luieraanbiedingen header
Kraamtijd

De beste apps voor na de bevalling!

Tijdens de zwangerschap is er van alles wat je kan bijhouden over de baby. De ontwikkeling van de baby in jouw buik is mega interessant. Maar die ontwikkeling stopt niet als de baby is geboren, sterker nog: die gaat in sneltreinvaart door! Dus ook voor na de bevalling zijn er genoeg leuke apps die je bij van alles en nog wat kunnen helpen. Of het nu je platte buik is of een manier om de baby te laten slapen! Dit zijn onze beste apps voor na de bevalling!

beste babyfles banner

De zeven beste apps voor na de bevalling!

 1. Baby Story (gratis, Android & iOS)

  Deze Engelstalige app is leuk als je zwanger bent, maar eigenlijk nog leuker als de baby geboren is. Personaliseer je foto’s met leuke stickers en stempels.

  Op deze manier maak je een leuk fotoboek en kan je die schattige babyfoto’s meteen delen via alle Social Media kanalen.

 2. Glow Baby (gratis, Android & iOS)

  In deze voedingsapp kan je de babyvoedingen bijhouden. Of je nu fles- of borstvoeding geeft. Je kunt de app als timer laten meelopen, ook kan je aangeven met welke borst je bent begonnen.

  Zelfs de slaapjes en luiers van de baby kan je bijhouden in deze handige app voor na de bevalling! Ideaal, aangezien je hoofd de eerste tijd nog wel een vergiet blijft.
 3. GroeiGids (gratis, Android & iOS)

  Vroeger kregen onze ouders de groeigids van 0 tot 4 jaar gewoon van het consultatiebureau. Die papieren versie kan je zelf bestellen, maar je kunt ook de app gebruiken!

  Alles over je kindje kan je hier invullen: de groei, vaccinaties, kinderziekten, tandjes en andere mijlpalen van de baby. Voeg foto’s toe en je hebt een heus naslagwerk.

 4. Prenatal (gratis, Android & iOS)

  De winkel kennen we natuurlijk allemaal. Maar Prenatal heeft ook een app ontwikkeld. Na de zwangerschap blijft deze app interessant, je kunt namelijk nog een jaar lang na de geboorte van de baby, een kalender bekijken waarop je de ontwikkeling van je kindje kunt volgen. Ook kan je video’s van Mommy Proof TV bekijken.

 5. Train je buik na de bevalling (1,99 iOS)

  Je moet natuurlijk niet meteen na de bevalling je buik weer plat willen hebben. Maar na een week of 6 kan je weer rustig aan beginnen met trainen. Deze app bevat buikspieroefeningen voor na de bevalling waarmee je hopelijk snel weer in vorm bent.
 6. White Noise Baby Sleep Sounds (gratis, Android)

  Deze app voor na de bevalling kan onmisbaar zijn als jouw baby niet zo goed zelf in slaap kan vallen. Door zogenaamde ‘witte ruis’ kunnen baby’s dat vaak beter. Je zou je baby bij de wasmachine kunnen zetten, of de stofzuiger aan kunnen laten staan. Maar deze app biedt ook uitkomst. Kijk ook eens naar deze beste knuffels met baarmoeder geluiden om de baby te ontspannen!

 7. ZwApp (gratis, Android & iOS)

  Deze informatieve app is mede ontwikkeld door een verloskundige en een gynaecoloog. Je weet dus zeker dat er goede medische informatie wordt gedeeld in de app. Je vindt in deze app onder andere informatie over jouw zwangerschap, maar ook over de baby, voeding en veelvoorkomende kwaaltjes.

  Wekelijks krijg je een update over de groei en ontwikkeling van de baby en veranderingen in je lichaam. Sommige ziekenhuizen werken zelfs met de app. Hij is dus ook fijn voor na de bevalling.

hema rompertje

Babyfoon apps

Behalve deze leuke apps voor na de geboorte is er nog een hele handige ontwikkeling op app gebied. Namelijk de babyfoon app. Er zijn veel verschillende soorten, maar de samenvatting van al deze apps is dat je op de smartphone jouw baby in de gaten kunt houden. Je hebt voor deze app wel een extra apparaat nodig die je bij de baby laat staan, zoals je tablet bijvoorbeeld, of misschien een oude smartphone die toch nog in de kast lag. Kijk hier voor de beste babyfoon apps.

Ik vind de baby in de gaten houden met je mobiel ideaal voor op vakantie bijvoorbeeld, of als je overnacht in een hotel. Kan je zelf nog even een drankje doen in de bar (als de bar in het hotel zit en binnen kleine loopafstand van de kamer is uiteraard) en ondertussen zien en horen of alles goed gaat met je baby.

Spelletjes app voor baby’s

Natuurlijk heb jij je voorgenomen om de baby nooit voor een schermpje te zetten. Maar vroeg of laat ga je het toch doen. Of je nu in een restaurant zit en je baby ongedurig wordt, of je gewoon thuis even zonder gejank eten wilt kunnen koken. En dan zijn er ook heel veel leuke apps met (leerzame) spelletjes voor de baby en peuter.

We doen nu eenmaal veel meer digitaal dan we vroeger deden. Onze moeders hielden handgeschreven plakboeken voor ons bij, wij hebben een heel dagboek op Insta. Doe jij dat ook? Of heb jij nog meer leuke apps voor na de bevalling die we missen in ons lijstje? Welke app gebruik jij graag voor jezelf of voor jouw baby? Misschien heb je deze gemist maar dit zijn de beste apps voor tijdens de zwangerschap.

12 Dingen die anders zijn aan je tweede (derde, vierde) zwangerschapActuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019