videovansint header
Mamma

Een sapkuur detox na de zwangerschap voor extra energie!

Het klinkt misschien heel heftig, maar er zijn veel vrouwen die kiezen voor een detox na de zwangerschap. Daar moet je uiteraard niet in de kraamweek mee beginnen, een goed herstel is toch echt belangrijker. Maar na een tijdje, als je weer fit genoeg bent, is een sapkuur detox best een fijne manier om je lichaam een boost te geven!

prenatal banner weekaanbiedingen

Mag je detoxen als je borstvoeding geeft?

Detoxen is niet aan te raden als je borstvoeding geeft. Borstvoeding geven kost energie en vergt best wat van je lichaam. Als je een detox kuur doet krijg je minder voedingsstoffen binnen dan je eigenlijk nodig hebt. Als je borstvoeding geeft, kan je alle energie goed gebruiken.

Tijdens een detox voer je veel gifstoffen af, deze stoffen kunnen terecht komen in de borstvoeding en dat is natuurlijk niet goed voor jouw baby. Wel kan je de sappen of shotjes die vaak gebruikt worden bij een detox kuur, drinken als aanvulling op je voeding. Eet zo gezond mogelijk en neem iedere dag een sapje, dan is het juist een boost voor je melkproductie!
Wat doet een detox met je lichaam?

Tijdens een detox reinig je als het ware jouw lichaam. Het verteringsproces wordt stilgelegd, maar ondertussen overspoel je je lichaam met vitamines en mineralen. Op die manier kunnen je cellen heel goed alle gifstoffen afvoeren, maar worden tekorten aan vitamines ook opgevuld.

Als het ware druk je op de reset knop van je lijf en begin je met een schone lei.

Detoxen kan best heftig en pittig zijn. In principe is het de bedoeling dat je geen vast voedsel eet. Je drinkt sapjes en shotjes en verder heel veel water en thee. Daar kan je lichaam best een reactie op geven. Je kunt duizelig en misselijk worden en hoofdpijn krijgen als je een detox doet.

Kleertjes.com korting banner

Greenjuice, een sapkuur detox na de zwangerschap voor extra energie!

Merk je dat je lichaam na de zwangerschap toe is aan een opkikker? Dan kan je er ook voor kiezen om green juice te gaan gebruiken, naast je normale voeding. Als je al Green Juice drinkt, kan je dit (in overleg met je arts) ook tijdens de borstvoeding gebruiken.

In green juice poeder van Nutribites zit onder andere Chlorella. Deze groene superalg bevat bijna alle soorten vitamines en mineralen en is van nature rijk is aan krachtige voedingsstoffen. Dat kan je lichaam wel gebruiken na de zwangerschap. De green juice bevat geen ongezonde toevoegingen als suiker en E-nummers, maar is op smaak gebracht met natuurlijke zoetmiddelen als mango, ananas en munt.
Gezonde levensstijl na de zwangerschap

Na de zwangerschap wil je waarschijnlijk extra goed voor je lichaam zorgen. Zeker als je borstvoeding heeft. Daarom is gezond eten erg belangrijk. Zorg dat je veel verse groenten en fruit binnenkrijgt, in combinatie met noten, zaden, pitten en peulvruchten. Je kunt af en toe een vegetarische dag inlassen. Als je daarnaast iedere dag een green juice drinkt, zal je lichaam je dankbaar zijn. En die echte detox kuur? Die kan je prima doen, als je baby klaar is met de borstvoeding.

Een detox na de zwangerschap is natuurlijk een goed idee. Maar wist je dat je ook een detox kunt doen als je graag zwanger wilt worden en er zijn ook sapkuren die je zelfs tijdens de zwangerschap kunt doen! Weet jij welke superfoods je wel en niet mag eten als je zwanger bent?tips baby fotoboek maken eerste jaar albelli

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!