sale kleertjes header
Mamma

Ga je trouwen met een baby? Lees onze tips!

Misschien fantaseer je er al heel lang over, een grote sprookjesbruiloft. Je kunt natuurlijk trouwen als je zwanger bent, om ervoor te zorgen dat alles geregeld is voor je kindje geboren wordt. Maar veel stellen kiezen ervoor om te wachten tot de kinderen groter zijn. Duurt dit je te lang? Dan kun je natuurlijk ook trouwen met een baby erbij. Maar er zijn wel wat puntjes om rekening mee te houden. Hier lees je alle tips!

prenatal extra korting banner

Acht tips als je gaat trouwen met een baby!

 1. Trouw locatie met ruimte voor je kindje

  Ga je de locatie bekijken? Vraag dan ook of er ergens ruimte is voor een campingbedje. Het liefst op een rustig plekje. Zo kan je kindje rustig zijn dutjes doen zonder dat zijn hele ritme in de war is.

 2. Babyfoon

  Vergeet de babyfoon niet! Als je kindje ligt te slapen kan je hem toch in de gaten houden of alles goed gaat. Zeker een goede babyfoon met camera is op zulke momenten extra fijn. Zorg ervoor dat je goed bereik hebt, vooral als je baby binnen slaapt en je buiten jouw trouwfeest viert.
 3. Oppas

  Het is heel fijn om je baby bij je te hebben op een van de mooiste dagen van je leven. Maar het is ook fijn om zelf van de trouwdag en het feest te kunnen geniet. Bovendien heeft een baby er niets aan om overal bij te zijn. Je kindje zal moe worden en overstuur raken.

  Daarom is het verstandig om ervoor te zorgen dat er een goede oppas voor je baby is. Misschien iemand die eerder naar huis gaat en je baby dan mee kan nemen. Of iemand die op de locatie voor je kindje kan zorgen. Zorg ervoor dat die oppas iemand is waar jij je goed bij voelt, iemand die goed voor je baby zorgt. Zo kan jij optimaal van je eigen bruiloft genieten en weet je dat je baby in goede handen is op je trouwdag.

 4. libido banner
 5. Logeeradres

  Je kunt ervoor kiezen om je baby te laten slapen tot jullie naar huis gaan. Maar wat misschien veel fijner is, is om je kindje te laten logeren bij bijvoorbeeld opa en oma, of goede vrienden of een fijne oppas. Zo kunnen jullie tot in de laatste uurtjes feesten en een borrel drinken zonder dat je ’s nachts nog voor je kindje moet zorgen. En uitslapen na je huwelijksnacht is ook niet vervelend toch?

 6. Entertainment

  Voor een baby is zo’n ‘volwassen’ feestje natuurlijk weinig aan. Uiteraard is er aan aandacht geen gebrek, waarschijnlijk willen alle gasten je kleintje wel even vasthouden. Maar zorg ook voor wat baby entertainment en dan doel ik niet op een circus act of een clown.

  Zorg dat je wat speelgoed bij je hebt, of een speelkleed. Er bestaan ook campingbedjes in de vorm van een box, zo kan je kindje even lekker rustig spelen op een veilige plek. Komen er nog meer kleine kinderen? Misschien kan je ergens een kinderhoek regelen, of heeft de locatie zoiets beschikbaar. Voor de grotere kinderen een tafel met knutselspullen bijvoorbeeld.

 7. trouwen met een baby tips voor trouwdag

 8. Eten

  Vergeet niet om eten voor je baby mee te nemen. Of een ruimte te zoeken waar je eventueel kunt kolven. Het is verstandig om je kindje in een rustige ruimte te voeden. Waarschijnlijk is hij snel afgeleid door alle gasten, geluiden en invloeden.

 9. Foto’s

  Bij de grote dag horen uiteraard ook foto’s! Vergeet vooral niet om ook trouwfoto’s te maken met de baby. Maar een foto van alleen het bruidspaar mag natuurlijk ook niet ontbreken.

 10. Outfit

  Een feestelijke outfit hoort er helemaal bij. Je kunt ervoor kiezen om de outfit te laten matchen met die van jezelf, of die van je aanstaande. Bijvoorbeeld door een klein accent in dezelfde kleur als je jurk, of zijn stropdas. Houd er wel rekening mee dat het babykleding is. En dat je een baby soms even snel moet verschonen, zonder allerlei ingewikkelde knoopjes los te hoeven maken.

Lees ook: Niet getrouwd maar wel een kind! Wat moet je regelen?

Heb je zelf nog geen trouwplannen maar binnenkort wel een bruiloft waar je baby mee naar toe gaat? Dan komen de tips ook zeker wel van pas. Persoonlijk zou ik ervoor kiezen om de baby een paar uurtjes mee te nemen en niet de hele bruiloft. Maar dat is natuurlijk helemaal aan jezelf. Trouwen met een baby is in ieder geval een extra manier om van je trouwdag een onvergetelijke dag te maken!Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019