banner cheezzbaby 728x200
Baby

De leukste mijlpalen van een baby!

Het eerste levensjaar van een baby zit bomvol met belangrijke gebeurtenissen. Van het eerste hapje tot het eerste stapje, er zijn zo veel ‘eerste keren’ in dat eerste jaar. Vaak vergeet je het ook snel weer. Het zou dan ook erg leuk zijn als je al deze mooie herinneringen in een keer kon bewaren. Maar hoe doe je dat, alle mijlpalen van een baby vastleggen. Dat kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld op een mijlpaal krasposter!

beste babyfoon bol.com

De acht bijzondere mijlpalen van een baby!

Het zijn er nogal wat, de mijlpalen die je baby doormaakt. Als je niet goed oplet heeft je baby in eens 4 tanden. Je draait je even om en prompt kan je baby omrollen.
Zo zijn er nog veel meer mijlpalen, ik zet er een paar voor je op een rijtje.

 1. Lachje

  Voor veel ouders een moment dat je niet snel vergeet, het allereerste lachje. Misschien deed je al dagen je best om je baby te laten lachen, of ging het zomaar vanzelf?

 2. Hapje

  Het eerste hapje. Tussen de 4 en 6 maanden mag je beginnen met je baby vast voedsel geven, bijzondere momenten en vaak heel foto-waardig.
 3. Omrollen

  Ook iets wat in die periode gebeurt is omrollen. Meestal eerst van buik naar rug, en pas daarna andersom.

 4. Tandjes

  De ene krijgt zijn eerste tandje rond 4 maanden, sommige baby’s pas als ze al bijna een jaar oud zijn. En heel soms wordt een baby geboren met al een tand.

 5. Zitten

  Als ze dit eenmaal kunnen kijk je ineens heel anders tegen je kindje aan. Een zelfstandig zittende baby lijkt heel anders dan dat kleine liggende poppetje.

 6. disneybanner
 7. Kruipen

  Vaak leert je baby dit tussen de 6 en 10 maanden, maar je hebt ook baby’s die het kruipen overslaan, of liever tijgeren of buikschuiven.

 8. Optrekken en staan

  Aan de box, of de tafel. Zo kan je baby ineens gaan staan.

 9. Zwaaien of klappen

  Zo schattig, een klein zwaaiend handje. Ook “Klap eens in je handjes” wordt een feestje als ze eenmaal kunnen klappen.

tips om mijlpalen baby te bewaren

Hoe kan je de baby mijlpalen vastleggen?

Waarschijnlijk zit je de helft van de babyperiode met je camera in je hand. Dat lieve lachje moet wel vastgelegd worden natuurlijk. En ook alle andere mijlpalen mogen niet vergeten worden.
Maar hoe je kan die mijlpalen van een baby nou op een leuke manier vastleggen en bewaren?

 1. Mijlpaal babykaart

  Bij veel mensen wel bekend. De kaarten waarop alle mijlpalen van je baby zijn afgebeeld. Op het moment dat je kindje een mijlpaal bereikt maak je een foto van je baby met de kaart. Ook kan je de datum op de kaart noteren. Die foto’s kun je afdrukken en bijvoorbeeld op volgorde in een album bewaren.

 2. Mijlpaal krasposter

  Wil je liever niet allemaal losse foto’s? Dan is een mijlpaal krasposter de ideale oplossing. Op deze poster zijn alle mijlpalen van je baby afgebeeld. Je kunt zelf de datum invullen waarop je baby een mijlpaal bereikte.

  Deze poster kan je personaliseren door de naam en geboortedatum van je kindje in te vullen. Ook kan je de groei van je kindje bijhouden door deze te krassen in de grafiek. Zo krijg je een compleet overzicht van het eerste jaar van je baby.

 3. baby mijlpalen vastleggen met krasposter

 4. Mijlpaal deken

  Op zo’n deken kan je voornamelijk de groei van je kindje bijhouden. Je kunt een ring leggen om het juiste aantal maanden en je kindje elke maand op de foto zetten. Zo kan je op een mooie manier zien hoe hard ze groeien in dat eerste jaar. Van klein baby’tje midden op het kleed naar een wegkruipende reuzen baby die niet meer op het kleed wil blijven wachten.

 5. Eerste jaar boek

  Wat ook een manier is om alle mijlpalen te bewaren is het eerste jaar babyboek. Hierin vul je elke maand alles in over je baby. Van lengte en gewicht tot bijzondere momenten. Alles kan je in zo’n boek kwijt, maar je kan ook zelf een fotoboek maken van de eerste mijlpalen.

Dus ben jij nog opzoek naar een leuk cadeau voor bijvoorbeeld een babyshower? Zo’n mooi ingepakte poster is een prachtig cadeau voor moeder. Een mijlpaal krasposter is misschien wel een origineler cadeau dan de mijlpaal babykaart, die de meeste mensen wel kennen. Je zult menig moeder hier enorm mee verrassen, met deze mooie manier om alle mijlpalen van een baby vast te leggen.Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!