je erin doen: schone boxershort, schoon shirt, deo en een tandenborstel.

 2. kleertjes sale 70
 3. Route naar het ziekenhuis

  Zorg ervoor dat je de route naar het ziekenhuis op je duimpje kent en doe alvast wat proefritjes op verschillende tijden (bijvoorbeeld rond de spits en ’s avonds). Hoe lang doe je erover? Is een andere route misschien sneller als het druk is?

 4. Telefoonnummer verloskundige

  Zorg dat je het telefoonnummer van de verloskundige of het ziekenhuis in je telefoon hebt staan en ergens in huis hebt hangen.

 5. philips banner avent babyfoon

 6. Rust goed uit

  Vanaf het moment dat je vrouw gaat bevallen kan je vaarwel zeggen tegen een goede nachtrust. Laat de weken voor de bevalling de wilde nachten even voor wat het is en zorg dat je goed uitgerust bent.

  Je vrouw zal waarschijnlijk gesloopt zijn en dan is het fijn dat ze een vent heeft die ‘on top of his game’ is.

 7. Autostoel in de auto

  Zorg ervoor dat het autostoeltje in de auto staat en oefen ook even met het erin zetten. Zo ben je tegen de tijd dat de baby komt een pro als het gaat om hoe moet je autostoeltjes in en uitladen?

 8. Volle tank en ruimte in de auto

  Je wilt natuurlijk niet met een schreeuwende vrouw naast je zonder benzine staan op het moment suprême. Zorg daarom voor een gevulde tank en een opgeruimde auto zodat je vrouw en later het kind de ruimte hebben.

 9. oefenen met autostoeltje in auto

 10. Lees het geboorteplan

  Mocht je vrouw een geboorteplan hebben gemaakt (zeker een aanrader) zorg dan dat je deze hebt gelezen en uit je hoofd kent. In het plan zet je vrouw wat zij graag wil tijdens de bevalling. Deze bevalling tip voor de aanstaande vader zorgt ervoor dat je haar goed kan bijstaan en opkomen voor haar belangen en wensen.

 11. Kleingeld en snacks!

  Je bent de held van je vrouw als je haar tijdens of na de bevalling kunt verwennen met haar lievelingskoekjes, snoepjes en drankjes. Zorg er daarom voor dat je ook deze ‘goodiebag’ hebt klaarstaan zodat je het alleen maar hoeft mee te nemen.

  Andere dingen die je erin kunt doen: warme sokken, dekentje, washandje. Of andere spullen waarvan ij denkt dat ze dit nodig gaat hebben. Vergeet ook niet ervoor te zorgen dat je rond de 10 euro aan kleingeld in je portemonnee hebt zitten zodat je altijd wat kunt halen in het ziekenhuis.

Welke bevalling tips voor aanstaande vaders mogen zeker niet ontbreken aan dit lijstje?lAlles voor je baby banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019